2. Sopivan kodin etsiminen

Apartment blocks - 640X360

Lainalupauksen saatuasi voit hyvillä mielin ryhtyä etsimään sopivaa kotia. Kun sopiva kohde löytyy, ota meihin yhteyttä ”Kohde löytynyt” lomakkeella, jonka jälkeen varmistamme, että Nordea hyväksyy asunnon vakuudeksi. Toimita kohteen tiedot tarkistettavaksi ennen sitovan tarjouksen jättämistä. Voit halutessasi tehdä ehdollisen tarjouksen, jossa ehtona on, että pankki hyväksyy vakuuden. Huomioi mahdollinen remontointitarve sekä yhtiölaina. 

3. Asuntolainan viimeistely

Sign a document icon - 640x360

Kun myyjä on hyväksynyt tarjouksesi, ota meihin yhteyttä ”Kohde löytynyt” lomakkeella. Varaamme sinulle ajan tapaamiseen, jossa käymme läpi asuntolainan yksityiskohdat. Kun yksityiskohdista on sovittu,  toimitamme sinulle asuntolainaasi liittyvät asiakirjat tutustumista ja allekirjoittamista varten verkkopankkiin. Luottoasiakirjat voit allekirjoittaa digitaalisesti pankkitunnuksilla. Varmista, että digitaalisesti allekirjoitettavat asiakirjat on allekirjoitettuna vähintään 24 tuntia ennen asuntokauppaa. Varmista myös, että muut lainan osapuolet ja esimerkiksi lisävakuuden antajat ovat allekirjoittaneet asiakirjat ajoissa ennen asuntokauppaa. 

Lue täältä ohjeet Nordean lähettämien asiakirjojen ja sopimusten digitaaliseen allekirjoittamiseenÖppnas i nytt fönster.

4. Asuntokaupat

House with stack of coins - 640X360

Kun kaikki asuntolainaan liittyvät asiakirjat on allekirjoitettu, on aika allekirjoittaa kauppakirja. Kauppakirjan voit allekirjoittaa joko asuntokauppatilaisuudessa pankkikonttorissa tai täysin digitaalisesti ilman konttorissa käyntiä. Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta.

Kun kauppakirja on allekirjoitettu, hoidamme kaupan viimeistelyn eli siirrämme kauppahinnan myyjälle ja maksamme mahdollisen varainsiirtoveron, välityspalkkion ja muut maksut. On hyvä huolehtia, että kotivakuutus on voimassa jo kaupantekopäivästä alkaen.

Lue lisää kotivakuutuksesta

5. Muutto vanhasta asunnosta uuteen

Arrows icon - 640x360

Toivomme, että asunnonostomatkasi on sujunut mukavasti. Muista tehdä muuttoilmoitus maistraattiin ja postille. Onnea uuteen kotiin!

6. Kattavat palvelut käytössäsi

Piggybank 640x360

Asuntokaupan lisäksi saat Nordean asiakkaana käyttöösi kattavat palvelut päivittäisasiointiin, säästämiseen sekä vakuuttamiseen edullisempaan hintaan.  

Lue lisää asuntolaina-asiakkaan eduista

Lånelöfte

Förhandla med banken om ett lånelöfte så att du kan förverkliga dina bostadsdrömmar. Det är lättare att söka ett nytt hem om du redan har ett lånelöfte.

Läs mer om lånelöfte

Bostadslån

Hos Nordea får du ett förmånligt bostadslån som är som skapat för dig.

Läs mer om bostadslån

Tryggare boende med ränteskydd

Det lönar sig att tänka på att trygga återbetalningen av lånet redan då du lämnar in ansökan om lån. Tryggare boende.

Läs mer om ränteskydd