Billån utan säkerhet

Som Nordeakund kan du få billån utan säkerhet i form av Flexkredit på 2 000–50 000 euro up till 8 år utan uppläggningsavgift.

Billån med säkerhet

Billån med säkerhet är ett förmånligare alternativ om du kan ställa säkerheter och behöver ett lån på över 15 000 euro.

Finansiera din bil med avbetalning

Med avbetalning från Nordea Bilfinansiering köper du en ny eller begagnad bil från bilåterförsäljare för fasta månadsrater.

Billeasing är bekymmersfritt

Billeasing är avsedd för att långtidshyra bil. Den fasta månadsraten omfattar bland annat service, reparationer och däck. 

För vem lämpar sig avbetalning eller billeasing?

  • Du kan finansiera bilanskaffningen med avbetalning eller billeasing från Nordea även om du inte är Nordeas kund.
  • Med avbetalning behöver du inte binda tillgångar till bilen. Du gör klokt i att jämföra om det är mer fördelaktigt att placera tillgångarna än att betala kostnaderna för avbetalningsfinansiering. Testa sparkalkylatorn.
  • Med avbetalningsfinansiering för bilen kan du vid behov själv fastställa betalningstiden eller sälja bilen under avtalsperioden.
  • Vid billeasing kan du beställa bilen på nätet från början till slut. Se video!
  • Då kostnaderna för billeasing är fasta vet du exakt hur mycket du betalar för bilen.

Jämför billån med och utan säkerhet

  • Vi erbjuder Nordeakunder billån med säkerhet och billån utan säkerhet.
  • För att få ett billån med säkerhet behöver du ställa en säkerhet, men du behöver ingen säkerhet för ett billån utan säkerhet. Om du har ett billån med säkerhet kan lånets totala kostnader vara mindre än för ett billån utan säkerhet.
  • Lånetiden för billån utan säkerhet är hela 8 år och lånetiden för billån med säkerhet är 20 år.
  • Billån utan säkerhet passar ett lånebehov på 2 000–50 000 euro medan billån med säkerhet passar dig om du behöver lån på över 15 000 euro.
  • Testa billånekalkylatorn för Flexkredit utan säkerhet.

Vilket billån passar dig bäst?

Nedan ser du Nordeas lösningar på bilfinansiering.

Billån utan säkerhet
Billån med säkerhet
Du kan köpa en bil på avbetalning
Det är enkelt att beställa en leasingbil

Pris och exempelkalkyl

Exempelkalkyl för lån lyfta efter 1.9.2019.

Nordeas Flexkredit är en engångskredit och räntan på den är 3 månaders euriborränta + en marginal på 8,9 %. Med en nominell ränta på 12,81 % och en lånetid på 83 månader är den effektiva räntan 17 % (1/2024) på en Flexkredit på 8 000 euro. Det totala beloppet av krediten och kreditkostnaderna är 13 172,25 euro och antalet betalningsrater 83. Öppningsavgiften för lånet är 0 euro. I kalkylen beaktas en kontoavgift på 12,50 euro/mån., när krediten debiteras automatiskt.

För bolånekunder:

Nordeas Flexkredit är en engångskredit och räntan på den är 3 månaders euriborränta + en marginal på 5,9 %. Med en nominell ränta på 9,81 % och en lånetid på 73 månader är den effektiva räntan 13,8 % (1/2024) på en Flexkredit på 8 000 euro. Det totala beloppet av krediten och kreditkostnaderna är 11 590,31 euro och antalet betalningsrater 73. Öppningsavgiften för lånet är 0 euro. I kalkylen beaktas en kontoavgift på 12,50 euro/mån., när krediten debiteras automatiskt.

För Premium-kunder:

Nordeas Flexkredit är en engångskredit och räntan på den är 3 månaders euriborränta + en marginal på 2,9 %. Med en nominell ränta på 6,81% och en lånetid på 66 månader är den effektiva räntan 10,6% (1/2024) på en Flexkredit på 8 000 euro. Det totala beloppet av krediten och kreditkostnaderna är 10 446,66 euro och antalet betalningsrater 66. Öppningsavgiften för lånet är 0 euro. I kalkylen beaktas en kontoavgift på 12,50 euro/mån., när krediten debiteras automatiskt.

Flexkredit beviljas av Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors, enligt normala kreditvillkor.

Vanliga frågor om billån