Nordea Credit

Ett mångsidigt kreditkort för dig som vill ha flexibilitet i dagliga köp och större anskaffningar. Det är möjligt att ansluta också debetfunktion till kortet och då kan du använda både bank- och kreditkort för alla behov. I Nordea Credit-kortet ingår Produktskyddsförsäkring.

 • Nordea Credit är ett kreditkort där du kan välja en kreditgräns mellan 1 500 och 5 000 euro.
 • Med Nordea Credit-kortet kan du också betala köp under 50 euro kontaktlöst utan att knappa in pinkoden.
 • Du får i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid för dina köp på kredit. Du betalar ränta endast på de köp som kvarstår på krediten efter förfallodagen.
 • I kortet ingår den unika Prisskyddsförsäkringen som ersätter köp till hemmet i enlighet med försäkringsvillkoren.
 • Du kan ansluta Plussa-egenskapen till ditt kort.

Mångsidiga Nordea Credit

Nordea Credit är ett mångsidigt kreditkort med en kreditgräns som möjliggör större köp och ger flexibilitet i överraskande situationer. Till Nordea Credit-kortet kan du också ansluta debetfunktionen och då fungerar kortet som både bank- och kreditkort (Debit/Credit).

Den unika Produktskyddsförsäkringen som ingår i kortet ger betydande tilläggsskydd för köp till hemmet eller fritidsbostaden i enlighet med försäkringsvillkoren.

Nordea Credit-kortet har också en funktion för kontaktlös betalning. Med funktionen kan du snabbt och enkelt betala köp under 50 euro genom att blippa betalkortet mot betalterminalen. Du behöver inte mata in kortet i betalterminalen eller knappa in pinkoden. Med kombikort (Credit/Debit) debiteras alltid bankkontot med kontaktlösa betalningar. Om ditt kort inte har debetfunktion debiteras kortkrediten (Credit) då du gör kontaktlösa betalningar.

I nät- och mobilbanken ser du också bl.a. egenskaper och disponibla medel på ditt kort. Du kan också överföra pengar från din kortkredit till ditt bankkonto. I mobilbanken kan du också behändigt begränsa det geografiska användningsområdet för ditt kort samt kortanvändning på nätet.

Du bestämmer

 • Du får en faktura över kreditkortstransaktionerna varje månad. Du väljer själv förfallodagen och amorteringsbeloppet (den minsta amorteringsprocenten). Du betalar ränta endast på den summa av krediten som kvarstår efter förfallodagen.*
 • Du kan välja en bild till kortet bland dina egna bilder eller i Nordeas bildgalleri.
 • Du kan ansluta Plussa-egenskapen till ditt kort:
 • Du kan själv välja pinkod för ditt kort om du har Nordeas bankkoder.
 • Du kan välja två (2) betalningsfria månader per kalenderår.

* För paketkunder är den effektiva räntan 17,9 procent beräknad på en nyttjad Nordea Credit Mastercard-kredit på 1 500 euro (06/2019). Räntan på krediten är 3 månaders euriborränta + 10,5 %. I beräkningen ingår en avgift på 4,50 euro för tillhandahållandet av kontot. 

Kalkylen har beräknats med antagandet att kunden använder e-faktura. Kortet som ingår i kundens paket har ingen års- eller månadsavgift. De effektiva räntorna för andra kundgrupper ser du under Kortvillkor/Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation. Kreditlimiten för Nordea Credit-kortet är minst 1 500 euro och högst 5 000 euro. Krediten är i kraft tills vidare. Kreditens totalbelopp som ska betalas beror på den utnyttjade krediten, beloppet av de avtalade återbetalningsraterna och kreditavtalets längd. 

Kreditgivare är Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors, 00020 NORDEA eller Nordea Bank Oyj, Hamnbanegatan 5, Helsingfors, 00020 NORDEA. 

Kreditkortet kan användas överallt

 • Du kan betala inköp med kreditkort i Finland och utomlands, i över 200 länder och på cirka 30 miljoner inköpsställen. Du kan ta ut kontanter överallt i världen i kontantautomater med MasterCard-symbolen.
 • Då du ansluter debitfunktion till kortet kan du göra inköp och kontantuttag också direkt från ditt bankkonto i Finland och utomlands.
 • Registrera kortet för nätbetalningar för att handla på internet.
Priser
Priser för kort beviljade före 1.9.2019

Ansök om kort via nätbanken

Öppna nätbanken Öppnas i nytt fönster