Kreditkort för studerande

Som högskolestuderande kan du få ett Nordea Gold-kreditkort redan då du har tagit emot en studieplats. Du kan ansöka om kreditkort genom att lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.

* Efter fem år fastställs avgiften för Mastercard enligt gällande kundrelation.

Studerande kan få ett kreditkort utan krav på studiepoäng

Nordea Gold-kreditkortet är ett av de få kreditkort som studerande kan få utan att ha regelbundna inkomster eller avlagt ett visst antal studiepoäng.

Vi på Nordea förstår att man särskilt under studietiden ofta behöver flexibilitet i ekonomin, eftersom överraskande utgifter kan bli en speciellt stor ekonomisk börda för studeranden. Vare sig kostnaderna beror på nya möbler i studentbostaden eller andra utgifter går de enkelt att betala med kreditkortet. Vi vill stödja studerandena och därför kan du som studerar enkelt få ett kreditkort med toppförmåner.

Mångsidigt skydd

Utöver ekonomisk flexibilitet omfattar det mångsidiga Nordea Gold-kreditkortet andra nyttiga förmåner, såsom en reseförsäkring för utlandsresor och en Produktskyddsförsäkring. Reseförsäkringen för utlandsresor gäller då minst 75 procent av de sammanlagda rese- och övernattningskostnaderna har betalats med Nordea Gold-kortets kreditegenskap. 

Produktskyddsförsäkringen gäller när du köper en vara på minst 100 euro till ditt hem eller din fritidsbostad med kortets kreditegenskap. Produktskyddsförsäkringen ersätter i enlighet med försäkringsvillkoren skada eller bräckage på varan. Ta del av försäkringsvillkoren här.

Studerande får enkelt ett kreditkort

Om du är kund hos Nordea kan du ansöka om Nordea Gold-kreditkort genom att lämna dina kontaktuppgifter via länken nedan. Om du ännu inte är kund hos Nordea kan du bli kund på nätet.   

Ansök om Nordea Gold-kreditkort

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig om din kreditkortsansökan.

Lämna en intresseanmälan

Inte kund i Nordea?

Nordea är din partner också under studietiden. Bli kund nu och dra nytta av våra förmåner till studerande!

Bli kund på nätet
Priser
Priser för kort beviljade före 1.9.2019
Konsumentens rättigheter vid betalningar i Europa

Priset på Nordea Gold-kort efter 1.9.2019

Med månadsavgiftPris
Nordea Gold-kombinationskort eller Nordea Gold-kort2,50 €
Parallellkort2,00 €

Priser för Nordea Gold -kort

Nordea Gold-kortet kan anslutas till Mobil Plus-paket och Baspaket. Nordea Gold -kort som ingår i paket kostar 0,00 euro i månaden. Läs mer om paketen här. 

Priser för Nordea Gold -kort beviljade före 1.9.2019.

Med årsavgiftPris
Nordea Gold-kombinationskort eller Nordea Gold-kort75,00 €
Parallellkort24,00 €

Med månadsavgiftPris
Nordea Gold-kombinationskort eller Nordea Gold-kort2,50 €
Parallellkort2,00 €

Nordea är en bank för studerande

Utöver att bevilja studerande ett kreditkort på studentvänliga villkor vill vi på ett mer heltäckande sätt stöda studerandenas ekonomiska beslut och bidra till att studierna framskrider.

Läs mer om våra tjänster för studerande

Mobila betalningar

Aktivera ditt betalkort i appen Apple Pay eller Google Pay och betala dina inköp i affärer och på nätet med mobilen. Läs mer och börja betala med mobilen.

Läs mer om mobila betalningar

Nordea Wallet

Nordea Wallet är en app där du får en snabb överblick över hur du använder dina pengar och kan aktivera alla dina kort för mobilbetalningar.

Läs mer om Nordea Wallet