Betala med Google Pay i butiker, på caféer och webben

 • Har du plånboken i botten av väskan? Betala enkelt med mobilen.
 • Blev du törstig mitt under en promenad? Kvittera räkningen med telefonen.
 • Betala tryggt med några tryck.

Två enkla sätt att börja

Om du är kontokund hos Nordea kan du börja använda Google Pay enkelt i mobilbanken. Lika enkelt är det att börja använda den via appen Google Wallet. Med Google Wallet kan du hantera de kort du lagt till och den är bra att ha i telefonen i alla fall.

1. Du har konto i Nordea – börja använda Google Pay i mobilbanken

Nordeas kunder kan enkelt börja använda Google Pay i den bekanta mobilbanken. Försäkra dig bara om att du har den senaste versionen av mobilbanken. Du kan ladda ner appen på din telefon via länken nedan om du ännu inte använder den.

 1. Öppna mobilbanken och välj det betalkort du vill använda.
 2. Välj Detaljer eller Redigera. Klicka på ”Lägg till i Google Pay”.
 3. Registrera dig och godkänn användarvillkoren.

2. Ladda också ner Google Wallet och hantera dina kort enkelt

I appen Google Wallet kan du välja det kort du betalar med och byta betalkort. Du kan också börja använda och aktivera betalkortet direkt i appen Google Pay.

 1. Öppna eller ladda ner Google Wallet.
 2. Klicka på ”Lägg till +” på fliken Betalning och skriv in kortuppgifterna.
 3. Följ anvisningarna och godkänn användarvillkoren för tjänsten.
 4. Bekräfta registreringen av kortet i Nordeas mobilbank. Öppna appen Nordea Mobile och välj ditt kort > Redigera > Hantera enheter > Bekräfta i appen Nordea ID.

Du betalar enkelt till exempel ...

I matbuken

Google Pay fungerar i alla betalterminaler med funktionen för kontaktlösa betalningar.Om du t.ex. läser nyheter på mobilen då du köar till kassan kan du bara räcka ut handen för att betala. Annars gör så här:

 1. Ta telefonen i handen.
 2. För telefonen nära betalterminalen.
 3. Bekräfta betalningen på det sätt du valt, t.ex. Touch ID eller Face ID.

I nätbutiker och appar

Med Google Pay betalar du tryggt och snabbt på webben och i appar. I Google Pay är dina kortuppgifter skyddade men appen ger nätbutiken automatiskt dina leveransuppgifter.

 1. Kolla om ”Betala med Google Pay” finns bland betalningsalternativen.
 2. Tryck på knappen.
 3. Kontrollera för säkerhets skull dina leveransuppgifter.
 4. Bekräfta betalningen.

Google Pay & smartklockor

Nu kan du betala med Google Pay även med en smartklocka! Betalegenskapen hos Googles operativsystem WearOS för smartklockor möjliggör betalning med Google Pay vid butikskassan.

För att börja använda Google Pay på din smartklocka behöver du försäkra dig om att din klocka är kompatibel. Du kan säkerställa kompatibiliteten genom att installera appen Google Pay på din smartklocka (du kan kolla kompatibiliteten med Google Pay hos klockans tillverkare). Du behöver också ha installerat operativsystemet WearOS (version 2.15 eller nyare) på din klocka.

Google Pays betalegenskap på en smartklocka fungerar tillsammans med en smarttelefon med operativsystemet iOS eller Android. Kolla att du har installerat WearOS partnerapp på din telefon. Via appen förmedlas kortets uppgifter till klockan.

Du kan se de kompatibla klockorna här.Öppnas i nytt fönster

Ta i bruk Google Pay på en smartklocka
Att betala i butik
Säkerhet

Aktivera Google Pay på en smartklocka

 1. Öppna appen Google Pay på din smartklocka.
 2. Ge en lösenkod för klockan (om du inte har gjort det redan tidigare).
 3. Sedan kan du fortsätta registrera kortet i appen WearOS på din telefon. Aktiveringen följer samma processer som när du lägger till ett kort i mobiltelefonen.
 4. Logga in i Nordeas mobilbank > välj kortet > Redigera och Hantera enheter under Smarta accessoarer och betalningsenheter. Du får en aktiveringsbegäran som du bekräftar med appen Nordea ID. Du kan också göra aktiveringen i Nordea Kundtjänst på numret 0200 5000.  
 5. Efter verifieringen är allt klart för att börja betala med smartklockan.

Att betala i butik

 1. Öppna appen Google Pay på din smartklocka.
 2. Håll klockan nära betalterminalen tills du hör en ljudsignal eller klockan vibrerar.
 3. Precis som när du betalar med Google Pay på telefonen så finns det ingen övre gräns för den kontaktlösa betalningen.

Säkerhet

Det är tryggt att betala med Google Pay på en smarttelefon. För att kunna använda betalegenskapen måste du knappa in lösenkoden innan du betalar, om klockan har varit av från din handled. Om du tar bort klockan från handleden kan du inte betala med den. Betalegenskapen aktiveras först då du har klockan på handleden och har knappat in lösenkoden.

Dina uppgifter är skyddade

Google Pay använder starka säkerhetsfunktioner som har byggts upp direkt i din telefon och dess programvara. Google har inte tillgång till dina betalkortsuppgifter och de överlåts inte heller till säljaren i samband med betalningstransaktionen. Om din telefon förkommer kan utomstående inte se dina kortuppgifter eller betala med din telefon utan identifiering. Om ditt kort förkommer får du genast ett nytt i din telefon. Kom ihåg att alltid använda trygga lösenord och koder, inte exempelvis 1,2,3,4 eller 0,0,0,0.

Svar på vanliga frågor om Google Pay