Bygg upp din framtid med en placeringsförsäkring

Till placeringsförsäkringen kan du välja placeringsobjekt som passar dig bäst eller låta våra experter bygga upp en portfölj efter dina värderingar. Få ränta på ränta och skapa nya avkastningsmöjligheter.

Lämpar sig en placeringsförsäkring för mig?

Vare sig du är nybörjare eller en erfaren placerare kan du bygga upp din framtid flexibelt och mångsidigt med hjälp av våra placeringsförsäkringar.

Placeringsförsäkring och försäkringssparande anpassar sig efter behov 

  • Långsiktig placeringsform – lämpar sig för att öka förmögenheten, förverkliga större drömmar, spara till barn, förbereda sig för pensionstiden och arvsplanering. 
  • Ett brett utbud av placeringsobjekt – det är enkelt att diversifiera portföljen med hjälp av mångsidiga placeringsobjekt. Du kan välja placeringsobjekten ur ett brett utbud av fonder och placeringskorgar. Du kan också välja Försäkringskonto för att tillfälligt skydda dina tillgångar. 
  • Med ändringar kan du få ränta på ränta – inom placeringsförsäkringen kan du byta placeringsobjekt avgiftsfritt och skattefritt. Du betalar skatt på avkastningen först då du tar ut medel. Du kan lägga till och byta placeringsobjekt enkelt och avgiftsfritt i nätbanken. 
  • Passar både aktiva och passiva placerare – placeringsförsäkringen lämpar sig utmärkt för placerare som vill utnyttja marknadsfluktuationer genom att aktivt byta placeringsobjekt. Passiva placerare kan välja lämpliga placeringsobjekt till exempel bland placeringskorgarna Granit Portföljer som diversifieras brett. 
  • Flexibel placeringsform – placeringsförsäkringen flexar efter din livssituation. Du kan spara månatligen eller placera ett större engångsbelopp i placeringsförsäkringen. Du kan också ta ut medel flexibelt, allt på en gång eller i delar. Om du tar ut medel från avtalet mitt under spartiden, verkställer vi förskottsinnehållningen för dig och betalar nettobeloppet till ditt konto.

Välj mellan två alternativ

Du kan välja en placeringsförsäkring efter dina behov ur vårt omfattande utbud. 

Sparlivförsäkringen Nordea Vision lämpar sig särskilt väl för arvsplanering och överföring av förmögenhet till nära anhöriga. 

Placeringsförsäkringen Nordea Capital innefattar inte försäkrade personer och är därför ett bra verktyg för att öka förmögenheten och förverkliga drömmar.

Läs mer om varför och i hurdana livssituationer våra kunder har tecknat personförsäkringar.

Sparlivförsäkringen Nordea Vision

Jag vill öka min befintliga förmögenhet. Jag är intresserad av att placera och följer marknaden noggrant. Inom placeringsförsäkringen är det enkelt att byta placeringsobjekt ur ett mångsidigt utbud. Placeringsförsäkringen är också ett behändigt sätt att överlåta arv till mina barnbarn. – Severi 57 år

Läs mer om Nordea Vision

Nordea Capital hjälper mig att förverkliga mina drömmar

Jag drömmer om ett sabbatsår. Placeringsförsäkringen är en enkel och smidig placeringsform för mig. Under småbarnsåren uppskattar jag i synnerhet enkla placeringskorgar där experter fattar placeringsbesluten utifrån min riskvilja och mitt avkastningsmål. – Jolle 39 år

Läs mer om Nordea Capital

Öka förmögenheten med Nordea Capital

Jag är intresserad av att placera och uppskattar de möjligheter en placeringsförsäkring ger mig. Med hjälp av placeringsförsäkringen har jag kunnat placera i placeringsobjekt som annars skulle vara tillgängliga för bara institutionella investerare. Via placeringsförsäkringen är det enkelt att diversifiera placeringarna och hantera riskbalansen. – Tina 42 år

Läs mer om Nordea Capital