Låt inte pengar förstöra dig

Pengar – på gott och ont. Pengar hör till vår vardag ända från den första lönen fram till pensionsdagarna. Däremellan kan de orsaka både bekymmer och lyckokänslor. Eftersom man kanske inte vill lämna allt åt ödet vill vi hjälpa dig att trygga din framtid och stötta dig då du behöver råd.

Kontroll över ekonomin

Hitta råd om hur du planerar din ekonomi i olika livssituationer och då du oroar dig för din betalningsförmåga.

Stöd i olika ekonomiska situationer

Flexibilitet

Våra produkter och tjänster har många egenskaper som hjälper dig att ta kontroll över din ekonomi.

Läs mer om banktjänsternas flexibla egenskaper

Ekonomiska bekymmer?

Som kund hos Nordea kan du göra mycket som självbetjäning, men vi finns här för dig också då du behöver råd.

Var hittar jag hjälp?

Kontroll över ekonomin

Kontroll över ekonomin

Ekonomiskt ansvar går hand i hand med nya livssituationer, i synnerhet då man blir vuxen och flyttar hemifrån. Oberoende av ålder och livssituation är det klokt att göra en budget. Det tar bara 10 minuter och ger dig en bra uppfattning om din förmögenhet – i synnerhet då ändringar i livet påverkar din ekonomi. För att du enkelt ska kunna följa dina inkomster och utgifter har vi utvecklat appen Nordea Wallet.

Det är aldrig för sent att lära sig mer om penningärenden och sparande. När du vet mer om hur du kan hantera ekonomin och trygga framtiden kan du också undvika många bekymmer. Det går att börja spara i god tid till exempel till barn eller genom att öppna ett BSP-konto för första bostad – du kan börja spara när som helst. Vår digitala placeringsrådgivare Nora hjälper dig att komma igång enkelt.

Livet kan överraska trots utförliga planer. Därför är det viktigt att komma ihåg försäkringar också när allt går bra. Det handlar inte om störa det roliga utan att förbereda sig förnuftigt. Har du kommit ihåg åtminstone hem- och livförsäkringen? Också i händelse av skilsmässa eller dödsfall har man mycket annat att tänka på än pengar. Då är det bra om man redan på förhand tagit reda på saker. Vi har samlat några tips för dig om du känner dig osäker på din betalningsförmåga

Flexibilitet
Bli inte ensam med dina ekonomiska bekymmer
Testa dina ekonomikunskaper

Gemensamt ansvar för samhället

Kärnan i Nordeas samhällsansvar är främjandet av företagande och ekonomikunskaper. Våra medarbetare har varje år möjlighet att delta i samarbetsprojekt under två arbetsdagar med lön och på så sätt främja ekonomikunskaper i samhället. Vi hjälper årligen över 100 000 barn, unga, vuxna och äldre.