Kreditkort

Med Nordea Mastercard-kreditkort betalar du och tar ut kontanter enkelt och tryggt i Finland och utomlands.

Välj det bästa kreditkortet för dina behov

Med Nordea Mastercard-kreditkort betalar du enkelt och tryggt både på nätet och på många miljoner köpställen överallt i världen.

Alla Mastercard-kreditkort som Nordea beviljat godkänns internationellt. Detta betyder att du kan betala och ta ut kontanter enkelt utöver i Finland också utomlands. Ett kreditkort ger dig flexibilitet i dina dagliga finanser och ökar på din betalningsförmåga då du kan göra också större köp på en gång.

Nordea Credit

Nordea Credit-kort ger dig flexibilitet i oväntade situationer. I kortet ingår försäkringen Produktskydd.

Läs mer om Nordea Credit

Nordea Gold

Med Nordea Gold-kortet betalar du även större anskaffningar och får omfattande försäkringsskydd

Läs mer om Nordea Gold

Nordea Premium

Med Nordea Premium-betalkort får du flexibilitet i vardagen och lyx på semestern. Kreditkortet är riktat till våra Premiumkunder och det innehåller loungeförmåner, omfattande försäkringar och möjliggör även större inköp.

Läs mer om Nordea Premium-kortet

TUOHI Mastercard

TUOHI Mastercard är ett kredit- och betaltidskort. Prisskyddsförsäkringen garanterar de lägsta priserna på marknaden.

Läs mer om TUOHI Mastercard

Finnair Plus Mastercard

Kreditkortet för globetrotter. Du samlar Finnair Plus-poäng varje gång du betalar dina inköp med Finnair Plus Mastercard-kortet.

Läs mer om Finnair Plus Mastercard

Stockmann Mastercard

Med Stockmann Mastercard utnyttjar du enkelt och utan årsavgift förmånerna i Stockmanns stamkundsprogram

Läs mer om Stockmann Mastercard

Hur avviker ett kreditkort från ett bankkort?

Då du betalar med ett kreditkort debiteras beloppet inte direkt ditt bankkonto, såsom då du betalar med ett bankkort, utan betalningen tas ut från ett kreditkonto som anslutits till kortet. Nordea ger dig i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid på alla köp som du betalar med kreditkortet. I slutet av faktureringsperioden får du som innehavare av kreditkortet en faktura över köpen. Av beloppet på kreditkortstransaktionerna ska du betala en avtalad månatlig lägsta amorteringsprocent.

Lägg till önskade egenskaper på kreditkortet

Du kan lägga till olika tilläggsegenskaper på Nordea Mastercard-kreditkort. Du kan exempelvis ansluta debetegenskapen till kortet och då levereras ditt betalkort som kombikort. Du betalar dina köp tryggt på nätet genom att registrera kortet i SecureCode som är Mastercards tjänst för trygga nätbetalningar.

Hantera kreditkortet i nätbanken

Du kan hantera ditt kreditkort, liksom andra dagliga bankärenden, enkelt i Nordeas nätbank. I nätbanken kan du enkelt följa upp dina kredittransaktioner i realtid, ansöka om ett kreditkort och överföra pengar från kreditkontot till brukskontot.

Ansök om kort via nätbanken

Öppna nätbanken Öppnas i nytt fönster