Välj det Mastercard-kreditkort som passar dig bäst

Med alla Nordea Mastercard-kort får du i genomsnitt 30 dagar räntefri och avgiftsfri betalningstid samt många andra nyttiga egenskaper. Med ett kombikort som har både kredit- och debetfunktion kan du betala flexibelt med kredit (Credit) eller direkt från ditt bankkonto (Debit).

Vårt populäraste kort

Nordea Gold

Nordea Gold ger dig många förmåner. I kortet ingår en omfattande försäkring för utlandsresor och Produktskyddsförsäkring för anskaffningar till hemmet. Du kan ansöka om en kreditlimit mellan 1 500 och 10 000 euro.

Läs mer om kreditkortet Nordea Gold

Nordea Gold för studerande

Visste du att du kan få Nordea Gold också om du studerar? Du kan ansöka om kortet när du är 18 år och har en studieplats vid ett universitet eller en yrkeshögskola. Kreditlimiten för studerande är 2 000 euro.

Läs mer om Nordea Gold-kreditkortet för studerande

Nordea Premium

Loungeförmånen med Nordea Premium gör din resa bekvämligare. I kreditkortet för Premiumkunder ingår dessutom en omfattande reseförsäkring för utlandsresor och Produktskyddsförsäkring.

Läs mer om Nordea Premium

Nordea Credit

Vi beviljar inte nya Nordea Credit-kort tills vidare. Om du redan har ett Nordea Credit-kort kan du fortsätta att använda det normalt.

Läs mer om Nordea Credit

Stockmann Mastercard

Med Stockmann Mastercard-betalkortet utnyttjar du enkelt förmånerna i Stockmanns stamkundsprogram.

Läs mer om Stockmann Mastercard

Tuohi Mastercard

Du kan ansöka om Tuohi Mastercard-kortet med Nordea Finans nätansökan och i våra samarbetspartners affärer. Kortets kreditlimit är 2 000–10 000 euro.

Läs mer om Tuohi Mastercard

Förmåner och egenskaper med Nordeas kreditkort

Med Nordeas kreditkort betalar du smidigt på både nätet och många miljoner köpställen överallt i världen.

Kreditfunktion
Trygga betalningar
Skydd vid köp
Internationellt kort
Smarta betalningsmetoder

Amortera och ändra din kredit behändigt på nätet

Du får i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid för köp som du betalar med kreditkortet. Du kan när som helst återbetala hela kortkrediten eller amortera på den månatligen. Efter den räntefria betalningstiden betalar du ränta i enlighet med villkoren för kreditkortet.

I Nordeas mobil- och nätbank kan du avgiftsfritt:

  • ändra den månatliga amorteringsprocenten för ditt kreditkort mellan 3 och 100 %. Amorteringsprocenten avser det minsta belopp som du ska betala för den kredit som du har utnyttjat under månaden. Om du vill kan du amortera krediten med ett större belopp under månaden eller ändra fakturans slutsumma.
  • välja två amorteringsfria månader om året. När du tar en amorteringsfri månad betalar du bara räntan på krediten.
  • ändra förfallodagen för din kreditkortsfaktura. Till exempel om din lönedag ändras kan du anpassa förfallodagen för din kreditkortsfaktura så att den passar dig bättre.

Så här gör du ändringar:

  • Välj i Nordeas mobilbank kortet du vill ändra och tryck sedan på Ändra kredit.
  • I Nordeas nätbank: välj Ekonomi > Kort > välj det kort som du vill ändra > under Kortuppgifter klicka på Ändra kredit.

Höj kreditlimiten

Du kan höja kreditlimiten för ditt kort i nät- och mobilbanken.

  1. Välj Tjänster i nät- eller mobilbanken.
  2. Välj Betal- och kreditkort och sedan Höj din kreditlimit.
  3. Tryck på Ansök om höjning och fyll i blanketten för att lämna en kontaktbegäran. Vi kontaktar dig när vi har tagit emot din kontaktbegäran.

Vanliga frågor om kreditkort

Tips för att betala med kreditkort

Du får prisvärda förmåner då du betalar med kreditkort. Nedan har vi samlat tips på hur du kan betala tryggt med kreditkortet och vilka fördelar du kan få med det.

Om du behöver information om kreditkortets fakturering och betalningar ta del av anvisningssidan för kort.

Ansök om kort via nätbanken

Öppna nätbanken Öppnas i nytt fönster