Kreditkort med omfattande förmåner

Kreditkort är det mest flexibla betalningsinstrumentet som du använder smidigt också med din telefon, smartklocka eller digitala plånbok. Med Nordea Mastercard-kreditkort betalar du tryggt på nätet och utomlands. Samtidigt drar du nytta av omfattande försäkringsförmåner.

Välj det Mastercard-kreditkort som passar dig bäst

Med alla Nordea Mastercard-kort får du i genomsnitt 30 dagar räntefri och avgiftsfri betalningstid samt många andra nyttiga egenskaper. Med ett kombikort som har både kredit- och debetfunktion kan du betala flexibelt med kredit (Credit) eller direkt från ditt bankkonto (Debit).

Vårt populäraste kort

Nordea Gold

Nordea Gold är ett bra val för vardagen och semestern. I kortet ingår en omfattande försäkring för utlandsresor och Produktskyddsförsäkring för anskaffningar till hemmet. Du kan ansöka om en kreditlimit mellan 1 500 och 10 000 euro.

Läs mer om Nordea Gold

Nordea Gold för studerande

Visste du att du kan få Nordea Gold också om du studerar? Du kan ansöka om kortet när du är 18 år och har en studieplats vid ett universitet eller en yrkeshögskola. Kreditlimiten för studerande är 1 500–2 000 euro.

Läs mer om Nordea Gold-kreditkortet för studerande

Nordea Premium

Loungeförmånen med Nordea Premium ger dig lyx under resor. I kreditkortet för Premiumkunder ingår dessutom en omfattande reseförsäkring för utlandsresor och en Produktskyddsförsäkring.

Läs mer om Nordea Premium

Nordea Credit

Vi beviljar inte nya Nordea Credit-kort tills vidare. Om du redan har ett Nordea Credit-kort kan du fortsätta att använda det normalt.

Läs mer om Nordea Credit

Stockmann Mastercard

Med Stockmann Mastercard-betalkortet utnyttjar du enkelt förmånerna i Stockmanns stamkundsprogram.

Läs mer om Stockmann Mastercard

Tuohi Mastercard

Du kan ansöka om Tuohi Mastercard-kortet med Nordea Finans nätansökan och i våra samarbetspartners affärer. Kortets kreditlimit är 2 000–10 000 euro.

Läs mer om Tuohi Mastercard

Förmåner för innehavare av Mastercard-kreditkort

Med Nordea Mastercard-kreditkort betalar du smidigt på både nätet och många miljoner köpställen överallt i världen.

Flexibilitet i vardagen

Betala flexibelt och underlätta din vardag

Kreditkortet ger flexibilitet för överraskande utgifter i vardagen. Med Mastercard-kort hanterar du dina betalningar smidigt:

  • Med alla Nordea Mastercard-kort får du i genomsnitt 30 dagar räntefri och avgiftsfri betalningstid för dina köp med kreditkortet.
  • Du kan flexibelt fastställa den månatliga amorteringsprocenten för ditt kreditkort mellan 3 och 100 %. Amorteringsprocenten avser det minsta belopp som du ska betala för den kredit som du har utnyttjat under månaden. Om du väljer en lägre amorteringsprocent får du mer flexibilitet i andra vardagliga utgifter och du kan alltid amortera krediten med ett större belopp om du vill.
  • Du får två amorteringsfria månader om året. När du tar en amorteringsfri månad betalar du bara räntan på krediten.
  • Du kan ändra förfallodagen för din kreditkortsfaktura avgiftsfritt. Till exempel om din lönedag ändras kan du ändra förfallodagen för din kreditkortsfaktura så att den passar dig bättre.

Läs mer om flexibilitet i kort

Trygga betalningar
Skydd vid köp
Internationellt kort
Smarta betalningsmetoder

Vanliga frågor om kreditkort

Så här använder du ditt kreditkort smart

Du får prisvärda förmåner då du betalar med kreditkort. Nedan har vi samlat tips på hur du kan betala tryggt med kreditkortet och vilka fördelar du kan få med det.

Om du behöver information om kreditkortets fakturering och betalningar ta del av anvisningssidan för kort.

Ansök om kort via nätbanken

Öppna nätbanken Öppnas i nytt fönster