Tryggar utkomsten om dina inkomster minskar permanent

 • Försäkring vid permanent arbetsoförmåga hjälper att kompensera för en del av de förlorade inkomsterna. Du kan få en skattefri engångsersättning vid permanent arbetsoförmåga till följd av sjukdom eller olycksfall.
 • Tilläggsskyddet är särskilt viktigt om din familjs utkomst är beroende av dina inkomster, du har barn att försörja eller du ensam sörjer för din ekonomi.
 • Det är enkelt att teckna en försäkring. Du kan teckna försäkringen på nätet med dina bankkoder eller mobilcertifikat. Du behöver inte vara kund hos Nordea för att teckna en försäkring.
 • Du kan fritt välja ersättningsbeloppet. Då försäkringen tecknas på nätet kan ersättningsbeloppet vara 10 000–300 000 euro.
 • Du kan ansöka om försäkringen om du är 18–63 år gammal och bor i Finland.

Agera nu och dra nytta av förmåner för försäkringskunder

 • Aktiva motionärer belönas! Genom att röra på dig aktivt kan du höja ditt försäkringsskydd med hela 25 %. Denna avgiftsfria och unika förmån får du endast hos Nordea.
 • Som Nordeakund får du rabatt på försäkringar. Som bolånekund får du 15 % rabatt på en ny MyLife-försäkring. Om du är Premium- eller Private Banking-kund får du 20 % rabatt.

Nordea MyLife – testvinnare enligt tidningen Kuluttaja

Kuluttaja testivoitto

Nordea MyLife blev testvinnare i tidningen Kuluttajas jämförelse av låneskyddsförsäkringar i september 2022. I testet jämfördes villkoren och priserna för låneskyddsförsäkringar som bankerna tillhandahåller. Begränsade och omfattande försäkringar jämfördes i två olika kategorier – Nordea MyLife vann båda kategorierna och fick beröm för förmånliga priser och flexibla villkor.

Läs mer i tidningen KuluttajaÖppnas i nytt fönster (innehållet finns endast på finska, en del av innehållet är avgiftsbelagt)

Du kan skräddarsy personförsäkringen Nordea MyLife efter dina behov. Du kan teckna MyLife som en låneskyddsförsäkring eller utan koppling till lån.

Försäkringsersättning
Hur mycket kostar försäkringen?
Gratis tilläggsförmån i din försäkring
Försäkringsgivare och produktmaterial

Vem får försäkringsersättningen och hur kan den användas?

 • En skattefri engångsersättning utbetalas vid permanent arbetsoförmåga till följd av sjukdom eller olycksfall. 
 • Arbetsoförmågan är permanent om du på grund av sjukdom eller skada inte kan återvända till ditt jobb, rehabiliteras eller utbilda dig till ett nytt jobb eller yrke. Vanligen krävs minst ett års oavbruten arbetsoförmåga för att permanent arbetsoförmåga kan konstateras. Arbetspensionsbolaget gör en bedömning av arbetsoförmågan utgående från ett läkarutlåtande.
 • Du kan använda ersättningen som du vill såsom till att göra förändringar i ditt liv eller vardagliga utgifter. 
 • Det högsta ersättningsbeloppet kan väljas fritt och det ska vara minst 10 000 euro. Då försäkringen tecknas på nätet kan ersättningsbeloppet vara 10 000–300 000 euro.

Vad kostar försäkringen vid permanent arbetsoförmåga?

Försäkringens pris är individuellt och beror på din ålder och ersättningsbeloppet som du valt.

Kolla vår rekommendation om en försäkring som passar dig och räkna ut priset med vår försäkringskalkylatorÖppnas i nytt fönster.  

Kundförmåner i försäkringarna

 • Som bolånekund hos Nordea får du 15 % rabatt på en ny MyLife-försäkring. 
 • Om du är Premium- eller Private Banking-kund får du 20 % rabatt.

Du ser rabatten i försäkringskalkylatorn efter att du identifierat dig.

Höj ditt försäkringsskydd med 15–25 % genom att motionera

Nordeas personförsäkring är den enda försäkringen i Finland som belönar dig för motion – du rör på dig och vi belönar dig med bättre försäkringsskydd.

 • En halvtimme aktiv motion per dag höjer försäkringsskyddet med 15 %. 
 • En timme aktiv motion per dag höjer ditt försäkringsskydd med 25 %.

Den avgiftsfria förmånen ingår i försäkringen MyLife. Läs mer om välmåendeförmånen.

Försäkring vid permanent arbetsoförmåga - FAQ

Försäkringsskydd som passar just dig

Räkna ut priset och teckna en försäkring