Digitalt stöd för dig

Välkommen att ta del av våra digitala tjänster. Vi erbjuder dig digital rådgivning och stöd på många olika sätt för att använda digitala banktjänster. 

Vill du besöka vår servicepunkten?

På servicepunkterna får du hjälp med att använda mobil- och nätbanken samt dina bankkoder, identifiera dig och betala digitalt.

Servicepunkterna är öppna tisdag-torsdag kl. 13-16.30.

Digitala servicepunkter i huvudstadsregionen:

  • Kampen (Anneplatsen 1)
  • Dickursby (Färgfabriksgatan 8, tredje våningen)
  • Hagalund (Västanvinden 5)
  • Iso Omena (Finnviksvägen 1)

Vill du ringa oss? -Kundtjänst för seniorer

Seniori soittaa - small

Vi har också en särskild telefontjänst som hjälper på finska seniorer och andra kunder som behöver digitalt stöd. Du kan ringa seniorlinjen mån–fre kl. 8–20 på 0200 3000 (lna/msa) genom att trycka på noll på knappsatsen.

Läs mer om hur du ringer kundtjänsten

Även våra samarbetspartner ger stöd för digitala tjänster

Flera organisationer och föreningar runt om i Finland ger digitalt stöd och avgiftsfri handledning i användning av datorer, surfplattor och mobiltelefoner. På våra samarbetspartners webbplatser finns också gott om anvisningar och stödmaterial för självstudier. 

Senior Surf ger stöd på distans för att bl.a. använda digitala enheter eller tjänster och lösa enskilda problem. Dessutom uppmuntrar och vägleder Senior Surf i att skaffa en ny digital enhet eller börja använda en digital tjänst. Handledningen kostar ingenting och ges per telefon eller via video med hjälp av nödvändiga program. Handledning erbjuds mån–sön kl. 8–20.

Läs mer om Senior SurfÖppnas i nytt fönster

Vi samarbetar även med: Enter ryÖppnas i nytt fönster, Valli ryÖppnas i nytt fönster, Savonetti ryÖppnas i nytt fönster, Mukanetti ry,Öppnas i nytt fönsterJoen severi ryÖppnas i nytt fönster och Turun kansalliset seniorit ryÖppnas i nytt fönster.

Nordea Tablet gör vardagen lättare

Som kund hos Nordea har du möjlighet att skaffa Nordea Tablet om du har fyllt 60 och inte använder någon annan smart enhet.

Du kan beställa surfplattan genom att ringa Nordea Kundtjänst. Rådgivaren skickar dig ett sms med vilket du kan hämta surfplattan i DNA-affären. De bankappar som du väljer installeras på surfplattan i DNA-affären. I undantagsfall kan även din närstående hämta surfplattan i DNA-affären.

Sköt dina bankärenden hemifrån

Tidigare har man skött olika bankärenden såsom betalt fakturor och överfört pengar från kontot på ett bankkontor. Nu kan du sköta dina bankärenden i din egen takt utan att någon utomstående har tillgång till din kontoinformation, ditt lösenord eller andra privata uppgifter. 

Även många andra tjänster som behövs i vardagen har digitaliserats, så det är viktigt att du ser över dina färdigheter nu. Det är tryggt att använda digitala tjänster då bara du vet dina lösenord.

  • Med dina bankkoder kan du även logga in i andra digitala tjänster såsom på MinaKanta- och MinSkatt-sidor samt i FPA:s och Polisens tjänster.
  • Med hjälp av mobil- och nätbanken sköter du alla dina dagliga bankärenden enligt din egen tidtabell.
  • Som användare av mobilbanken får du våra förmånligaste priser på de dagliga banktjänsterna.
Läs mer om priserna på Mobil Plus-paket.

Bankkoder

Med bankkoderna som består av ditt användar-ID och identifieringsverktyg kan du logga in i nät- och mobilbanken, identifiera dig i vår telefontjänst och underteckna avtal. 

För att identifiera dig i andra tjänsteleverantörers nättjänster behöver du dessutom verktyg för stark autentisering, det vill säga e-identifiering. 

Du får tillgång till e-identifiering genom att legitimera dig på kontoret.

Läs mer om bankkoderna

Läs mer om e-identifiering

Arrows icon - 640x360

Nordea ID-dosa och Kodkalkylator

Nordea ID-dosa (svart) är ett identifieringsverktyg för våra kunder som inte har en smarttelefon eller surfplatta för att installera appen Nordea ID. 

Om du har en kodkalkylator (vit) kan du fortsätta att använda den för att identifiera dig. 

Vi erbjuder också en talande kodkalkylator speciellt för våra kunder med nedsatt syn. 

Du behöver ett nätbanksavtal, dvs. bankkoder för att använda Nordea ID-dosan eller kodkalkylatorn. 

Läs mer

NEW Nordea ID and Code calculator - small - Blue background

Digital ordlista

E-identifiering
Inloggningskod
Använder-ID
Nordea ID-dosa
Appen Nordea ID
Aktiveringskod för appen Nordea ID
Pinkod
QR-kod
Identifiering
Kodkalkylator

Hittade du det som du sökte?