Nordea Gold

Utnyttja dina möjligheter i vardagen och under semesterresor med Nordea Gold-kort. Kreditlimiten för kortet täcker också större inköp. Då du betalar resan med kreditkort, försäkrar du samtidigt din utlandsresa.

Inte ännu kund hos Nordea?

Ansök om Nordea Gold -kort genom att lämna en kontaktbegäran

Lämna kontaktbegäran
 • Nordea Gold kortti - smallDu kan välja en kreditlimit mellan 1 500 och 10 000 euro
 • Med Nordea Gold-kort kan du också kontaktlöst betala inköp under 50 euro utan att knappa in pinkoden.
 • I kortet ingår en omfattande reseförsäkring för utlandsresor och även Produktskydd.
 • Du får i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid för dina inköp på kredit. Du betalar ränta endast på de inköp på krediten som kvarstår efter förfallodagen.
 • Som högskolestuderandeÖppnas i nytt fönster kan du få ett Nordea Gold-kreditkort redan då du har tagit emot en studieplats. 

I Nordea Gold kortet ingår:

Nordea Gold-kortet ger mer fördelar och kan användas överallt

Nordea Gold är ett kreditkort, och du kan också ansluta debitfunktionen till det. Med kortets kreditlimit betalar du också större inköp och den ger flexibilitet i oväntade situationer. I kortet ingår en fortlöpande reseförsäkring för utlandsresor, Produktskyddsförsäkring och kriskontantservice. Reseförsäkringen är i kraft på fritidsresor förutsatt att minst 75 procent av de totala rese- och övernattningskostnaderna betalats med kortets kreditegenskap.

Nordea Gold-kort har en funktion för kontaktlös betalning. Med funktionen kan du snabbt och enkelt betala inköp under 50 euro genom att föra betalkortet nära betalterminalen. Du behöver inte mata in kortet i betalterminalen eller knappa in pinkoden. Med kombikort (credit/debit) debiteras alltid bankkontot med kontaktlösa betalningar. Om ditt kort inte har debetfunktion debiteras kortkrediten (credit) med kontaktlösa betalningar.

Du får välja:

 • Du väljer själv förfallodagen och amorteringsbeloppet (3-100%). Du får varje månad en faktura över kreditkorttransaktionerna och betalar ränta endast på den summa* av krediten som kvarstår efter förfallodagen. 
 • Om du använder Nordeas bankkoder kan du själv välja pinkod till ditt kort. 
 • Då du ansluter debitfunktion till kortet kan du göra inköp och kontantuttag också direkt från ditt bankkonto i Finland och utomlands. 
 • Du kan ansluta Plussa-egenskapen till ditt kort.
 • Du kan själv designa ditt kort. Du får välja från dina egna digibilder eller välja bilder från bildgalleriet.
 • Du kan ansluta önskat antal parallellkort till kreditkortet för dina familjemedlemmar.

Den effektiva räntan för en utnyttjad Nordea Gold-kredit på 1500 euro är 16,7 % (06/2019) för Paketkunder. Räntan på krediten är 3 månaders euribor + 9,5 %. I kalkylen har avgiften som hänför sig till tillhandahållande av kontot beaktats. Kalkylen har beräknats med antagandet att kunden använder e-faktura. Kortet som ingår i kundens paket har ingen års- eller månadsavgift. Avgift som hänför sig till tillhandahållande av konto är 4,50€/mån för kreditsaldo. 

De effektiva räntorna för andra kundgrupper hittar du under Kortvillkor/Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation. Kreditlimiten för Nordea Gold-kortet är minst 1 500 euro och högst 10 000 euro. Krediten gäller tills vidare. Det totalbelopp som ska betalas beror på den utnyttjade krediten, de avtalade återbetalningsraterna och kreditavtalets längd. 

Kreditgivare är Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis Gata 9, Helsingfors, 00020 NORDEA eller Nordea Bank Abp, Hamnbanegatan 5, Helsingfors, 00020 Nordea.

Priser
Priser för kort beviljade före 1.9.2019

Ansök om kort via nätbanken

Ansök nu Öppnas i nytt fönster