Opiskelijan tarvikkeita pöydällä

Sköt bankärenden hållbart

Hur du lever, bor, konsumerar och sparar pengar kan göra skillnad för framtiden. Då din ekonomi grundar sig på hållbara val hjälper dina beslut också att bygga en bättre framtid.

Gör dina val för framtiden

Vilka val gör du i din vardag till exempel för att leva mer klimatsmart? Visste du att det går att göra olika hållbara val också för din ekonomi?

Läs mer nedan

Hjärtsymbolen guidar dig till hållbara val Öppnas i nytt fönster

Våra produkter i Hållbart val ägnar särskild uppmärksamhet åt hållbarhet. Vi har märkt detta urval med en hjärtsymbol.

Läs mer om symbolen för Hållbart val Öppnas i nytt fönster

Spara hållbart – det är enkelt att komma igång

Att se över sitt sparande är ett enkelt sätt att göra ett hållbart val. I vårt utbud hittar du flera fonder som har extra fokus på hållbarhet. Processen för hållbara placeringar som vi tillämpar på våra fonder har i flera år prisbelönats som bäst i Europa. Kom igång och gör ett aktivt val med dina sparpengar idag.

Hållbar avkastning på placeringsförsäkringar

En helhetslösning för dig som vill betona hållbarhet i dina placeringsbeslut. Nordea Globkorgar är placeringskorgar som kan anknytas till sparlivförsäkringar och kapitaliseringsavtal.

Grönt företagslån för investeringar

Du som står inför eller har genomfört miljöfrämjande investeringar kan finansiera dem med våra gröna företagslån. Sådana här projekt är till exempel att minska koldioxidutsläpp eller utnyttja förnybara energikällor.

Hur du väljer att placera kan göra skillnad

Då du sparar i hållbara fonder behöver du inte oroa dig för hur dina placeringsbeslut påverkar till exempel miljö eller social rättvisa.

Stöd och flexibilitet i penningärenden

Vi hjälper dig att planera din ekonomi i olika livssituationer och då du oroar dig för din betalningsförmåga. Våra produkter och tjänster har många egenskaper som hjälper dig att ta kontroll över din ekonomi – du är inte ensam med dina utmaningar. Vi hjälper årligen över 100 000 finländare i våra ansvarsprojekt som syftar till att främja ekonomiska kunskaper i samhället. Låt inte pengar förstöra dig.

Läs mer på vår sida om ekonomiska kunskaperÖppnas i nytt fönster

Viktig information om fonder och placeringsförsäkringar

Uppgifterna på denna sida är endast avsedda som allmän produktinformation. De ska inte betraktas som placeringsråd eller rekommendationer. Det är också bra att alltid komma ihåg att den historiska avkastningen inte är garanti för den framtida utvecklingen. Värdet på fondandelar och det placeringsanknutna sparkapitalet i placeringsförsäkringar kan både öka och minska till följd av marknadens utveckling och det är inte säkert att man får tillbaka hela det insatta kapitalet.