Tuohi Mastercard

Den unika prisskyddsförsäkringen i Tuohi Mastercard-kortet garanterar dig det förmånligaste priset på marknaden. Du kan enkelt ansöka om detta kort också i Nordea Wallet.

Tuohi Mastercard gör din vardag flexiblare

Du kan betala dina köp i rater och överföra pengar från krediten till bankkontot. 

I Tuohi Mastercard-kortet ingår en avgiftsfri Prisskyddsförsäkring som i enlighet med försäkringsvillkoren ersätter skillnaden mellan priserna om du inom 30 dagar hittar ett billigare pris på produkten du köpt. 

Försäkringen täcker i enlighet med försäkringsvillkoren köp som du betalar med Tuohi Mastercard, men inte de köp som du gjorde i samband med att krediten beviljades.

Kort om Tuohi Mastercard

  • Kortets kreditlimit är 2 000–10 000 euro.
  • Räntan på krediten är 3 månaders euribor + 14 %.
  • Du får i snitt 30 dagars räntefri betalningstid på alla köp. 
  • Ingen uppläggnings- eller årsavgift, och avgiften på fem euro för tillhandahållandet av kontot debiteras endast då det finns kreditsaldo att fakturera.
  • Du får två betalningsfria månader per år.

Så här ansöker du om kort

Du kan ansöka om det här kortet i Nordea Wallet, med Nordea Finans nätansökan och i våra samarbetspartners affärer. Du kan ansöka om Tuohi Mastercard-kort om du har fyllt 18 år och

  • har regelbundna inkomster
  • har skött din ekonomi väl
  • inte har betalningsstörningar.

Du kan ansöka om kort trots att du inte är kund hos Nordea.

Betala på ditt vis


Med kontaktlös betalning betalar du tryggt köp på under 50 euro utan att röra betalterminalen. 

Du kan också betala köp på över 50 euro utan att röra betalterminalen då du ansluter kortet till mobilbetalningar och betalar genom att föra din smarttelefon eller smartklocka nära betalterminalen. 

Du kan också ta ut kontanter överallt i världen i kontantautomater med Mastercard-symbolen. 

Då du ansluter debetfunktion till kortet kan du göra köp och kontantuttag också direkt från ditt bankkonto i Finland och utomlands.

Flexibel ekonomi

Du kan betala dina köp i rater och överföra pengar från krediten till bankkontot. 

Du får en faktura över kreditkorttransaktionerna varje månad. Du väljer själv förfallodagen och amorteringsbeloppet (den minsta amorteringsprocenten). Du betalar ränta endast på den summa av krediten som kvarstår efter förfallodagen. 

Du kan behändigt hålla koll på dina kreditkortstransaktioner i nät- och mobilbanken. Om du inte har Nordeas bankkoder ser du dina transaktioner i tjänsten OmaLuotto (nordearahoitus.fi/omaluotto). Där ser du bland annat disponibla medel på ditt kort och kan överföra pengar från din kortkredit till ditt bankkonto. 

Användning av kort

Hur börjar jag använda Nordea Wallet?

Appen Nordea Wallet samlar ihop alla dina köp med Nordeas betalkort. Du kan börja använda appen om du har ett Nordeakort och kodappen. Du kan ladda ner appen i de nyaste iOS- och Android-telefonerna.

Med Nordea Wallet följer du enkelt dina kortköp och ser hur dina utgifter fördelas i olika kategorier, såsom Mat & dryck samt Hushåll.

Läs mer om Nordea Wallet

Vad betyder den räntefria betalningstiden på 30 dagar på kortkrediten?

En räntefri betalningstid innebär att du i praktiken får ett gratis lån i minst 30 dagar.  

Exempel på köp av en dammsugare

Du har avtalat om att förfallodagen för din kreditkortsfaktura är den 15:e varje månad. Faktureringsperioden är 25.3–26.4. Du gör klokt i att välja den dag som du regelbundet får inkomster som förfallodag och betala fakturan då. 

1.4 Du köper en dammsugare.

15.4 Förfallodagen för kreditkortsfakturan då du ska betala fakturan för föregående faktureringsperiod, dvs. mars.

26.4 Faktureringsperioden byts, och de produkter som du köper efter den här dagen faktureras i juni.

15.5 Förfallodagen för dina köp i april, i detta fall även för dammsugaren.

Om du bestämmer dig för att köpa dammsugaren först 26.4, ska du ändå betala den 15.5. Men om du köper den först 27.4, är förfallodagen 15.6. Du kan optimera faktureringsperioden för din kreditkortsfaktura så att den blir så lång som möjligt. Genom att köpa dammsugaren 27.4 kan du få rentav 45 dagar räntefri betalningstid på den.

Frågor och svar om kort och betalningar

Frågor och svar om kort och betalningar

Kreditränta

Kreditränta

Tuohi Mastercard är ett internationellt betaltids- och kreditkort. Den effektiva räntan på en utnyttjad kredit på 1 500 euro är 27,7 % och kreditpriset 1 708 euro, då den nominella räntan är 3 månaders euriborränta (11/2020) + 14 %, och den månatliga kontoavgiften på 5 euro och avgiften för pappersfakturan på 3 euro har beaktats i beräkningen. TUOHI är en fortlöpande kredit som gäller tills vidare. Kreditlimiten är 2 000–10 000 euro. Krediten beviljas av Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors.

Priser
Priser för kort beviljade före 1.9.2019
Konsumentens rättigheter vid betalningar i Europa

Ansök om TUOHI Mastercard

Ansök om kort Öppnas i nytt fönster