Sparkonton

Ett sparkonto passar dig som vill ha ett buffertsparande utan risk. Att ha en buffert för när det oväntade inträffar ger dig en trygghet i vardagen. Ett sparkonto är en trygg sparform, där du vet precis hur mycket dina pengar kommer vara värda om ett år. Ifall du vill diskutera ditt sparande med våra experter, boka möte med oss.

Räntan nu 3%

FlexSpar-konto

Räntan på FlexSpar-konto justeras årligen. Du kan använda dina sparmedel vid behov och kontot lämpar sig alltså också som reservkassa.

Läs mer om FlexSpar-konto

FörmånsKonto

Det här kontot är ett konto för regelbundet sparande. Du kan överföra och ta ut pengar från FörmånsKontot utan uttagsbegränsningar.

Läs mer om FörmånsKonto

Tidsbundet placeringskonto

Du vet på förhand vad räntan på Tidsbundet placeringskonto är. Inlåningsräntan är fast under hela insättningsperioden.

Läs mer om Tidsbundet placeringskonto.

BSP-konto

Du sparar minst 10 procent av bostadens pris och vi lånar dig resten. Det här kontot är ett konto för regelbundet sparande. Du kan överföra och ta ut pengar från FörmånsKontot utan uttagsbegränsningar.

Läs mer om BSP-konto

Vilket är det bästa sparkontot för dig?

Räntorna på sparkonton varierar beroende på konto. Därför gör du klokt i att jämföra konton så att du hittar den bästa lösningen för dig. Inlåningsräntan på ett sparkonto kan vara fast eller så kan den bindas till en referensränta. På samma sätt som låneräntorna fastställs inlåningsräntan utifrån utvecklingen på räntemarknaden. Den ränta som du får på din insättning fastställs i regel utifrån insättningstiden, beloppet och kontovillkoren. Du får närmare information på sidorna för insättningskontot där du kan kontrollera inlåningsräntan och kontovillkoren.

Nordea har fyra olika sparkonton

  1. BSP-konto – när du vill spara till din första bostad
  2. FlexSpar-konto – när du vill sätta in ditt sparkapital på ett flexibelt konto med ränta
  3. Förmånskonto – när du söker ett lämpligt konto för att samla ihop en reservkassa
  4. Tidsbundet placeringskonto – när du vet insättningsperioden och beloppet du vill spara

När ska du välja ett sparkonto?

  • Vi rekommenderar att du väljer ett sparkonto om du vill spara till en reservkassa eller om du behöver pengarna på kort sikt.
  • Ett sparkonto är en trygg sparform då du vet precis hur mycket pengar du kommer att ha på kontot då insättningsperioden upphör.
  • Kontrollera inlåningsräntan på kontot på produktsidorna.
  • Fondsparande är också en bra sparform på lång sikt. Läs mer om fondsparande här.

Ränta på sparkonton

Räntan på sparkonton är kontospecifik. Du hittar närmare information om räntan i nätbanken på fliken Tjänster då du öppnar kontot. Börja med att försäkra dig om att du har tillräckligt med kontomedel för att täcka utgifter i 2–3 månader ifall du får oförutsedda utgifter. Dessutom rekommenderar vi att du börjar månadsspara i fonder. Sparkapital ger trygghet, men då du placerar det smart kan det också ge avkastning och öka med tiden.