Mobilbetalning – betala med din telefon eller en annan smart enhet

Det är enkelt, snabbt och tryggt att betala mobilt både i butiker och på nätet. Anslut ditt Nordeakort till din smarttelefon, klocka eller annan smart enhet och betala flexibelt var du än befinner dig.

Vad är mobilbetalning?

Mobilbetalning avser betalning med en smart enhet vid butikskassan, på nätet eller i appar. 

De olika formerna av mobilbetalning är:

 1. Betalning med telefon, klocka, ring eller nyckelring vid butikskassan
 2. Betalning på nätet med betalapp på telefonen
 3. Överföring av pengar med hjälp av telefonnummer

Så här enkelt är det att betala med din telefon:

 • 1. Ladda ner en betalapp

  Kolla om du har appen Apple Plånbok eller Google Wallet på din telefon. Om appen inte finns färdigt installerad ladda ner den i appbutiken för din telefon.

 • 2. Lägg till ett Nordeakort

  Logga in i Nordeas mobilbank. Välj kortet > Detaljer eller Redigera > Lägg till i Plånbok/Google Pay. Bekräfta med appen Nordea ID.

 • 3. Börja betala mobilt

  Du kan betala med din telefon både i butiken och på nätet. Håll bara din telefon nära betalterminalen i butiken och betala kontaktlöst – även köp på över 50 euro!

 • Nettbank - mobilbank

  4. Hantera inställningar

  Vid mobilbetalning tillämpas samma säkerhetsgränser som du har fastställt för ditt fysiska kort. Du kan enkelt ändra inställningarna i Nordeas mobil- eller nätbank.

Fördelar vid mobilbetalning

Det är tryggt att betala mobilt och du har alltid kortet med dig.

I mobilen har du betalkortet med dig överallt

 • Du kan lämna ditt fysiska kort hemma och betala med din telefon eller annan smart enhet var du än befinner dig – i en butik, i kollektivtrafiken eller på en restaurang.
 • Du kan betala mobilt också utomlands. Uppdatera bara kortets geografiska användningsområde i Nordeas mobil- eller nätbank.

Betala snabbt och smidigt

 • Med smarttelefon kan du betala kontaktlöst även köp på över 50 euro.
 • Betalningsprocessen i webbutiken är snabbare då du betalar mobilt. Det räcker att du en gång har uppdaterat dina betalningsuppgifter i betalappen.

Betala tryggt

 • Numret på ditt betalkort sparas aldrig i appen eller din smarta enhet och det lämnas inte heller till säljföretaget i samband med betalningstransaktionen. I betalappen bildas ett virtuellt kort av det fysiska kortet och kortuppgifterna är skyddade.
 • Beroende på din enhet bekräftar du betalningar med Touch ID, Face ID eller din pinkod.
 • Om din telefon förkommer kan du spärra ditt virtuella kort. Du kan ändå fortsätta att använda ditt fysiska kort normalt.

Beställ ett nytt kreditkort från Nordea – du kan betala med det mobilt redan innan du får ditt fysiska kort.

Läs mer om Nordeas kreditkort

Betalappar i smartklockor och andra smarta enheter

Du kan ansluta ett betalkort som Nordea beviljat också till smartklockor, smycken och nyckelringar som har funktionen för kontaktlös betalning. Ta del av olika alternativ:

Betala med klockor

Betala med klockor

Apple Pay

Apple Pay fungerar med Apple Watch-smartklockor. För att kunna använda Apple Pay ska du ladda ner appen Apple Plånbok på din iPhone-telefon.

Läs mer om Apple Pay

Google Pay

Du kan använda Google Pay med smarttelefoner som har betalningsstöd via Googles operativsystem WearOS. På smartklockor fungerar Google Pay via smarttelefoner som har operativsystemet iOS eller Android.

Läs mer om Google Pay

Samsung Pay

Samsung Pay fungerar med alla Samsung-smartklockor, såsom Samsung Galaxy Watch och Samsung Gear. För att använda Samsung Pay behöver du en Samsung-telefon för att lägga till ditt Nordeakort i din smartklocka.

Läs mer om Samsung Pay

Garmin Pay

Med hjälp av Garmin Pay kan du ansluta ditt Nordeakort till din Garmin-sportklocka.

Läs mer om Garmin PayÖppnas i nytt fönster

Fitbit Pay

Nordeakort är kompatibla med smartklockor och aktivitetsarmband från Fitbit. Kolla om din Fitbit-modell stöder Fitbit Pay.

Läs mer om Fitbit PayÖppnas i nytt fönster

TAPSTER

TAPSTER är en svensk tillverkare av enheter för kontaktlös betalning och stiliga klockor som du kan betala kontaktlöst med.

Läs mer om TAPSTERÖppnas i nytt fönster

Betala med smycken eller nyckelringar

Vanliga frågor