Nya betalningsmetoder till finländare!

Med de nya och trendiga LAKS-produkterna betalar du snabbt och smidigt utan att behöva ha din plånbok eller telefon med dig. Du betalar kontaktlöst och tryggt då du inte behöver röra vid betalterminalen.

Då du har ett Mastercard-kort som Nordea beviljat, inklusive Stockmann Mastercard, Finnair Plus Mastercard eller TUOHI Mastercard, kan du aktivera LAKS Pay-produkter som betalningsinstrument. De är trygga och fungerar på samma sätt som traditionella kort men du behöver inte föra dem nära betalterminalen då du betalar. 

Betala dina köp på under 50 euro

Senior woman shopping groceries_small

Då du använder LAKS Pay kan du betala dina köp på under 50 euro tryggt och kontaktlöst utan att behöva slå in pinkoden i betalterminalen. 

Läs mer om kontaktlösa betalningar.

Mastercard och LAKS Pay

Nordea Mastercards small

För att kunna använda de nyaste LAKS-betalningsinstrumenten behöver du också ett Mastercard-kort som du kan ansöka om hos oss.

Ansök om Nordea Mastercard här.

Titta på videon om LAKS Pay

Hoppsan! Om du vill se innehåll av detta slag ska du först godkänna Nordeas cookies för marknadsföring

Så här beställer och aktiverar du ett LAKS Pay-betalningsinstrument

Så här beställer du ett LAKS Pay-betalningsinstrument

  1. Välj och betala önskat betalningsinstrument på adressen laks.com.
  2. Välj det Nordea Mastercard-kort som du vill ansluta till LAKS Pay-betalningsinstrumentet eller -accessoaren på webbplatsen laks.com. Din beställning kan inte skickas utan att du lägger till ett betalkort. Obs! Du kan ansluta bara ett Nordea Mastercard-kort, t.ex. Nordea Gold, till ditt LAKS-betalningsinstrument. Du kan inte ändra kortuppgifterna senare. 
  3. LAKS Pay skickar per post betalningsinstrumentet som du beställde.

Efter att du har beställt ett LAKS Pay-betalningsinstrument kommer du att få en bekräftelse per e-post från både LAKS Pay och Manage-Mii. Kom ihåg att skapa ett lösenord för dig via länken i e-posten från Manage-Mii eftersom du inte kan använda appen Manage-Mii förrän du skapar ett lösenord. 

Om du inte har fått e-post är det viktigt att du kollar skräppostmappen. 

Så här aktiverar du ditt LAKS Pay-betalningsinstrument

  1. Öppna Nordeas mobilbank (appen Nordea Mobile) i din telefon då du har fått ditt LAKS Pay-betalningsinstrument per post. 
  2. I mobilbanken välj det kort som du har anslutit till din smartenhet > välj Redigera > Hantera enheter. Du kan aktivera betalningsinstrumentet också genom att ringa Nordea Kundtjänst på 0200 5000Öppnas i nytt fönster.  
  3. Ladda ner appen ManageMii i din telefons appbutik (App Store eller Play Store). Logga in i appen via samma e-postadress som du använde för att beställa instrumentet. I appen ManageMii kan du följa betalningar som du gjort med instrumentet och nollställa det alltid när du når en kumulativ summa på 100 euro. På det här sättet säkerställer vi att det inte går att använda instrumentet utan appen ManageMii om du t.ex. tappar det.

Kunder hos Nordea Finance som har Tuohi-, Stockmann- eller Finnair Plus Mastercard:

Om du har ett Tuohi-, Stockmann- eller Finnair Plus Mastercard-kort som Nordea Finance beviljat, men du är inte kund hos Nordea, kan du skicka ett meddelande till Nordea Finance kundtjänst via Nordea OmapostiÖppnas i nytt fönster och be om att ditt kort aktiveras i din smartenhet.

Säkerhetsgränser för LAKS Pay-betalningsinstrument

Det är tryggt att använda LAKS Pay-produkter för kontaktlösa betalningar. Du kan betala fem gånger utan att behöva identifiera dig eller köp på totalt 150 euro utan att behöva slå in pinkoden. Därefter måste du identifiera dig i appen ManageMii. Ladda ner ManageMii i din telefons appbutik. Då kan du i appen nollställa säkerhetsgränsen om du håller på att nå den. Därefter kan du fortsätta att betala med ditt LAKS Pay-betalningsinstrument.

Frågor och svar om LAKS Pay

Information om kundtjänsten

Nordea Kundtjänst hjälper dig att aktivera ditt betalningsinstrument och svarar på dina frågor om kort. Om du har frågor om LAKS Pay-produkterna skicka e-post till service@laks.com .