Kontanter tryggt

Vi skickar kontanter per post till privatkunder. Med den här tjänsten säkerställer vi att kunderna får kontanter tryggt då avståndet till bankkontoret är långt eller kontanttjänster inte erbjuds på närmaste kontor.

Du kan beställa kontanter per telefon hos Nordea Kundtjänst och på kontoret. Du kan beställa 200–15 000 euro och pengarna levereras som sedlar. Kontanterna levereras tryggt som assurerad försändelse per post och du ska alltid hämta ut dem personligen genom att visa upp legitimation. Försändelsen kan alltså inte överlämnas till någon annan även om du gett en fullmakt för det. Se vilka identitetshandlingar som godkänns som legitimation.

Du har tillgång till Postens omfattande servicenätverk och kan således alltid hämta kontanterna på det av Postens serviceställen som passar dig bäst: på posten eller hos postombud, inte i Smartpost-paketautomater.

Det kostar 10 euro per beställning att beställa kontanter och ditt konto debiteras med avgiften då du gör beställningen. För Private Banking- och Premiumkunder är tjänsten avgiftsfri.

Leveranstiden för en kontantbeställning är beställningsdagen + fem vardagar. Posten förvarar försändelserna under ankomstveckan och ytterligare 14 dygn. Vi debiterar inga tilläggskostnader för leveranser som inte hämtats ut. Debiterade serviceavgifter återbetalas inte till kunden.