Fondväljaren – skapa din fondportfölj

Sätt ihop ditt sparande själv med hjälp av vår fondväljare. Du skapar din egen fondportfölj, men vi guidar dig så klart på vägen. Du kommer igång med endast 10 euro.

Hur fungerar Fondväljaren?

Fondväljaren är för dig som vet vad du vill ha och som har koll på din egen risknivå.

  • Fondväljaren låter dig baserat på dina val och prioriteringar, välja en av fem placeringsprofiler, som sedan genererar en matchande portfölj. Du är igång på några minuter! 
  • Varje portfölj har en blandning av aktier och räntor. Fördelningen är olika beroende på vilken riskprofil du väljer.
  • Du kan börja månadsspara, göra en engångsplacering eller göra båda två.

Kom igång med Fondväljaren

  1. Välj en av fem olika investeringsprofiler med olika risknivå. Det här valet avgör bland annat uppdelningen mellan aktier och räntor i din föreslagna portfölj.
  2. Räkna på hur dina investerade pengar kan växa över tid. I vår kalkyl ser du både förväntad avkastning, samt minsta och högsta utfall.
  3. Välj mellan en mer prisvärd portfölj eller en med med fokus på hållbarhet. Eller välj helt själv från ett större fondutbud.

Varje portfölj har en blandning av aktier och räntor som ligger i linje med de olika placeringsprofilerna.

Fondväljarens fondportföljer:

Hållbara portföljen

För dig som vill få dina placeringar att växa samtidigt som du placerar i linje med dina värderingar. En portföljlösning med fonder som placerar i bolag där extra hänsyn tas till miljö, sociala frågor och affärsetik.

Flexibla portföljen

Om du vill ha större möjlighet att påverka vilka fonder som ska ingå i din portfölj så är detta lösningen för dig. Välj från ett urval av våra egna fonder och fonder från externa leverantörer.

Effektiv portföljen

För dig som letar efter en bättre förväntade avkastning efter kostnaderna än jämförelseindex och för dig som,uppskattar att portföljjförvaltningen kan välja att inte investera i indexföretag som inte anses vara lönsamma investeringar.

Svårt att välja fonder?

Få förslag på en portfölj med Fondväljaren. Fondväljaren hjälper dig att skapa en portfölj som passar din risknivå.

Prova Fondväljaren Öppnas i nytt fönster

Om Fondväljaren

Kom ihåg att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Värdet på dina fondandelar kan både öka och minska till följd av marknadens utveckling och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. 

Fondväljaren ger inte personliga placeringsråd eller en personlig rekommendation. Om du behöver personlig rådgivning kan du vända dig till våra digitala placeringsrådgivare Nora.