Siirto – överför pengar från ett konto till ett annat på en sekund

Betala och ta emot betalningar i realtid. Det räcker med att du vet den andra Siirto-användarens telefonnummer. Med Siirto betalar du enkelt också vid temporära säljställen, såsom på festivaler och loppmarknader. Ladda ner Siirto på iPhone och iPad i App Store eller på Android-enheter i Google Play.

Betala behändigt med Siirto

  • Är du på kaffe med en kompis och ska dela fakturan?
  • Eller har du gjort ett fynd på en loppis men har inga kontanter? Betala med Siirto.
  • Med Siirto betalar du också veckopeng genast på kontot.

Så här börjar du använda appen Siirto

Du kan börja använda Siirto genom att ladda ner appen på din telefon. Nordea och OP kunder har tillgång till Nordeas app Siirto, och tjänsten utökas ständigt. Kunden verifierar sin identitet med bankkoderna då hen börjar använda appen.

I betalningssystemet Siirto kan du även skapa ett Siirto-nummer eller en QR-kod som du använder i stället för telefonnumret då du tar emot betalningar eller betalar köp. 

Siirto-numret har samma form som telefonnummer och det ökar ditt integritetsskydd eftersom du inte behöver uppge ditt telefonnummer vid betalningar. Fördelen med QR-koden är att det är lätt att läsa den med en mobiltelefon direkt i en app som använder Siirto..

Säljer du på loppis?

Det är sällan man har med sig kontanter. Använd Siirto då du säljer på loppis. Via Siirto får du betalningen från andra användare av Siirto i realtid med hjälp av telefonnummer eller QR-kod.

Betala lön utan pappersarbete

Behöver du elmontör, barnvakt eller personlig tränare? Tjänsten Palkkaus.fi fungerar nu direkt i Nordeas app Siirto och sköter arbetsgivarens skyldigheter i fråga om löneutbetalningen enkelt och pålitligt. Läs mer om tjänsten Palkkaus.fi och ladda ner Nordea Siirto.

Vanliga frågor

Övning ger färdighet. Det är viktigt att ha koll på sina pengar. Läs mer och se hur behändig Siirto är i vardagen.

Använd Siirto

Använd Siirto

Med appen Siirto som laddas ned på en smarttelefon kan du med hjälp av telefonnummer göra och ta emot betalningar i realtid. Det är tryggt att använda appen eftersom användarna alltid har verifierats med hjälp av bankkoder. De pengar som kommer och går via appen Siirto registreras på det konto som du själv väljer.

Nordeas Siirto app utnyttjar Siirto betalningssystemet till vilket även övriga banker och betaltjänstleverantörer är kopplade. När du gör en betalning, matar du in ett telefonnummer i stället för ett kontonummer. Då telefonnumret finns i betalningssystemet Siirto, ser du namnet på betalningsmottagaren. Mottagaren ser betalningen omedelbart oberoende av banken. Appen Siirto möjliggör betalningar bara till finländska bankkonton som är med i betalningssystemet Siirto.

Ytterligare uppgifter om vilka banker och betaltjänstleverantörer som är med i betalningssystemet Siirto hittar du på www.siirto.fiÖppnas i nytt fönster.

Säkerhetsgränser i appen Siirto
Betalningar per dagHögst 1 700,00 euro
Mottagning av betalningIngen övre gräns
Ibruktagande