Siirto – överför pengar från ett konto till ett annat på en sekund

Siirto är en betalningsapp som laddas ned på en mobiltelefon (iOS och Android). Med appen kan du betala och ta emot betalningar i realtid till och från andra användare av Siirto oberoende av banken. Det räcker med att du vet den andra partens telefonnummer.

Betala tryggt från en telefon till en annan

  • Det enda som du behöver veta är den andra partens telefonnummer.
  • Betalningarna förmedlas genast mellan användarna av Siirto, oberoende av banken varje dag dygnet runt.
  • Tryggt att använda! Alla användare har alltid verifierats med bankkoder.
  • Enkelt och snabbt att ta i bruk!

Nordeas app Siirto utnyttjar Automatias betalningssystem Siirto dit även övriga banker och betaltjänstleverantörer är kopplade till. När du gör en betalning, matar du in ett telefonnummer i stället för ett kontonummer. Då telefonnumret finns i betalningssystemet Siirto, ser du namnet på betalningsmottagaren. Mottagaren ser betalningen omedelbart oberoende av banken. Appen Siirto möjliggör betalningar bara till finländska bankkonton som är med i betalningssystemet Siirto.

Ytterligare uppgifter om vilka banker som är med i betalningssystemet Siirto hittar du på Automatias webbplatsÖppnas i nytt fönster.

Säkerhetsgränser i appen Siirto
Betalningar per dagHögst 1 700,00 euro
Mottagning av betalningIngen övre gräns
Ibruktagande

Uppgifter om ibruktagning och användning

Med appen Siirto som laddas ned på en smarttelefon kan du med hjälp av telefonnummer göra och ta emot betalningar i realtid. Det är tryggt att använda appen eftersom användarna alltid har verifierats med hjälp av bankkoder. De pengar som kommer och går via appen Siirto registreras på det konto som du själv väljer.

Förutsättningar

  • Du ska vara kund hos Nordea, Andelsbanken eller S-Banken.
  • Nordeakunder behöver Nordeas kodapp. Kunder i andra banker identifierar sig med de identifieringsmetoder för nättjänster som den egna banken erbjuder.
  • Appen kan användas med smarttelefoner (iOS och Android).
  • Nordeakunder som är under 15 år gamla får tillgång till tjänsten efter att vårdnadshavaren kontaktat Nordea kundtjänst på numret 0200 5000.
  • Om du inte har en finsk personbeteckning, kontakta Nordeas kundtjänst på numret 0200 5000.

Ladda ned Siirto för iPhone eller iPad

Ladda ned i App Store Öppnas i nytt fönster

Bankkoder

Med bankkoder sköter du bankärendena oberoende av tid och plats. Du undertecknar bland annat avtal och identifierar dig i andra leverantörers tjänster samt betalar nätinköpen tryggt.

Läs mer om Bankkoder

Kodappen

Med appen Nordea Koder bekräftar du transaktioner i nät- och mobilbanken och identifierar dig i Nordea Kundtjänst samt hos andra tjänstleverantörer.

Läs mer om Kodappen

Nordea Wallet

Nordea Wallet är en app där du får en snabb överblick över hur du använder dina pengar och kan aktivera alla dina kort för mobilbetalningar.

Läs mer om Nordea Wallet