Stockmann Mastercard

Njut av Stockmanns stamkundsförmåner och erbjudanden varje månad. De bästa förmånerna får du om du betalar alla köp med Stockmann Mastercard-kortet.

Stockmann Mastercard-kundförmåner

Som innehavare av Stockmann Mastercard får du alla förmåner i MyStockmann-stamkundsprogrammet och fördelarna med smidiga kortbetalningar. 

Du får genast 50 MyStockmann-poäng då du öppnar Stockmann Mastercard-krediten. För varje köp på Stockmann får du 1 poäng för 1 euro då du betalar med Stockmann Mastercard-kortet. Dessutom får du en betalkortsförmån på 0,5 %. 

Genom att betala med Stockmann Mastercard-kortets betaltids- eller kreditfunktion på Stockmann eller annanstans, får du dessutom 5 extrapoäng per månad.

Kort om Stockmann Mastercard

  • Kortets kreditlimit är 1 500–10 000 euro. 
  • Räntan på krediten är 3 mån. euriborränta + 12,5 %.
  • Du får i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid på alla köp med kreditkortet. 
  • Du får två betalningsfria månader per kalenderår. 
  • För Stockmann Mastercard-kortet betalar du varken öppnings- eller årsavgift.

Så här ansöker du om kort

Du kan ansöka om kort om du är MyStockmann-kund. Du kan bli kund på adressen stockmann.com/mystockmann. 

Du kan få ett kort om du bl.a. 

  • har regelbundna inkomster 
  • har skött din ekonomi väl 
  • inte har betalningsstörningar. 

Du kan också ansöka om kort solidariskt med en familjemedlem som fyllt 18 år och bor i samma hushåll. Du kan också ansöka om parallellkort till familjemedlemmar som fyllt 15 år.

Betala på ditt vis


Med kontaktlös betalning betalar du tryggt köp på under 50 euro utan att röra betalterminalen. 

Du kan också betala köp på över 50 euro utan att röra betalterminalen då du ansluter kortet till mobilbetalningar och betalar genom att föra din smarttelefon eller smartklocka nära betalterminalen. 

Du kan också ta ut kontanter överallt i världen i kontantautomater med Mastercard-symbolen. 

Då du ansluter debetfunktion till kortet kan du göra köp och kontantuttag också direkt från ditt bankkonto i Finland och utomlands.

Flexibel ekonomi

Du kan betala dina köp i rater och överföra pengar från krediten till bankkontot. 

Du får en faktura över kreditkorttransaktionerna varje månad. Du väljer själv förfallodagen och amorteringsbeloppet (den minsta amorteringsprocenten). Du betalar ränta endast på den summa av krediten som kvarstår efter förfallodagen. 

Du kan behändigt hålla koll på dina kreditkortstransaktioner i nät- och mobilbanken. Om du inte har Nordeas bankkoder ser du dina transaktioner i tjänsten OmaLuotto (nordearahoitus.fi/omaluotto). Där ser du bland annat disponibla medel på ditt kort och kan överföra pengar från din kortkredit till ditt bankkonto. 

Användning av kort

Hur börjar jag använda Nordea Wallet?

Appen Nordea Wallet samlar ihop alla dina köp med Nordeas betalkort. Du kan börja använda appen om du har ett Nordeakort och kodappen. Du kan ladda ner appen i de nyaste iOS- och Android-telefonerna.

Med Nordea Wallet följer du enkelt dina kortköp och ser hur dina utgifter fördelas i olika kategorier, såsom Mat & dryck samt Hushåll.

Läs mer om Nordea Wallet

Vad betyder den räntefria betalningstiden på 30 dagar på kortkrediten?

En räntefri betalningstid innebär att du i praktiken får ett gratis lån i minst 30 dagar.  

Exempel på köp av en dammsugare

Du har avtalat om att förfallodagen för din kreditkortsfaktura är den 15:e varje månad. Faktureringsperioden är 25.3–26.4. Du gör klokt i att välja den dag som du regelbundet får inkomster som förfallodag och betala fakturan då. 

1.4 Du köper en dammsugare.

15.4 Förfallodagen för kreditkortsfakturan då du ska betala fakturan för föregående faktureringsperiod, dvs. mars.

26.4 Faktureringsperioden byts, och de produkter som du köper efter den här dagen faktureras i juni.

15.5 Förfallodagen för dina köp i april, i detta fall även för dammsugaren.

Om du bestämmer dig för att köpa dammsugaren först 26.4, ska du ändå betala den 15.5. Men om du köper den först 27.4, är förfallodagen 15.6. Du kan optimera faktureringsperioden för din kreditkortsfaktura så att den blir så lång som möjligt. Genom att köpa dammsugaren 27.4 kan du få rentav 45 dagar räntefri betalningstid på den.

Frågor och svar om kort och betalningar

Frågor och svar om kort och betalningar

Kreditränta

Kreditränta

Stockmann Mastercard är ett internationellt betaltids- och kreditkort. Den effektiva räntan på en utnyttjad kredit på 1500 euro är 24,1 % och kreditpriset 1 684 euro, då den nominella räntan är 3 månaders euriborränta (11/2020) + 12,5 %, och den månatliga kontoavgiften på 4 euro och avgiften för pappersfakturan på 3 euro har beaktats i beräkningen. Stockmann Mastercard är en fortlöpande kredit som gäller tills vidare. Kreditlimiten är 1 500–10 000 euro. Krediten beviljas av Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors.

Priser
Priser för kort beviljade före 1.9.2019
Konsumentens rättigheter vid betalningar i Europa

Ansök om kort via nätbanken

Ansök nu Öppnas i nytt fönster