Kreditkort ger trygghet då du betalar på nätet

 • Kreditkort är en bra betalningsmetod för köp på nätet eftersom du får skydd enligt konsumentskyddslagen vid eventuella problem.
 • Det är tryggt att betala med kort i nätbutiker tack vare stark autentisering. Nordeakunder kan bekräfta sina köp genom stark autentisering med appen Nordea ID eller kodkalkylatorn.
 • Du kan enkelt aktivera och avaktivera Nordeas kreditkort för betalningar på nätet i nät- och mobilbanken.

Läs mer om trygga nätbetalningar

Nordea Gold för säkra betalningar

Fem bra orsaker till att utnyttja Nordea Gold-kortets egenskaper för nätbetalningar

 1. Betala dina köp på nätet med ditt kreditkorts kreditfunktion så får du skydd enligt konsumentskyddslagen för dem.
 2. Köp alltid flygbiljetter och boende med kreditfunktionen så kan du få skydd om exempelvis flygbolaget går i konkurs.
 3. Dra nytta av kortets kreditfunktion. Då du betalar dina köp med kortets kreditfunktion får du i genomsnitt en räntefri betalningstid på 30 dagar.
 4. Betala större anskaffningar till hemmet med kreditkortets kreditfunktion – då får du Produktskyddsförsäkring för dina köp.
 5. Betala minst 75 procent av de sammanlagda rese- och övernattningskostnaderna med kreditkortets kreditfunktion så sparar du pengar då du får en reseförsäkring på köpet.

Vad ska jag göra i problemsituationer?

Allt går inte alltid som planerat. Genom att använda kreditkort kan du ändå få hjälp av banken eller den som beviljat kortförsäkringen. Nedan finns exempel på situationer som åskådliggör var och hur du kan ansöka om ersättning.

Jag fick inte produkten jag beställde
Jag fick fel produkt
Produkten gick sönder
Flygbolaget ställer in flyget
Jag avbokar flygbiljetten själv
Jag kunde inte använda min flygbiljett på grund av reserestriktioner
Jag kunde inte använda min flygbiljett på grund av indirekta orsaker

ABC för trygga nätbetalningar

 • Försäkra dig om att webbplatsen är säker. Säkra webbplatser har en låssymbol i adressraden och adressen börjar med https.
 • Läs noggrant igenom webbutikens leverans- och servicevillkor. Byt butik om säljarens uppgifter saknas eller om det inte är möjligt att returnera en vara eller kostnaderna är ovanligt höga.
 • Om webbutiken är ny för dig, betala på kredit så får du skydd enligt konsumentskyddslagen i fall säljaren bryter mot avtalet.
 • Säkra webbutiker använder verifierade krypterings- och autentiseringsmetoder, såsom Visa Secure och Mastercard Identity Check, för kortbetalningar. På så sätt verifieras både köparen och säljaren då köpet genomförs.
 • Börja använda identifiering med stark autentisering.
 • Kontakta säljaren om du inte får en produkt eller tjänst som du köpt på nätet. Om problemet kvarstår kan du göra en reklamation i ärendet hos din bank och be om att få pengarna tillbaka.

Nordea Gold för säkra betalningar

Ansök om Gold-kortet enkelt i mobil- eller nätbanken.

Läs mer och ansök om Nordea Gold