Two waiters welcoming into restaurant

Välkommen som företagskund hos Nordea!

Det är lätt att sköta bankärenden i Nordea. Med hjälp av våra digitala tjänster sköter du bankärenden ännu lättare. I nät- och mobilbanken Nordea Business sköter du ditt företags bankärenden när det passar dig bäst.

Varför är Nordea en bra bank för ditt företag?

Vi finns till för ditt företag i alla faser

Våra omfattande digitala tjänster underlättar vardagliga bankärenden. Då du blir kund hos oss får du servicepaketet Nordea Digital, som innehåller alla de viktigaste dagliga banktjänsterna för ditt företag. Hos oss hittar du mångsidiga tjänster för ditt företags olika tillväxtfaser. Då ditt företag växer och utvecklas hjälper våra specialister dig att hitta de lämpligaste lösningarna så att du kan fokusera på företagets verksamhet. 

Våra digitala tjänster är avsedda att underlätta din vardag

  • Du sköter dagliga penningärenden enkelt i nät- och mobilbanken Nordea Business. 
  • Om du behöver rådgivning i finansiering eller sparande kan du börja genom att lämna in en ansökan i nätbanken eller boka ett möte. 
  • Du kan kontakta våra specialister direkt i nät- och mobilbanken. Våra specialister betjänar dig varje dag.
Vad kostar det att öppna ett företagskonto?
Vilka tjänster rekommenderar vi?
Hur öppnar du tjänster för ditt företag?

Bli företagskund på nätet

Aktiebolag, öppet bolag, kommanditbolag och firma

  1. Om företagets bolagsform är aktiebolag, öppet bolag, kommanditbolag eller firma, fyll i ansökan  på nätet*. Vi hämtar en del av uppgifterna automatiskt ur handelsregistret. 
  2. Beroende på företagets klausul om firmateckningsrätt kan användningen av tjänsten kräva bekräftelse av en annan representant för företaget.
  3. Vi handlägger din ansökan inom 1-2 veckor. Efter att du lämnat in din ansökan ringer vi dig för att kunna handlägga din ansökan.

Har ditt företag en annan bolagsform?

Nordeas starka kompetens inom företagsfältet garanterar förståelse för olika servicebehov. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar till olika branscher och bolagsformer. 

Läs mer om branschlösningar

*Nordea förbehåller sig rätten att låta bli att etablera en företagskundsrelation om företaget eller dess ansvarspersoner har anteckningar om betalningsstörningar.

Mer tid till företagsamhet

Då vi vill att du kan fokusera på din företagsverksamhet erbjuder vi dig och ditt företag en lösning med kompletta banktjänster på ett och samma ställe. Nätbanken Nordea Business ger dig tillgång till mångsidiga funktioner och en smidig kontaktkanal till din bank. Med appen Nordea Business Mobile sköter du företagets dagliga bankärenden var och när som helst.

Med dessa tjänster förenklas du din vardag

Elektronisk fakturering

Vi erbjuder dig alltid ett lämpligt alternativ för att sända och ta emot e-fakturor, oberoende av om du använder nätbanken eller ett eget ekonomiförvaltningssystem.

Läs mer om e-fakturatjänster

Personförsäkringen Nordea MyLife för företagare

En frivillig personförsäkring ger företagaren och hens närstående ekonomiskt skydd vid allvarlig sjukdom, permanent arbetsoförmåga och dödsfall.

Läs mer om Nordea MyLife för företagare

Företagsfinansiering

Hos oss får du mångsidiga finansieringslösningar för alla företagets behov från bankgarantier, leasing och kreditlimiter till avbetalningsavtal.

Lösningar för företagsfinansiering

Vanliga frågor

Tips för företagare