Valutakurser

Notering av valutakurser

På grund av exceptionella marknadsförhållanden, uppdateras ej EURRUB listkursen för betalningar. ECB har också avbrutit publiceringen av den dagliga fixing kursen för den Ryska rubeln. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär!

Vi ändrade uppdateringen av valutakurser den 12 november. Kurser för kontovaluta, dvs. så kallade medelkurser, uppdateras vanligtvis en gång i timmen kl. 8.00–19.00. Uppdateringsfrekvensen kan dock variera. Värderingskurserna offentliggörs en gång om dagen. De grundar sig på Europeiska centralbankens noteringar och marknadspriserna. Under normala omständigheter offentliggörs de alla Target-dagar före kl. 18.00. Det elektroniska valutakursmaterialet omfattar både kontovaluta- och värderingskurserna, och uppdateras enligt ovan.

Valutakurserna anges i formen 1 euro är x-belopp i valuta. Valutans motvärde i euro fås då valutabeloppet divideras med valutakursen. På motsvarande sätt kan euro räknas om till valuta genom att eurobeloppet multipliceras med valutakursen.

Nordea har rätt att i undantagsfall begränsa eller avsluta handeln med vilken valuta som helst.

Materialet för elektroniska valutakurser

Materialet för elektroniska valutakurser (dat-filen) https://www.nordea.fi/wemapp/api/fi/lists/currency/electronicExchangeFI.datÖppnas i nytt fönster  

Listkurser

Köp- och säljkurser för kontovalutaÖppnas i nytt fönster 

Övriga kurser

Värderingskurserna baserar sig på Europeiska centralbankens noteringar och marknadsprisÖppnas i nytt fönster. De offentliggörs alla Target-dagar ca kl. 18.00 (vid normala omständigheter).

Kurserna är också tillgängliga för elektronisk behandling samt som Excel-fil.  

Terminskurserna är riktgivande.Öppnas i nytt fönster De avtalas alltid med Nordeas Markets-enhet.

Riktgivande terminskurserna är också tillgängliga för elektronisk behandling.