Valutakurser

Notering av valutakurser

Vi ändrade uppdateringen av valutakurser den 12 november. Kurser för kontovaluta, dvs. så kallade medelkurser, uppdateras vanligtvis en gång i timmen kl. 8.00–19.00. Uppdateringsfrekvensen kan dock variera. Värderingskurserna offentliggörs en gång om dagen. De grundar sig på Europeiska centralbankens noteringar och marknadspriserna. Under normala omständigheter offentliggörs de alla Target-dagar före kl. 18.00. Det elektroniska valutakursmaterialet omfattar både kontovaluta- och värderingskurserna, och uppdateras enligt ovan.

Valutakurserna anges i formen 1 euro är x-belopp i valuta. Valutans motvärde i euro fås då valutabeloppet divideras med valutakursen. På motsvarande sätt kan euro räknas om till valuta genom att eurobeloppet multipliceras med valutakursen.

Nordea har rätt att i undantagsfall begränsa eller avsluta handeln med vilken valuta som helst.

Materialet för elektroniska valutakurser

Materialet för elektroniska valutakurser (dat-filen) https://www.nordea.fi/wemapp/api/fi/lists/currency/electronicExchangeFI.datÖppnas i nytt fönster  

Listkurser

Köp- och säljkurser för kontovalutaÖppnas i nytt fönster 

Övriga kurser

Värderingskurserna baserar sig på Europeiska centralbankens noteringar och marknadsprisÖppnas i nytt fönster. De offentliggörs alla Target-dagar ca kl. 18.00 (vid normala omständigheter).

Kurserna är också tillgängliga för elektronisk behandling samt som Excel-fil.  

Terminskurserna är riktgivande.Öppnas i nytt fönster De avtalas alltid med Nordeas Markets-enhet.

Riktgivande terminskurserna är också tillgängliga för elektronisk behandling.