Colleagues walking down stairs 3 large

Nordea Startup & Growth: Stöttepelaren för ett växande företag

Alla får bra idéer. Men bara ett fåtal lyckas omvandla dem till ett lönsamt företag. Det kräver kunskap, finansiering och rätta partner. Vår enhet för tillväxtföretag har specialiserat sig på att hjälpa uppstartsföretag som vill expandera snabbt.

En säker partner som känner dina behov

Vår Startup & Growth-enhet har specialiserat sig på att hjälpa tillväxtföretag och nyetablerade företag som siktar på kraftig tillväxt. Vi vill bygga upp långvariga kundförhållanden och som partner stöda företagets tillväxt och framgång i dess alla skeden. 

Vi satsar på utmärkta kundupplevelser och sätter mycket tid på mentorskap och utbildning. Vi erbjuder de konkurrenskraftigaste finansieringslösningarna för nyetablerade företag och företag som växer kraftigt. 

Till vårt team hör också en Startup & Growth Private Banker som är specialist på startup-företagares kapitalförvaltning och rådgivning.

Nordea Startup & Growth Finland i sociala medier

Följ Startup & Growth Finland på Twitter!Öppnas i nytt fönster

Finansiering av tillväxt och andra tillväxttjänster

Möjligheterna är oändliga, och därför behöver vi diskutera vilken finansiering som är rätt för dig här och nu. Vi erbjuder flexibla finansieringslösningar för tillväxtfasen. Och vi kan koppla samman uppstartsföretag som ditt med lämpliga samarbetspartner. Läs mer om finansiering för tillväxtföretag här.Öppnas i nytt fönster

Nordea Trade Portal och Trade ClubÖppnas i nytt fönster är digitala tjänster för att sätta fart på internationell tillväxt. Trade Portal är en unik öppen datakälla som innehåller över 180 landsprofiler, 20 000 marknadsrapporter, databaser och verktyg för utrikeshandel. Trade Club är ett nätverk av 15 000 företagskunder hos Nordea och partnerbanker, som hjälper att hitta affärspartner och nya kunder i 22 länder. 

Våra partner: Robust nätverk i Finland och världen

Vi använder vårt omfattande nätverk för att matcha företag som vill växa med ledande kapitalplacerare, acceleratorer och andra intressentgrupper för tillväxtföretag. På så sätt förstärker vi det finska ekosystemet för tillväxt och förbättrar framgångsförutsättningarna. 

Venture Capital-fonder och Venture-partner slussar sina målföretag mot snabbare tillväxt med hjälp av syndikerade lån som vi arrangerar. Våra kunder utgör potentiella målföretag för fonderna och partnerna. Vi erbjuder också brofinansiering vid kapitalanskaffning och fungerar som aktiva förmedlare vid exit. I fråga om fonder fungerar vi också som placerare. 

Vi hjälper också M&A- och R&D-enheterna hos våra storföretagskunder att hitta intressanta objekt bland våra kunder.

Vi förser acceleratorer och intressentgrupper för tillväxtföretag såsom FiBANÖppnas i nytt fönsterKasvu OpenÖppnas i nytt fönster och Maria 01Öppnas i nytt fönster med nya kunder, mentorer, utbildare, talare och stöd. 

Våra kunder: Företagare som vill något mer

  • 75 % av de finländska uppstartsföretagen har valt oss som sin tillväxtpartner. 

  • Bland våra kunder letar vi aktivt efter partner för att utveckla våra tjänster och efter målföretag för vår egen venture-verksamhet. 

  • Vi har diger erfarenhet av olika branscher och i synnerhet av teknik- och hälsovårdsbranschen. 

  • Hälften av våra kunder har finansieringslösningar som vi erbjudit. 

  • Till våra kunder hör 2 500 företag med skalbar affärsmodell runt om i Finland. 

  • Vi har Startup & Growth-enheter i hela Norden. Du kan dra nytta av deras samarbete, av vårt växande globala kontaktnät, och mycket mer.