Auto FX Suite

Automatisk valutahandel är ett måste för företag som handlar med utlandet. Sätt din valutahandel på autopilot och låt våra automatiska lösningar ta hand om det manuella arbetet så kan ni istället fokusera på strategisk planering och tillväxt. Nordea är den ledande banken inom automatisk valutahandel i Norden och vi kan hjälpa er oavsett om ni har enkla eller mer komplexa behov.

Automatisk valutahantering och valutahandel – vad är det?

Handeln på den globala valutamarknaden pågår dygnet runt, fem dagar i veckan, eftersom det alltid är öppet i någon del av världen. Det rör sig snabbt på valutamarknaden, vilket innebär att ni måste vara vakna och hänga med – och här kan automatisering ge er en verklig skjuts. 

Nordea AutoFX lösningar hjälper er att optimera handeln med utländsk valuta. Med AutoFX-lösningar kan ni handla dygnet runt på den globala valutamarknaden och hantera kursförändringar på ett bättre sätt.

AutoFX Suite består av tre användarvänliga lösningar som verkligen kan effektivisera er valutahandel. Dessa hjälper er att bevaka valutakurser, köpa och sälja valutor och sköta risksäkringen så att ni istället kan lägga fokus på att expandera er verksamhet internationellt. 

AutoFX IQ

Analyserar och tar fram prognoser över era valutahantering så att ni kan fatta smartare beslut.

Läs mer om AutoFX IQ

AutoFX Liquidity Management

Automatiserar er valutahantering och frigör därmed tid och resurser

Läs mer om AutoFX Liquidity Management

AutoFX APIs Öppnas i nytt fönster

Kopplar era egna system till enkla men sofistikerade valuta-API:er för valutahandel och riskhantering i realtid.

Läs mer om AutoFX APIs Öppnas i nytt fönster

Varför automatisering?

Automatisk valutahandel är inte längre en lyx, det är en strategisk nödvändighet

Det är ofta svårt att veta var man ska börja om man funderar på att automatisera företagets valutahandel. Vilken nivå ska man lägga sig på? Uppväger fördelarna verkligen riskerna? Förlorar man kontrollen om man låter maskinerna ta över? 

Det är vanliga frågor som ofta kommer upp. Men om man tittar på hur internationell handel fungerar, så står det klart att det behövs ständiga analyser och snabba reaktioner dygnet runt under en arbetsvecka för att man ska kunna hänga med på valutamarknaden. 

Och när era konkurrenter använder automatisk valutahandel och kan köpa och sälja valuta i stort sett ögonblickligen, då måste även ni snabbt kunna analysera kursrörelser och andra signaler på valutamarknaden.  

Och det är fortfarande ni som bestämmer strategierna för valutahandeln och anger alla parametrar. Ni låter bara automatisering hjälpa er och företaget att fatta beslut, så att ni kan hänga med i det som händer i dag – och vara redo för det som händer i morgon. 

Fokus på tillväxt
Fördelar med automatisering

Ta reda på hur Nordea AutoFX kan hjälpa er att få företaget att växa

Våra valutarådgivare hjälper er att optimera företagets valutahandel så att de passar era behov, både i dag och i morgon.

Öppnas i nytt fönster

Mer läsning: