Automatisk valutahantering och valutahandel – vad är det?

Handeln på den globala valutamarknaden pågår dygnet runt, fem dagar i veckan, eftersom det alltid är öppet i någon del av världen. Det rör sig snabbt på valutamarknaden, vilket innebär att ni måste vara vakna och hänga med – och här kan automatisering ge er en verklig skjuts. 

Nordea AutoFX lösningar hjälper er att optimera handeln med utländsk valuta. Med AutoFX-lösningar kan ni handla på den globala valutamarknaden och hantera kursförändringar på ett bättre sätt.

AutoFX Suite består användarvänliga lösningar som verkligen kan effektivisera er valutahandel. Dessa hjälper er att bevaka valutakurser, köpa och sälja valutor och sköta risksäkringen så att ni istället kan lägga fokus på att expandera er verksamhet internationellt. 

Våra lösningar

AutoFX Liquidity Management

Automatiserar er valutahantering och frigör därmed tid och resurser.

Läs mer om AutoFX Liquidity Management

AutoFX Hedging Öppnas i nytt fönster

Automatiserad valutasäkring hjälper dig att gardera ditt företag mot valutarisker enligt din valutastrategi.

Läs mer om AutoFX Hedging Öppnas i nytt fönster

AutoFX APIs Öppnas i nytt fönster

Kopplar era egna system till enkla men sofistikerade valuta-API:er för valutahandel och riskhantering i realtid.

Läs mer om AutoFX APIs Öppnas i nytt fönster

Varför automatisering?
Fokus på tillväxt
Fördelar med automatisering

Automatisk valutahandel är inte längre en lyx, det är en strategisk nödvändighet

Det är ofta svårt att veta var man ska börja om man funderar på att automatisera företagets valutahandel. Vilken nivå ska man lägga sig på? Uppväger fördelarna verkligen riskerna? Förlorar man kontrollen om man låter maskinerna ta över? 

Det är vanliga frågor som ofta kommer upp. Men om man tittar på hur internationell handel fungerar, så står det klart att det behövs ständiga analyser och snabba reaktioner dygnet runt under en arbetsvecka för att man ska kunna hänga med på valutamarknaden. 

Och när era konkurrenter använder automatisk valutahandel och kan köpa och sälja valuta i stort sett ögonblickligen, då måste även ni snabbt kunna analysera kursrörelser och andra signaler på valutamarknaden.  

Och det är fortfarande ni som bestämmer strategierna för valutahandeln och anger alla parametrar. Ni låter bara automatisering hjälpa er och företaget att fatta beslut, så att ni kan hänga med i det som händer i dag – och vara redo för det som händer i morgon. 

Fokusera på tillväxten, automatisera allt annat

Automatisk valutahandel är särskilt värdefull när ni handlar med andra länder, planerar att expandera utomlands, eller när ni vill börja handla med utlandet och gå in på nya marknader. Den hjälper er att fokusera på tillväxten. 

Med AutoFX lösningar och automatisering skapas möjligheter för medarbetare som inte längre behöver ägna sig åt administration och istället kan börja arbeta mer strategiskt. Ekonomiavdelningen kan lägga mer tid på analyser som ger större mervärde och utarbeta riktlinjer för valutahandeln. 

Nordea AutoFX lösningar har allt ni behöver för att handla effektivt på valutamarknaden, med den senaste tekniken. Den består av tre användarvänliga lösningar som hjälper er oavsett vilken tillväxtfas ni befinner er i.

De kan hjälpa er att optimera företagets valutahandel, minska handelskostnaderna och frigöra er tillväxtpotential. Ni får mer tid att verkligen sätta er in i vad som händer på valutamarknaden och ta fram bättre strategier för valutasäkringen. Och, sist men inte minst, Nordea AutoFX lösningar gör att ni kan ägna er åt det som betyder mest. Att få företaget att växa och ge era kunder ännu bättre service. 

Läs mer: