Ansök om amorteringsfrihet från företagslån eller finansiering av driftskapital med anledning av situationen med coronaviruset

För vem? Vi vill hjälpa och stötta våra kunder i både bättre och sämre tider. Därför erbjuder vi en tillfällig amorteringsfri period på 3 eller 6 månader till små och medelstora företag vars återbetalningsförmåga påverkas av situationen med coronaviruset. På grund av coronaviruset erbjuder vi också våra kunder med kassaunderskott finansiering av driftskapital.

Vad innebär det? Då du ansluter amorteringsfria månader till ditt företagslån betalar du bara räntan på och skötselkostnaderna för lånet under en viss tid (i det här fallet 3 eller 6 månader). Den amorteringsfria perioden kan beviljas inom den nuvarande lånetiden eller genom att förlänga den, beroende på situationen. Detta är vårt sätt att hjälpa företagen som kämpar med likviditeten i svåra tider.

Hur ansöker jag om amorteringsfrihet? Fyll i blanketten nedan.

För att få amorteringsfrihet ska du ansöka om amorteringsfria månader senast 5 bankdagar före förfallodagen för låneamorteringen.

Observera att vi inte kontaktar dig separat om vi inte behöver ytterligare uppgifter om ansökan. Du får en bekräftelse över att din ansökan om amorteringsfria månader har godkänts och att du kan börja använda dem i tjänsten Företagets dokument.

Du hittar anvisningar om hur du ansöker om amorteringsfrihet här.

Lånenumret hittar du i företagets nätbank eller i kreditavtalet. Företagets Flexkreditnummer hittar du i företagets mobilbank. Numret finns även i kreditavtalet.

Den tillfälliga amorteringsfriheten är avgiftsfri. För andra åtgärder tas en avgift enligt gällande prislista.