Bankkort

Med Nordeas bankkort betalar du köp och tar ut kontanter direkt från ditt bankkonto. Nordea Visa Debit är ett bra val som det första bankkortet för barn eller som kort som ansluts till familjens gemensamma hushållskonto. Vi rekommenderar att vuxna ansöker om ett Nordea Mastercard-kombikort som även har en kreditfunktion.

Med bankkortet betalar du familjens vardagliga köp

Köp och uttag med ett Debit-bankkort debiteras direkt det konto som anslutits till kortet. Du kan ansluta ditt bankkort exempelvis till ditt brukskonto eller ett hushållskonto som du äger gemensamt med din partner. Barnets bankkort kan anslutas till hens eget bankkonto.

Hos Nordea får du ett tryggt Nordea Visa Debit-bankkort som du smidigt betalar vardagliga köp med. Bankkortet har ingen kreditfunktion.

Debetkort

Nordea Debit-bankkort passar som

  • det första kortet för minderåriga
  • kort för familjens gemensamma hushållskonto
  • det andra kortet för vuxna

Nordea Debit-kort - small

Läs mer om Nordea Debit

Beställ ett nytt bankkort smidigt på nätet

Om du vill beställa ett kort till ditt barn kan du läsa närmare anvisningar här.

Vill du beställa ett nytt bankkort i stället för ditt gamla kort?

Om ditt nuvarande bankkort har gått sönder kan du beställa ett nytt kort i stället.

  • I nätbanken: Välj Ekonomi > Kort > välj det kort som du vill förnya > klicka på Förnya kortet. Observera att vi tar ut en avgift enligt prislistan för förnyelse av kortet.

Vi skickar dig ett nytt kort innan giltighetstiden för ditt kort går ut. Du kan använda ditt nuvarande bankkort fram till slutet av den månad som står på kortet. Ditt nya kort har samma pinkod som ditt gamla bankkort.

Information till innehavare av Nordea Visa Electron-kort

Nya Nordea Visa Electron-kort beviljas inte längre från 13.4.2021. Vi byter ut nuvarande Visa Electron-kort gradvis mot Nordea Visa Debit-kort i samband med att kortet förnyas.  Visa Debit-kortet har samma funktioner som Visa Electron-kortet. Som innehavare av Visa Electron behöver du inte göra någonting utan du får ditt nya Visa Debit-kort per post.

Läs mer om ändringen

Visste du att ett kombikort ger mer flexibilitet och skydd för dina köp?

Med ett kombikort får du både bank- och kreditkort i samma paket. Du kan använda ditt kombikort på samma sätt som ett vanligt bankkort och betala vardagliga köp direkt från ditt bankkonto (kortets debetfunktion). Du gör klokt i att betala större anskaffningar eller utlandsresor med kortets kreditfunktion.

Tre bra skäl att betala med kredit:

  1. Du får i genomsnitt 30 dagar räntefri och avgiftsfri betalningstid på dina köp. Om du återbetalar hela det kreditbelopp som du använt senast på förfallodagen bildas inga extra kostnader för dig.
  2. Då du betalar med ditt kreditkort får du skydd enligt konsumentskyddslagen som hjälper vid eventuella problem.
  3. Du får nyttiga kortförsäkringar. Till exempel med Nordea Gold får du en omfattande reseförsäkring för utlandsresor och Produktskyddsförsäkring för anskaffningar till hemmet då du betalar köpen med kortets kreditfunktion.

Läs mer om debet- och kreditfunktionen

Kombikort

Nordea Gold-kombikortet är

  • ett mångsidigt betalkort för vuxna
  • ett bra val för vardag och semester

Nordea Gold-kort - small

Läs mer om Nordea Gold

Ansök om kort via nätbanken

Öppna nätbanken Öppnas i nytt fönster

Vanliga frågor