Bankkort

Dina uttag och köp med Nordeas Visa Debit- och Visa Electron-bankkort debiteras behändigt direkt ditt konto. Med Nordeas Visa-bankkort tar du ut kontanter och betalar dina köp enkelt i både Finland och utomlands. Läs mer om Nordea Debit- och Nordea Electron-kort här.

Nordeas Visa-bankkort är ett utmärkt val för kunder i alla åldrar

Skaffa ett pålitligt och enkelt Visa-bankkort i Nordea. Den största skillnaden mellan bank- och kreditkort är debiteringssättet. Till skillnad från kreditkort har bankkort ingen kreditegenskap. Nordea erbjuder två olika bankkortsalternativ med lite olika egenskaper.

Köp och uttag med Nordeas Visa Debit- och Visa Electron-bankkort debiteras direkt det konto som anslutits till kortet. Då du betalar eller tar ut kontanter med ditt Nordea Visa Electron-bankkort kontrolleras alltid täckningen på ditt konto, och det görs en täckningsreservering på kontot fram till debiteringsdagen, dock högst i 10 dygn.

Nordea Debit

Behändigare än kontanter. Betala smidigt genom att visa kortet vid kassan.

Läs mer om Nordea Debit

Nordea Electron

Nordea Electron är ett tryggt betalningskort som passar bra också ungdomar.

Läs mer om Nordea Electron

Med bankkortet betalar du tryggt i Finland, utomlands och på nätet

Nordeas Visa-bankkort är pålitliga betalningsinstrument. Visa är ett av världens största kreditbolag, och det har beviljats över två miljarder Visa-kort överallt i världen.

Då du har ett Nordea Visa-bankkort kan du själv påverka hur tryggt det är att använda kortet. Du kan t.ex. sätta dygnspecifika uttags- och betalningsgränser, begränsa kortets geografiska användningsområde eller spärra kortet via nätbanken. Du ändrar säkerhetsinställningarna enkelt i din mobil- och nätbank. Den trygga nätbetalningstjänsten Verified by Visa ger dig också ytterligare skydd. Tjänsten hjälper dig att skydda dig mot eventuellt missbruk av ditt kort.

Nedan kan du läsa mer om våra bankkort och välja det som bäst passar dig.

Bankkort för unga

Unga personer kan ansöka om bankkort om vissa villkor uppfylls.

Om du har fyllt 16 år kan du ansöka om ett Nordea Debit-bankkort utan intressebevakarnas samtycke om du har egna förvärvsinkomster och ett konto.

Om du har fyllt 15 år kan du ansöka om ett Nordea Electron-bankkort utan föräldrarnas (intressebevakarnas) samtycke om du har egna förvärvsinkomster och ett konto har öppnats för dessa. I annat fall behöver du intressebevakarnas samtycke till att beställa ett kort.

Samtycke/Fullmakt, Beställning och överlåtande av kort till dispositionsrättshavare 
(pdf, 994 KB)Öppnas i nytt fönster

Fullmakt till den andra intressebeakaren (pdf, 994 KB)Öppnas i nytt fönster

Ansök om kort via nätbanken

Öppna nätbanken Öppnas i nytt fönster