Vi utvecklar våra tjänster för dig

Visste du att du hittar svar också på de här frågorna i mobil- och nätbanken?

  • Har du tappat ditt betalkort? Spärra ditt kort tillfälligt medan du försöker hitta det eller permanent om det har försvunnit eller hamnat i fel händer.
  • Har du glömt pinkoden? Du kan kolla pinkoden till ditt kort avgiftsfritt med några klick fast vid butikskassan.
  • Behöver du ta en amorteringsfri månad eller minska din låneamortering? Kolla i mobil- eller nätbanken om ditt lån har FlexAmmortering och justera amorteringen efter ditt behov med detsamma – utan att fråga banken!
  • Planerar du en resa? Ändra inställningarna för ditt kort, bl.a. det geografiska användningsområdet och kontantuttagsgränsen.

Nordea är Finlands bästa digitala bank

Best digital bank award - small

Den internationella finanspublikationen Global Finance har utsett Nordea till den bästa banken i sammanlagt sex olika kategorier på sin lista Best Digital Banks 2023. Till exempel utsågs Nordea till den bästa digitala banken i Finland, och dessutom prisbelönades den digitala kundupplevelsen som den bästa i hela Västeuropa. 

Nät- och mobilbanken

I nät- och mobilbanken sköter du dina bankärenden digitalt var och när som helst. 

Identifiering?

Med bankkoderna som består av ditt användar-ID och identifieringsverktyg kan du logga in i bankens nättjänster, identifiera dig i vår kundtjänst, underteckna avtal samt bekräfta betalningar på nätet och andra transaktioner i nät- och mobilbanken. För att identifiera dig i andra tjänsteleverantörers nättjänster behöver du dessutom verktyg för stark autentisering, dvs. e-identifiering. 

Nordea ID-dosa och Kodkalkylator

Nordea ID-dosa (svart) är ett identifieringsverktyg för våra kunder som inte har en smarttelefon eller surfplatta för att installera appen Nordea ID. 

Om du har en kodkalkylator (vit) kan du fortsätta att använda den för att identifiera dig. 

Vi erbjuder också en talande kodkalkylator speciellt för våra kunder med nedsatt syn. 

Du behöver ett nätbanksavtal, dvs. bankkoder för att använda Nordea ID-dosan eller kodkalkylatorn. 

Läs mer

NEW Nordea ID and Code calculator - small - Blue background

Bankkoder

Med bankkoderna som består av ditt användar-ID och identifieringsverktyg kan du logga in i nät- och mobilbanken, identifiera dig i vår telefontjänst och underteckna avtal. 

För att identifiera dig i andra tjänsteleverantörers nättjänster behöver du dessutom verktyg för stark autentisering, det vill säga e-identifiering. 

Du får tillgång till e-identifiering genom att legitimera dig på kontoret.

Läs mer om bankkoderna

Läs mer om e-identifiering

Arrows icon - 640x360

Mobilbetalning

Mobilbetalning är ett lätt och säkert sätt att betala med smarta enheter i butikskassan, på webben och i appar eller överföra pengar med hjälp av telefonnummer.

Anslut ditt Nordeakort till din smarttelefon, klocka eller annan smart enhet och betala flexibelt var du än befinner dig.

Läs mer om mobilbetalning

Digitala tjänster för företagskunder

Våra mångsidiga digitala tjänster underlättar ditt företags dagliga bankärenden.

Ta del av våra digitala tjänster för företagskunder

Hittade du det som du sökte?