Appen Nordea ID

Nordeas kodapp heter nu appen Nordea ID. Nordea ID är en trygg app som du laddar ner på en smarttelefon eller surfplatta. Kolla anvisningarna om hur du aktiverar appen då du har en ny telefon, ska byta telefon eller din nuvarande app inte fungerar.

Vad är appen Nordea ID?

Nordea ID är en app som du laddar ner på en smarttelefon eller surfplatta. Med appen kan du

  • logga in i nät- och mobilbanken
  • betala dina köp tryggt på nätet
  • identifiera dig i Nordea Kundtjänst och andra tjänsteleverantörers tjänster.

Tips: Ladda ner och aktivera appen Nordea ID genast på två olika enheter. Då kan du vara säker på att du har ett identifieringsverktyg även om din smarttelefon eller surfplatta går sönder eller försvinner.

Så här använder du appen Nordea ID tryggt

  • Ge inte ditt personliga användar-ID och din pinkod till någon.
  • Banken skickar aldrig meddelanden per e-post eller sms där du ombeds klicka på en länk för att logga in i bankens tjänster. Kontrollera att det är du som har gjort varje transaktion som du håller på att bekräfta och att uppgifterna som framgår av appen stämmer. Om bekräftelsebegäran inte hänför sig till dina ärenden, stäng appen och kontakta Nordea Kundtjänst omedelbart. 

Om din enhet försvinner eller går söder kan du logga in i tjänster om du har laddat ner appen Nordea ID på flera enheter, t.ex. på en surfplatta och en smarttelefon. Du kan lägga till flera personliga användarprofiler i samma app. Uppdatera alltid den nyaste versionen på din enhet.

Hoppsan! Om du vill se innehåll av detta slag ska du först godkänna Nordeas cookies för marknadsföring

Logga in med QR-kod

Inloggning med QR-kod är en ny funktion i appen Nordea ID. På din dator kan du tryggt logga in i den nya nätbanken och tredje parters tjänster (t.ex. FPA) också med hjälp av QR-kod. Du kan godkänna inloggningen genom att öppna appen Nordea ID och ta en bild på QR-koden på skärmen. Till slut bekräfta ännu inloggningen med din pinkod eller biometrisk identifiering (ansiktsigenkänning eller fingeravtryck).

Så här loggar du in med QR-kod:

  1. Gå till den tjänst du vill logga in i, t.ex. nätbanken eller MinSkatt. Välj Nordea som din bank samt att du vill logga in med appen Nordea ID och QR-kod. Du ser QR-koden i den tjänst du håller på att logga in i.
  2. Öppna sedan appen Nordea ID på din smarttelefon eller surfplatta. Obs. Du ska ha appen Nordea ID på en annan enhet än tjänsten du vill logga in i. Då kan du läsa av QR-koden. 
  3. Tryck på Läs av QR-koden i appen. Då öppnas kameran och du kan läsa av koden.
  4. Rikta kameran mot QR-koden. Försäkra dig om att hela koden syns i kameravyn i appen.
  5. Bekräfta inloggningen med din pinkod eller biometrisk identifiering (t.ex. ansiktsigenkänning eller fingeravtryck).

Hoppsan! Om du vill se innehåll av detta slag ska du först godkänna Nordeas cookies för marknadsföring

Vanliga frågor om appen Nordea ID

Hittade du det som du sökte?