Kodappen

Kodappen är en del av Nordeas bankkoder. Det är en app som laddas ned på mobila enheter. Med hjälp av den kan du identifiera dig och bekräfta transaktioner i nät- och mobilbanken och Nordea Kundtjänst. När du använder kodappen kan du slopa kodkortet på papper och behöver inte längre stryka över koder.

Fördelar med kodappen

  • Appen är lätt och trygg att använda.
  • Eftersom du alltid har bankkoderna med dig behöver du inget kodkort och koderna tar aldrig slut.
  • Du bekräftat tryggt betalningar av dina inköp på nätet och gör lätt en tilläggsbekräftelse av betalningarna.
  • Du kan identifiera dig hos Nordea Kundtjänst och i andra leverantörers (t.ex. FPA) nättjänster.
  • Du försäkrar dig om att samtalet kommer från Nordea.
Så här tar du i bruk appen

Hur börjar jag använda kodappen?

Ladda ned kodappen på din mobila enhet från appbutiken. 

För att kunna ta i bruk en ny ny kodapp behöver du en aktiveringskod och temporär PIN-kod. Kodappens säkerhet baserar sig på att den inte kan kopieras från en enhet till en annan. Av den orsaken laddas appen ner på nytt för varje ny enhet, t.ex. då du byter telefon.

Din första kodapp kan du aktivera själv via nätbanken. Gå till mellanbladet Redigera nätbanken och välj Bankkoder, där du kan beställa aktiveringskoder för appen. Som ny kund får du aktiveringskoderna som en del av Bli kund hos oss-paketet.

Ifall du har kodappen nedladdad på en annan enhet kan du lätt ta i bruk kodappen på din nya enhet med hjälp av den. Ifall mobilen du använt kodappen på försvunnit eller gått sönder får du aktiveringskoderna via vår kundtjänst.

Med vilka enheter fungerar appen?

Kodappen kan användas med iPhone- och Android-telefoner samt iPad- och Android-pekplattor.

  • iOS 10 eller nyare
  • Android version 6 och nyare

Tips: Ladda ned kodappen på flera mobila enheter.

Användning
Ta i bruk appen för en ny mobilenhet
Säkerhet

Tips för användning av kodappen

  • Vi rekommenderar att du laddar ned kodappen på två olika mobilenheter. Du kan även lägga till flera användare på samma kodapp. På det sättet kan du fortsätta sköta dina bankärenden även om din mobil försvinner eller går sönder. Det är lätt att ta i bruk kodappen på en ny enhet med hjälp av en QR-kod.
  • I mobilbanken kan du logga in enbart med kodappen. Som mobilbanksanvändare får du våra dagliga tjänster till det förmånligaste priset. Ifall du inte ännu har tagit i bruk mobilbanken rekommenderar vi därför att du gör det nu.
  • Visst kommer du ihåg att uppdatera kodappen till den senaste versionen! Du försäkrar på det sättet att appen alltid är säker och fungerar optimalt.

Ladda ned Kodappen nu

Ladda ned