Nordea Premium

Med Nordea Premium-kort får du flexibilitet i vardagen och lyx på semestern. Kortet är riktat till våra Premium-kunder och det innehåller loungeförmåner, omfattande försäkringar och möjliggör även större inköp.

 • FI Nordea Premium 640x360Kreditlimiten är 5 000–20 000 euro.
 • I kortet ingår Priority Pass som ger dig tillgång till flygplatsernas lounger avgiftsfritt fyra gånger per kalenderår.
 • Kortet är avgiftsfritt under de sex första månaderna och därefter tas det ut en årsavgift på 90 euro eller en månadsavgift på 7,50 euro.
 • Kortet omfattar en Produktskyddsförsäkring och en reseförsäkring som gäller på fritidsresor utomlands när minst 75 % av de sammanlagda rese- och övernattningskostnaderna har betalats med kortets kreditegenskap.
 • Med kortet betalar du på alla ställen med Mastercard-symbolen runt om i världen.
 • Du får i snitt 30 dagars räntefri betaltid på alla inköp.
 • Med Nordea Premium-kortet kan du också betala inköp på under 50 euro kontaktlöst utan att knappa in pinkoden.

Försäkringar som ingår i Nordea Premium-kort

Med Nordea Premium fixar du också större inköp och får lyx under semestern

Du gör klokt i att boka och betala resor och t.ex. flyg med Nordea Premium, eftersom en täckande reseförsäkring för utlandsresor ingår i kortet. Du kan också använda kriskontanttjänsten om du blir i nöd utomlands. Dessutom ingår Produktskyddsförsäkringen i kortet, vilket innebär att du får betydande tilläggsskydd för anskaffningar till hemmet eller fritidsbostaden. 

Priority Pass – njut av loungeförmåner 

I Nordea Mastercard Premium-kortet ingår Priority Pass som ger dig tillgång till flygplatsernas välutrustade Priority Pass-lounger fyra gånger per kalenderår. Läs mer om loungerna på adressen www.prioritypass.comÖppnas i nytt fönster.

Kontaktlös betalning

Nordea Premium-kortet har också en funktion för kontaktlös betalning. Med funktionen kan du snabbt och enkelt betala inköp på under 50 euro genom att föra betalkortet nära betalterminalen. Du behöver inte mata in kortet i betalterminalen eller knappa in pinkoden. Med kombikort (credit/debit) debiteras alltid bankkontot med kontaktlösa betalningar. Om ditt kort inte har debetfunktion debiteras kortkrediten (Credit) med kontaktlösa betalningar.

Du väljer:

 • En lämplig förfallodag för amortering av kortkrediten och amorteringsprocent (3–100 %).  
 • Välj en pinkod till ditt kort.  
 • Anslut ditt bankkonto till kortet – då debiteras inköpen och kontantuttagen från kortkrediten (credit) eller bankkontot (debit) enligt ditt val.  
 • Lägg till Plussa-egenskapen till kortet  
 • Anslut parallellkort till kortkrediten för dina familjemedlemmar som fyllt 15 år. Den effektiva räntan på en utnyttjad Mastercard Premium-kredit på 2 000 euro är 26,9 %. 

Vid beräkningen används 3 månaders euriborränta + 7,5 % (06/2019) och i den har man beaktat huvudkortets årsavgift och en månatlig avgift på 4,50 euro som hänför sig till tillhandahållandet av kontot. Kalkylen har beräknats med antagandet att kunden använder e-faktura. Kreditgivaren är Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors, 00020 NORDEA. Kortutgivaren är Nordea Bank Abp, Hamnbanegatan 5, 00020 NORDEA. 

Priser
Priser för kort beviljade före 1.9.2019