Bli högskolestuderandekund

Då du blir högskolestuderandekund hos oss ser du till att du får de bästa förmånerna och priserna. Du kan exempelvis ansöka om Nordea Gold -kreditkortet för studerande genast efter att du har mottagit din studieplats!

Förutsättningar för att bli högskolestuderandekund

Du kan bli högskolestuderandekund om

  • är 19–30 år och
  • studerar vid ett universitet, en yrkeshögskola eller annan högskola.

Du får förmånerna för högskolestuderande genom att ansluta dig som kund som studerar vid en högskola. Efter att du har blivit kund gäller dina förmåner tills du fyller 31 år även om du skulle avlägga din examen tidigare. Därefter får du förmåner och betalar avgifter för de banktjänster du använder. 

Nordea förbehåller sig rätten att justera innehållet, förmånerna och kriterierna i tjänstepaketet för högskolestuderande. 

Dra nytta av förmånerna för högskolestuderande

Avgiftsfria dagliga banktjänster

  • Du får dagliga banktjänster avgiftsfritt, dvs. ett avgiftsfritt Mobil Plus-paket då du utöver mobilbanken har konto och kort*. I paketet ingår också nätbanken.
  •  Om du inte har mobilbanken, får du Baspaketet till nedsatt pris då du använder nätbanken, konto och kort*. 

*Nordea Electron, Nordea Debit, Nordea Credit eller Nordea Gold

Läs mer om Mobil Plus-paketet och Baspaketet

Flexiblare budget

Syftet med studielån är att underlätta studierna. Med ekonomin i skick kan du kan lugnt koncentrera dig på studierna. Om du avlägger examen inom utsatt tid betalar FPA en del av ditt studielån som studielånskompensation.

Du kan också få Nordea Gold-kreditkort genast efter att du fått en studieplats vid en högskola. För högskolestuderande som även använder mobilbanken är kortet avgiftsfritt. Gold-kortet har upp till 2 000 euro kreditlimit. Och när du betalar resor med Nordea Gold får du reseförsäkring på köpet.

BSP-sparande för din första bostad

Det kan hända att du redan under studietiden börjar drömma om en egen bostad, med du vet inte riktigt om du vill ta bostadslån. Det lönar sig att öppna BSP-konto redan som studerande. Summorna du sparar behöver inte vara stora. När du börjar i tid har du möjlighet att skaffa egen bostad genast när du blivit klar med studierna.

  • Genom att spara på BSP-konto kan du få ihop pengarna till ditt första egna hem på ett fördelaktigt sätt.
  • Du kan få BSP-lån när du har sparat minst 10 procent av bostadens pris, och resten lånar vi dig.

Bli högskolestuderandekund i Nordea

Fyll i blanketten och njut av kännbara förmåner.

Börja fylla i blanketten

Använd de nya digitala tjänsterna

Du har alltid mångsidiga bankappar med dig oberoende av tid och plats. 

  • Sköt dina finanser lätt i mobilbanken Nordea Mobile. Visste du att du även kan ändra kortinställningar och spärra ditt kort i mobilbanken?
  • Börja använda den mobila betalappen Apple Pay eller Google Pay och betala köp säkert och behändigt med mobilen.
  • Med appen Siirto betalar du och tar emot betalningar i realtid. Det räcker med att du vet den andra Siirto-användarens telefonnummer. 
opiskelijan haalarimerkki

Om du fick en studieplats ...

kan du också få Nordea Gold! Nordea Gold är ett kreditkort som du kan ansöka om direkt då du fått veta att du fått en studieplats på ett universitet eller en yrkeshögskola. Som högskolestuderande får du också andra fina studerandeförmåner hos Nordea.