Piirroskuva talosta

Lösningar för dagliga penningärenden

På den här sidan har vi samlat lösningar som ger dig flexibilitet och skydd i dina dagliga penningärenden. Du hittar information om hur du ansöker om en amorteringsfri månad för ditt bostadslån och flexibilitet i månadsrater samt hur du kan trygga din ekonomi med en försäkring. Du kan göra de flesta ändringar och lämna ansökningar med detsamma i nät- eller mobilbanken.

Behöver du flexibilitet i amorteringen av ditt bostadslån?

FlexAmortering ingår i de flesta bostadslån i Nordea. Med hjälp av FlexAmortering kan du justera lånets månadsrater eller ta en amorteringsfri månad med detsamma i nät- eller mobilbanken.

Använd FlexAmortering

Tänker du ta paus i amorteringarna av ditt bostadslån?

Nu kan du få upp till 6 amorteringsfria månader utan handläggningskostnader (normalt 200 euro) då du lämnar in ansökan på nätet senast 30.6.2020. Under den amorteringsfria månaden betalar du endast räntan på och kostnaderna för bostadslånet.

Läs mer om amorteringsfria månader

Funderar du på hur stigande räntor påverkar ditt bostadslån?

Med hjälp av Räntekorridor, Räntetak eller fast ränta kan du begränsa hur mycket stigande räntor påverkar ditt bostadslån. Kolla hur lösningarna skiljer sig från varandra och välj det lämpligaste alternativet för din situation.

Läs mer om ränteskyddsalternativen

Hur betalar jag kontaktlöst i butikskassan?

Alla Nordeas nya kort har funktionen för kontaktlös betalning. Du kan betala köp upp till 50 euro utan att mata in kortet i betalterminalen. Genom att börja betala mobilt kan du med din smarttelefon eller smartklocka betala även köp som överstiger 50 euro.

Så här börjar du betala mobilt

Hur ändrar jag kreditlimiten på mitt kreditkort?

Nu kan du ansöka om ändring av kreditlimiten behändigt i nätbanken. Du kan få svaret på några minuter. Vänligen observera att en handläggningsavgift debiteras för ändringen (10 euro för t.ex. Nordea Gold-kort).

Ansök om ändring av kreditlimiten

Hur kan jag trygga min familjs ekonomi?

Försäkringen MyLife ger din ekonomi heltäckande skydd till exempel vid permanent arbetsoförmåga. Det är lätt att teckna försäkringen i nätbanken. Med kalkylatorn kan du beräkna kostnaderna för en försäkring som passar dig.

Ansök om försäkringsskydd för din ekonomi på nätet

Tjänster på kontor

I stället för tjänster på kontoren betjänar vi dig i första hand per telefon och via distanskanaler. För rådgivning måste du boka tid. Kontanttjänster fortsätter enligt normala öppettider för de kontor som erbjuder kassatjänster. På kontoren betjänar vi med tidsbokning kunder som hör till riskgrupper eller behöver särskilt stöd.

Hjälp din närstående att sköta ärenden utan att besöka kontoret

Behovet att använda kontanter är mycket litet i nuläget och man borde undvika kontantbetalningar i synnerhet under de rådande omständigheterna. Se till att din närstående har ett betalkort. 

Om personen i fråga inte använder kort kan hen beställa kontanter via posten

Det är enkelt att betala fakturor med hjälp av direktbetalning. Du kan också använda betalningstjänsten. 

Läs mer om hur du kan sköta sedvanliga bankärenden lätt och säkertÖppnas i nytt fönster

Ring Nordea Kundtjänst för att reda ut andra möjligheter att sköta dina ärenden.

Woman wearing headset.

Kundtjänsten betjänar dig per telefon och via chatten

Genom att identifiera dig i tjänsten kan du sköta nästan alla dina personliga bankärenden i kundtjänsten. Bekanta dig också med chattroboten Nova som svarar på dina frågor dygnet runt utan att du behöver köa.

Tjänster till företagskunder

Business people dining small overlay

På sidorna för företagskunder hittar du aktuell information om läget i kundtjänsten och anvisningar om hur du använder självbetjäningskanaler.