Flexibilitet i amorteringarna av bostadslånet

Amorteringsfri period för bostadslånet

Hos Nordea har kunden två alternativ för att ta en amorteringsfri period i bostadslånet – FlexAmortering och ändring av lånets betalningsplan. 

FlexAmortering

FlexAmortering är en bra lösning om du har överraskande utgifter och behöver tillfällig flexibilitet i återbetalningen av bostadslånet. Det kan vara nödvändigt till exempel om din gamla tvättmaskin går sönder. Om du har anslutit FlexAmortering till ditt bostadslån kan du månatligen minska eller höja beloppet du amorterar bostadslånet med. Du betalar bara räntorna och kostnaderna varje månad. Om FlexAmortering redan har anslutits till dill lån kan du ändra på amorteringen av ditt lån i nätbanken. Om du vill ansluta FlexAmortering till ditt lån kontakta Nordea Kundtjänts.

Läs mer om FlexAmortering.

Mer information hittar du också i nätbanken under Lån/Så här fungerar FlexAmortering i Nätbanken.

Ändring av bostadslånets betalningsplan

Ändringen av lånets betalningsplan ger dig större ekonomisk frihet om du behöver en långvarig paus i återbetalningen av lånet till exempel på grund av studie- eller vårdledighet eller någon annan omständighet. Då avtalar du med banken om längden på den amorteringsfria perioden, om lånetiden förlängs eller om de återstående betalningsraterna höjs inom ramen för den ursprungliga lånetiden. Under den amorteringsfria perioden amorterar du inte bostadslånet utan betalar endast räntorna och kostnaderna.

Du kan ansöka om ändring av betalningsplanen via nätbanken, i Nordea Kundtjänst eller på kontoret.

Mer information hittar du också i nätbanken under Lån/Sammandrag över lånen/Gör ansökan om ändring av betalningsplanen