Finnair Plus Mastercard

Kortet är det bästa resesällskapet för Finnair Plus-medlemmar. Du får två Finnair Plus-poäng för varje euro som du betalar med Finnair Plus Mastercard-kortets kreditfunktion. Utöver det omfattande användningsområdet ger kortet dig betalningstid och försäkringsskydd samt är en reservfond.

Finnair Plus Mastercard kampanjförmånen under perioden 1.-31.3.2021

Finnair Plus Mastercard är det bästa kortet för Finnair Plus-medlemmar. Du får två Finnair Plus-poäng för varje euro som du betalar med kortets betal- eller kreditfunktion. Dessutom får du 2 000 extra poäng om du öppnar kortet 1.-31.3.2021.

Effektiva räntan

Finnair Plus Mastercard – poäng och skydd

Du får två Finnair Plus-poäng för varje euro som du betalar med kortets betalningstids- eller kreditfunktion.

En reseförsäkring för utlandsresor är i kraft då du har betalat hela resan med kortets betalningstids- eller kreditfunktion.

Kontantuttagsskyddet ersätter kontanter som du tagit ut från kreditkontot upp till 850 euro om pengarna stjäls inom 24 timmar från uttaget.

Kort om Finnair Plus Mastercard

  • Kreditlimiten är 2 000–10 000 euro. 
  • Räntan på krediten är 3 månaders euribor + 11,5 %.
  • För huvudkortet debiterar vi en årsavgift på 60 euro. 
  • Du får i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid på alla köp med kreditkortet.
  • Du får två betalningsfria månader per kalenderår.

Så här ansöker du om kort

Du kan ansöka om kort om du är Finnair Plus-medlem. 

Du kan bli medlem på finnair.fi/plus. Du kan få ett kort om du bl.a. 

  • har regelbundna inkomster
  • har skött din ekonomi väl
  • inte har betalningsstörningar. 

Du kan ansöka om kort trots att du inte är kund hos Nordea. Ansök med Nordea Finans nätansökanÖppnas i nytt fönster eller på Finnairs webbplatsÖppnas i nytt fönster.

Du kan samla Finnair Plus-poäng

Kreditkort och flygplan - small

1 euro = 2 bonuspoäng

Du samlar Finnair Plussa-poäng för varje köp med kortets betalningstids- och kreditfunktion. Dessutom får du räntefri betalningstid på köp på kredit. Du får inte poäng för betalning av fakturor, gireringar, kontantuttag, kontantbetalningar eller köp med debetegenskapen.

Du kan ansöka om parallellkort till Finnair Plus Mastercard för dina familjemedlemmar som fyllt 15 år. Alla köp med parallellkortens kreditfunktion samlar poäng på samma Finnair Plus-konto.  

Betala på ditt vis


Du väljer själv om du betalar på kredit eller direkt från ditt bankkonto. Då du betalar med kortkrediten får du i snitt 30 dagars räntefri betaltid.

Med kontaktlös betalning med Nordea Gold-kort betalar du köp under 50 euro utan att röra betalterminalen. 

Det är också enkelt att följa upp sin användning av pengar – börja bara använda mobilappen Nordea Wallet och du är har alltid koll på dina korttransaktioner och din ekonomi.

Användning av kort

Hur börjar jag använda Nordea Wallet?

Appen Nordea Wallet samlar ihop alla dina köp med Nordeas betalkort. Du kan börja använda appen om du har ett Nordeakort och kodappen. Du kan ladda ner appen i de nyaste iOS- och Android-telefonerna.

Med Nordea Wallet följer du enkelt dina kortköp och ser hur dina utgifter fördelas i olika kategorier, såsom Mat & dryck samt Hushåll.

Läs mer om Nordea Wallet

Vad betyder den räntefria betalningstiden på 30 dagar på kortkrediten?

En räntefri betalningstid innebär att du i praktiken får ett gratis lån i minst 30 dagar.  

Exempel på köp av en dammsugare

Du har avtalat om att förfallodagen för din kreditkortsfaktura är den 15:e varje månad. Faktureringsperioden är 25.3–26.4. Du gör klokt i att välja den dag som du regelbundet får inkomster som förfallodag och betala fakturan då. 

1.4 Du köper en dammsugare.

15.4 Förfallodagen för kreditkortsfakturan då du ska betala fakturan för föregående faktureringsperiod, dvs. mars.

26.4 Faktureringsperioden byts, och de produkter som du köper efter den här dagen faktureras i juni.

15.5 Förfallodagen för dina köp i april, i detta fall även för dammsugaren.

Om du bestämmer dig för att köpa dammsugaren först 26.4, ska du ändå betala den 15.5. Men om du köper den först 27.4, är förfallodagen 15.6. Du kan optimera faktureringsperioden för din kreditkortsfaktura så att den blir så lång som möjligt. Genom att köpa dammsugaren 27.4 kan du få rentav 45 dagar räntefri betalningstid på den.

Frågor och svar om kort och betalningar

Frågor och svar om kort och betalningar

Kreditränta

Kreditränta

Finnair Plus Mastercard är ett internationellt betaltids- och kreditkort. Den effektiva räntan på en utnyttjad kredit på 1 500 euro är 24,6 % och kreditpriset 1 687 euro, då den nominella räntan är 3 månaders euriborränta (02/2021) + 11,5 %, och huvudkortets årsavgift på 60 euro och den månatliga avgiften för pappersfakturan på 3 euro har beaktats i beräkningen. Finnair Plus Mastercard är en fortlöpande kredit som gäller tills vidare. Kreditlimiten är 2 000–10 000 euro. Krediten beviljas av Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors.

Priser
Priser för kort beviljade före 1.9.2019
Konsumentens rättigheter vid betalningar i Europa

Ansök om kort via nätbanken

Öppna nätbanken Öppnas i nytt fönster