Aktuellt

Nordea öppnar ett nytt kassakontor i Böle i Helsingfors

14.5.2024  Den 10 juni öppnade vi ett nytt kontor med kassatjänster utan tidsbokning i Böle i Helsingfors. Kontoret betjänar från måndag till fredag kl. 10–16.30. Kontoret ligger vid utmärkta trafikförbindelser alldeles i närheten av köpcentret Tripla i Böle. I samband med detta stänger vi kassakontoret vid Annegatan den 7 juni.

I det nya kontoret i Böle kan Nordeas kunder i fortsättningen ta ut och sätta in kontanter samt betala räkningar.

Ny bedrägerimetod som ber mottagaren ringa 

8.5.2024  På sistone har falska sms skickats i olika företags namn. I sms:et uppmanas mottagaren att ringa numret som syns i meddelandet. I meddelandet påstår man till exempel att mottagaren har en obetald betalning eller ett inkassokrav. Det är fråga om ett falskt meddelande som inte innehåller en länk utan ett telefonnummer som man uppmanas att ringa. Samtalet går inte till företaget i vars namn meddelandet har skickats. Däremot kopplas samtalet till brottslingar som presenterar sig som anställda i företaget.

Under samtalet kan bedragaren påstå att offret måste överföra sina pengar till ett tryggt konto, att någon har ansökt om lån i hens namn eller att hen måste ladda ner ett antivirusprogram på sin enhet. Brottslingarna försöker fiska efter bankkoder, få offret att bekräfta betalningar eller ladda ner ett antivirusprogram på sin telefon.

Kontrollera det här för att sköta dina ärenden tryggt:

  • Kontrollera kontaktuppgifterna på företagets egen webbplats om du ombeds kontakta företaget.
  • Ge inte dina bankkoder eller kortuppgifter via länkarna i meddelandena.
  • Kom ihåg att tillförlitliga aktörer inte ber om dina bankkoder eller kortuppgifter per telefon och uppmanar dig inte att göra betalningar.
  • Ladda ner appar bara i enhetens egen appbutik.
  • Du kan läsa mer om skadliga program på Cybersäkerhetscentrets webbplats

Skatteförvaltningen skickar e-fakturaförslag till en del kunder

30.4.2024  I maj skickar Skatteförvaltningen en del kunder ett e-fakturaförslag till mobil- och nätbanken.  E-fakturaförslaget skickas kunder som betalar fastighetsskatt och som ännu inte har beställt e-faktura, men de har meddelat Skatteförvaltningen sitt kontonummer i Nordea för utbetalning av skatteåterbäring.

E-fakturaförslaget syns i Nordeas mobilbank under Betalningar och e-fakturor och i nätbanken under E-fakturor på fliken Betalningar. Du kan godkänna förslaget genom att klicka på det. Då får du i fortsättningen e-fakturor över fastighetsskatt och eventuell förskotts- och kvarskatt samt arvs- och gåvoskatt direkt i mobil- och nätbanken. 

Du har 30 dagar på dig att reagera på e-fakturaförslaget. Efter det raderas förslaget automatiskt.

Med e-faktura betalar du dina fakturor smidigt. Du kan ta emot dem när och var som helst. Om du vill kan du också separat aktivera funktionen för automatisk betalning. Då debiteras fakturan automatiskt ditt konto på förfallodagen. 

Säkert på nätet, bedrägerimeddelanden i omlopp

19.4.2024  Lämna aldrig ut dina kortuppgifter eller logga inte in med dina nätbankskoder via länkar i meddelanden eller dess bilagor.  Falska e-postmeddelanden kan innehålla en bilaga med en länk till en falsk webbsida. Ladda aldrig ner någon programvara till din enhet på uppmaning av någon annan. Nordea eller myndigheter ber aldrig om kunders bankkoder per telefon, meddelanden eller via sociala medier.

Nordea tar inte kontakt för att öppna ett nytt ”säkert konto” eller för att genomföra en överföring av medel till ett ”säkert konto”. Vi ber dig heller aldrig logga in i din nät- eller mobilbank i våra nyhetsbrev. 

Utställning av Konststiftelsen Nordeas samling öppnar på Didrichsens konstmuseum 10.2.2024

9.2.2024 Våren 2024 får en bredare publik möjlighet att se Konststiftelsen Nordea i Finlands omfattande samling på Didrichsens konstmuseum. I samlingen ingår verk av bland annat Ferdinand von Wright, Helene Schjerfbeck, Akseli Gallen-Kallela, och även verk av finländska modernister såsom Rut Bryk, Ahti Lavonen och Paul Osipow. 

Som Nordeakund får du två euro rabatt på inträdesbiljetten då du betalar på plats med Nordeas kort. Berätta att du ska betala biljetten med Nordeas kort. Rabatten kan inte gottgöras senare.

Utställningen pågår 10.2–26.5.2024.

Läs mer på Nordea.com

Vanligaste frågor om dataskyddspolicyn