Kom ihåg följande fem saker då du ansöker om placeringsbostadslån:

  1. Tänker du köpa en bostad som du hyr ut på lång sikt eller som du äger en kortare period?
  2. Räkna ut förväntade intäkter och kostnader utförligt. Beakta även eventuella överraskande situationer och kostnader samt bostadsaktiebolagets renovationer. På nätet finns färdiga kalkylatorer som hjälper dig att räkna ut kostnaderna.'
  3. Bedöm hur din personliga ekonomi tål bostadsplaceringar – hurdan självfinansieringsandel har du och har du en ekonomisk buffert? Läs mer om lånetak samt om att skydda lånet mot överraskande situationer och stigande räntor.
  4. Kartlägg och ta omsorgsfullt del av riskerna med bostadsplaceringar, till exempel hur din ekonomi tål om du inte får hyresintäkter eller om bostaden är tom.
  5. Innan du fattar ditt placeringsbeslut är det viktigt att du har en realistisk uppfattning om bostadspriserna och marknaden för hyresbostäder. Ta del av till exempel statistik, bostads- och tjänsteutbudet på området samt hur prisnivån har utvecklats.

Vanliga frågor om placeringsbostadslån

Säkerheter för bostadslån

Utöver ett lån behöver du ofta eget sparkapital och säkerheter för att köpa bostad. Som säkerhet kan du använda annan egendom eller köpa EgenGaranti.

Läs mer om säkerheter för lån

Ränteskydd

Tänk på att trygga återbetalningen av lånet redan då du ansöker om lån. Säkerställ storleken på din månadsrat med ränteskydd.

Läs mer om ränteskydd

Sparande

Börja spara idag. Ta del av olika sparformer och börja spara på ett sätt som passar dig.

Läs mer om spar- och placeringsprodukter

Skydd vid överraskande situationer

Hur skulle du klara av att återbetala ditt bostadslån om livet kommer med överraskningar? Trygga återbetalningen av lånet och din familjs ekonomi med en livförsäkring.

Läs mer om försäkringen MyLife

Ansök om placerringsbostadslån på nätet

Kom ihåg att du kan fylla i och skicka in en låneansökan, utan att vara bunden till att ta lån från Nordea.

Ansök om placeringsbostadslån Öppnas i nytt fönster