Placeringar

Aktiesparkonto

Inom ett aktiesparkonto kan du handla med börsnoterade aktier utan att genast behöva betala skatt på eventuell avkastning.

Läs mer om aktiesparkonto

Värdeandelskonto

Värdeandelskontot är ett elektroniskt konto för förvaring av aktier och andra värdepapper. Du kan enkelt öppna ett värdeandelskonto och handelstjänster på nätet.

Läs mer om värdeandelskontot

Fonder

Fonder Nytt - bekanta dig mer vår fondurval

Fonder Nytt är en onlinetjänst där du hittar alla våra fonder och deras information, samt fondernas kurser, egenskaper och riskprofiler.

Bekanta dig med Fonder Nytt

Fondväljaren

Börja fondspara med hjälp av vår automatiska fondväljare. I Fondväljaren väljer du en placeringsprofil och utgående från dina val, får du ett förslag på en portfölj med fonder från vårt fondutbud.

Läs mer och prova Fondväljaren

Nora - digital placeringsrådgivning

Vår digitala placeringsrådgivare Nora finns till för dig om du vill börja spara snabbt och enkelt.

Läs mer om digital placeringsrådgivning med Nora

Försäkringssparande

Placeringsförsäkringar

En placeringsförsäkring är avsedd för att spara och placera på lång sikt till dig själv och kommande generationer. Du kan välja flera olika placeringsobjekt inom ett avtal, och du kan ändra dem flexibelt utan avgift. Vi erbjuder alternativ för både aktiva placerare och nya placerare.

Läs mer om placeringsförsäkringar

Placeringskorgar

Placeringskorgar är unika placeringsobjekt som tagits fram för placeringsförsäkringar. Via korgarna kan du utifrån din risknivå enkelt placera i objekt som intresserar dig. Våra experter väljer placeringsobjekt till korgarna och förvaltar placeringarna för din räkning.

Läs mer om placeringskorgar

Fonder till placeringsförsäkringar

Du kan välja fonder att placera i ur Nordeas breda fondutbud. Läs mer om fonder som du kan välja till placeringsförsäkringar.

Läs mer

Sparkonton

Spara till din första bostad

BSP-konto

Du kan öppna ett BSP-konto om du är 15–44 år och vill spara till din första bostad. När du sparar minst 10 procent av bostadens pris lånar vi dig resten.

Läs mer om BSP-konto

Spara minst 12 mån.

FlexSpar-konto

Ett flexibelt alternativ för en insättning på minst 12 månader. Inlåningsräntan förblir samma under hela perioden på 12 månader, varefter kontot förnyas och räntan justeras automatiskt. Vid behov kan du ta ut pengar från kontot under perioden.

Läs mer om FlexSpar-konto

Månatligt sparande

FörmånsKonto

FörmånsKonto lämpar sig både som reservkassa och för regelbundet sparande. Du kan göra uttag från eller tilläggsinsättningar på kontot utan begränsningar.

Läs mer om FörmånsKonto

Fast ränta och spartid

Tidsbundet placeringskonto

Inlåningsräntan på ett tidsbundet placeringskonto är fast under hela insättningsperioden som du har valt. Då vet du alltid på förhand vad räntan på din insättning är.

Läs mer om Tidsbundet placeringskonto.