Vad händer om du inte kan återbetala ditt lån? – Stöd vid betalningssvårigheter

Vad som helst kan hända i livet. Du kan bli arbetslös, sjuk eller så kan något annat rubba din ekonomiska situation. Om du hamnar i betalningssvårigheter och inte kan sköta dina lån, bli inte ensam med dina bekymmer utan kontakta oss!

Bli inte ensam med betalningssvårigheter!

Kontakta oss om du har svårt att återbetala ditt lån. Tillsammans kan vi fundera på hur vi kan underlätta återbetalningen. På så sätt kan du undvika dröjsmåls- och indrivningskostnader samt en anteckning om betalningsstörning i dina kreditupplysningar.

Nedan finns exempel på lösningar:

Vi har samlat svar på vanliga frågor om lån och konsumentkrediter. Ta del av svar på frågor som kan underlätta din ekonomiska situation. Du kan alltid kontakta Nordea Kundtjänst!

Du gör klokt i att agera snabbt om du råkar ut för betalningssvårigheter

Om du plötsligt drabbas av betalningssvårigheter, kontakta banken så snart som möjligt! Ju snabbare du kontaktar oss desto snabbare kan vi hitta en lämplig lösning på din situation. Genom att kontakta banken kan du undvika olika dröjsmåls- och indrivningskostnader samt en eventuell anteckning om betalningsstörning.

Stöd för hantering av ekonomiska svårigheter

Vi hjälper dig gärna att sköta dina skulder i Nordea, men om det är fråga om större svårigheter, kan du ta del av Garantistiftelsens samt Konkurrens- och konsumentverkets omfattande anvisningar och stödtjänster.

Garantistiftelsen: Klara av att återbetala dina skulderÖppnas i nytt fönster (bara på finska)

Konkurrens- och konsumentverket: Betalningar, fakturor och indrivning Anvisningar om hantering av personlig ekonomiÖppnas i nytt fönster

Så vet du att du tar ett bra lån

Det kan vara stor skillnad på kostnaden för olika lån, även om de ser ut att kosta lika mycket vid första anblicken.

Läs mer

Ändra betalningsplanen för din Flexkredit

Du kan avgiftsfritt höja kreditlimiten, välja amorteringsfria månader och amortera extra i den mobilbanken.

Läs mer om Flexkredit.

När är det okej att ta Flexkredit?

Flexkredit är ett bra alternativ om din betalningsförmåga är stabil. Se här när det är okej att låna och när du eventuellt borde undvika det.

Läs mer om när det är bra att ta Flexkredit