Motionera för att må bättre och höja försäkringsskyddet

Motion kan ha positiva effekter också på annat än att konditionen förbättras och att man mår bra. Vad skulle du tycka om ditt försäkringsskydd höjdes när du tar en sväng ut med hunden eller promenerar till butiken istället för att ta bilen?

Undersökningar visar att motion ökar antalet år då vi är friska, men trots det rör vi finländare på oss rätt lite. Också en liten ökning av den dagliga motionen förebygger sjukdomar och håller hjärnan ung.  

Många av oss vet att motion gör gott för hälsan och välmåendet, men visste du att du kan ha nytta av vardagsmotion också på andra sätt? Samtidigt som du sportar till dig en energisk och bra känsla kan du också förbättra ditt och dina närståendes försäkringsskydd. Det är möjligt redan med små ändringar i vardagen såsom att stiga av bussen några hållplatser före arbetsplatsen eller genom att kombinera butiksresor med promenader.   

Kunder med personförsäkringen Nordea MyLife har nu en unik möjlighet att förbättra sitt eget och sina närmastes försäkringsskydd med upp till 25 procent genom att röra på sig regelbundet. 

– Vi vill uppmuntra våra kunder att röra på sig mer till vardags. Av erfarenhet kan jag berätta att MyLife Go som man ansluter till personförsäkringen MyLife verkligen får en att vilja öka på vardagsmotionen eftersom också kortare motionspass räknas. Det är lätt att följa med hur motion påverkar försäkringsskyddet med aktivitetsappen Fjuul som man kan ladda ner på sin smarttelefon. Rask vardagsmotion under halv timme varje dag höjer försäkringsskyddet med 15 procent. Man behöver alltså inte vara någon ivrig idrottare för att få ett bättre skydd för sig och sin familj. Och det bästa är att det inte kostar en cent extra i försäkringspremier. För den högsta möjliga förhöjningen, alltså 25 procent bättre försäkringsskydd, räcker raskt motionerande under ungefär en timme varje dag, förklarar säljchef Ari Sivonen. 

Då vardagen flyter på i full fart kan det lätt kännas ganska avlägset att tänka på stunder då livet bjuder på mindre trevliga överraskningar. – Var och en gör ändå klokt i att i tid fundera på hur man tryggar familjens försörjning om livssituationen förändras drastiskt och oväntat, säger Sivonen. Att teckna en försäkring för allvarlig sjukdom eller en livförsäkring är enkelt, och det kan vara av stor betydelse för en själv och hela familjen. 

Det är avgiftsfritt och enkelt att använda MyLife Go 
  1. Teckna en MyLife-personförsäkring som passar din livssituation.
  2. Ladda ner aktivitetsappen Fjuul på din smarttelefon.
  3. Nu kör vi! Rör på dig och samla poäng för att höja ditt försäkringsskydd

mylifego-aktiivisuustasot

Pigg på ett bättre försäkringsskydd?

Läs mer och räkna priset