Du belönas numera när du rör på dig

Vår unika försäkringslösning ger dig ekonomiskt skydd och uppmuntrar dig att röra på dig. Syftet med den nya innovationen är att få finländare att motionera och må bra.

Hur låter det om försäkringstagaren belönas för till exempel en joggingtur?

Ett sådant här koncept började Nordeas livförsäkringsbolag utveckla för några år sedan. Resultatet blev MyLife Go. Det är en avgiftsfri egenskap som kompletterar personförsäkringar. Med den kan du öka din försäkringsersättning genom att motionera. Ju mer du rör på dig, desto större är försäkringsersättningen.  

– Vi ger aktiva motionärer till och med 25 procent bättre försäkringsskydd. Detta har uppmuntrat många kunder att börja med små ändringar i vardagen, berättar Pekka Luukkanen, vd på Nordea Livförsäkring.

Många kunder har berättat att de uppskattar försäkringen som ger bättre ekonomiskt skydd och även ekonomiska förmåner samt ökar deras välmående genom rask motion.

Enligt flera medicinska undersökningar mår aktiva motionärer bättre och är friskare än de som inte motionerar. Att inte röra på sig är en uppenbar hälsorisk.

– Våra kunder har berättat att en rask promenad med hunden i skogen eller en cykeltur i stället för en bilresa har fått dem att må bättre. Detta är också ett ekologiskt val, säger Pekka Luukkanen.

Förmåner för olika motionärer

MyLife Go lämpar sig för både vardagsmotionärer och aktiva sportare. Vi har planerat förmånen på så sätt att den belönar både befintliga och nya kunder som tecknar personförsäkringen Nordea MyLife.

– För oss i Nordea Livförsäkring innebär samhällsansvar främst gärningar. Ett sätt att ta vårt samhällsansvar är att uppmuntra människor att aktivt röra på sig. Vi vill uppmuntra finländare att som minst röra på sig enligt UKK-institutets och WHO:s allmänna motionsrekommendationer, säger Luukkanen.

Med hjälp av innovationen MyLife Go kan man även göra andra gott – genom att motionera kan användarna nämligen samla in pengar till en gemensam välgörenhetskampanjer.  

Skydd och flexibilitet efter livssituation

Försäkringen är mycket flexibel. Det går att ändra både försäkringsskyddets omfattning och ersättningsbeloppet efter livssituationen.

– Genom att teckna försäkringen får kunden sinnesro och skydd för både hen själv och hens närmaste. Dessutom vill vi öka kundernas välmående i vardagen genom att uppmuntra dem att motionera, sova tillräckligt och äta hälsosamt – alltså att leva en balanserad vardag, säger Luukkanen.

Luukkanen påminner ännu att Nordea MyLife passar bra för att trygga även barnens välmående, hälsa och ekonomi. 

Vem drar mest nytta av innovationen?

– Våra kunder. Kunder som rör på sig får ännu bättre försäkringsskydd med samma försäkringspremie som tidigare. Dessutom ökar kundernas välmående. Hela samhället gynnas av att individer mår bra. För Nordea Livförsäkring är den största nyttan helt enkelt att våra kunder mår bättre, säger Luukkanen.

Läs uppmuntrande kundberättelser om MyLife Go.

MyLife Go

  • Du kan börja använda MyLife Go genom att ladda ner appen Fjuul på din telefon.
  • Du kan aktivera appen Fjuul också i andra enheter, såsom en smartklocka eller ett smartband. Du samlar poäng för olika motionsformer, t.ex. en rask promenad.
  • Ju tyngre motion, desto fler aktivitetspoäng får du. Din aktivitetsnivå fastställs utifrån medelvärdet för de senaste 100 dagarna.
  • Nordea Livförsäkring behöver bara två uppgifter för att kunna höja försäkringsersättningen: din aktivitetsnivå och medelvärdet av dina aktivitetspoäng under de senaste 100 dagarna. Du samtycker till att appen samlar in och förmedlar oss dessa uppgifter.
  • Poängen som du samlat genom aktiv motion höjer försäkringsersättningen från basnivån men sänker inte den. Poängen påverkar inte den försäkringspremie som du betalat.

Läs mer om MyLife Go

Pigg på ett bättre försäkringsskydd?

Läs mer och räkna priset

Mer motion gynnar både mig och min hund - Julia 26 år

"De fördelar jag får med MyLife Go gör mig mer motiverad och uppmuntrar till motion också då jag känner mig lat"

Läs mer om hur MyLife Go har aktiverat Julia

Min motivation att cykla har har ökat - Esa 40 år

"Ganska snabbt var jag uppe på vardagsmotionärsnivån och förhöjningen på 15 %. För det krävdes att jag cyklade cirka 10 kilometer till jobbet alla vardagar."

Läs mer om hur MyLife Go har aktiverat Esa

Motion en viktig faktor för att orka även då man blir äldre - Janna 57 år

"Till min glädje har jag också fått med mig några vänner som varit dåliga att röra på sig då jag berömt MyLife Go-egenskapen."

Läs mer om hur MyLife Go har aktiverat Janna