Förbered dig på livets överraskningar med personförsäkringar

Olika skeden och vändningar hör till livet, både väntade och oväntade. En del vändningar är inte nödvändigtvis roliga, och som värst kan de också orsaka ekonomiska bekymmer för en själv och familjen.

Tur nog är det möjligt att förbereda sig på många överraskningar. Då du har tryggat din och din familjs ekonomi mot oväntade situationer kan du leva fullt ut här och nu. Ta del av våra kunders berättelser och dra nytta av våra experttips då du väljer försäkringsskydd.

”Jag hade inte tänkt på döden och dess konsekvenser för familjen.”

En ny livssituation fick Malin och hennes make att fundera på hur familjen skulle klara sig om en av dem plötsligt dog. Vi kom fram till att ingendera av oss skulle vilja lämna vårt hem om något skulle hända.

Läs Malins historia och hennes erfarenheter av livförsäkring

”Många smarta människor låter bli att teckna livförsäkring.”

Ett gemensamt bostadslån med sambon och vetskapen om en ny familjemedlem fick Ilari att fundera vad de skulle göra ifall något hände någondera av dem. Livförsäkring, som tidigare hade känts onödig, blev en viktig del av parets förberedelser på framtiden.

Läs Ilaris historia och hans erfarenheter av livförsäkring

Fyra orsaker till att teckna personförsäkring

Vet du hur många dagar du får lön om du blir sjuk? När är det smart att teckna en försäkring även om du sparat för sämre tider? Läs svaren på de här frågorna och andra viktiga försäkringsrelaterade frågor som du kanske inte har tänkt på tidigare.

Läs fyra fakta om personförsäkringar

”Vi hjälper dig när det värsta händer.”

Många kanske tänker att det är slöseri att sätta pengar på försäkringar och att försäkringsbolagen inte vill betala ersättning till sina kunder. Det här är en myt – vi hjälper våra kunder med miljontals euro varje år då de är i nöd. Tack vare försäkringsersättningar har många historier fått ett lyckligt slut.

Läs vår ersättningsexpert Kirsis erfarenheter av försäkringsersättningar

”Efter att ha varit rädd så länge orkar jag inte längre leva på sparlåga.”

En allvarlig sjukdom kommer ofta oanmäld, och så gick det även för Niina. Niina fick ekonomiskt stöd för att återhämta sig från bröstcancer med stöd av försäkringen vid allvarlig sjukdom. Försäkringsersättningen gjorde det möjligt för Niina att satsa på sitt välmående utan att behöva tänka på pengar.

Läs hennes erfarenheter av att bli sjuk och om försäkringsskyddet mot allvarlig sjukdom

”Att var tredje människa blir allvarligt sjuk under sin livstid får en att stanna upp och tänka till.”

En allvarlig sjukdom drabbar även den insjuknades familj. Om man till råga på allt ännu får ekonomiska bekymmer kan situationen vara mycket tung både för den som insjuknat och för hens närstående. Kaisa utmanar oss att tänka på om vi skulle ha råd att vara sjuka och återhämta oss i lugn och ro?

Läs Kaisas historia och hennes erfarenhet av försäkringar vid allvarliga sjukdomar

Också unga kan bli allvarligt sjuka

Då vännerna blev allvarligt sjuka insåg Saila att ingen är odödlig. När hon sedan förverkligade sin långvariga dröm om en egen bostad beslöt hon sig för att trygga sin ekonomi med en försäkring mot allvarlig sjukdom. Att hon skaffade sig försäkringen blev till slut startskottet till nya levnadsvanor.

Läs hur Saila hittade glädjen i att motionera med hjälp av personförsäkringen

Försäkringen ger företagare sinnesro

För Evon Blomstedt var det egna företagets internationella framgång oväntad, men så var också skilsmässan, bröstcancern och faktumet att det egna företaget nästan gick i konkurs. Evon har lärt sig att vad som helst kan hända i livet. Företagare förbinder sig oundvikligen till osäkerhet, men man kan förbereda sig på tråkiga följder.

Ta del av Evons historia