Ditt nya kort

När du använder kreditkortet ansvarsfullt är det ett utmärkt redskap för att ha kontroll över din ekonomi. Dessutom är kreditkort ett tryggt sätt att betala på nätet.

Så här kommer du igång med ditt nya kreditkort

  • Det nya kortets geografiska användningsområde är begränsat till Europa. Ändra säkerhetsinställningarna i Nordeas mobil- eller nätbank. För ett förnyat kort är användningsområdet samma som för det gamla.
  • Kortet är spärrat från att användas för hasardspel på webben. Du kan ändra inställningen genom att ringa Nordeas kundtjänst.
  • Om du förnyat ditt kort, klipp det gamla kortet i flera delar så att kortets chip och magnetremsa förstörs. I samband med förnyelse förblir kortets kod (PIN) det samma.

Aktivera kontaktlösa kortköp

När du betalar med kort för första gången, sätt kortet i betalterminalen och knäpp in din pinkod. Samtidigt aktiverar du kortets kontaktlösa betalningsfunktion. Kombikortet aktiveras genom ett inköp från bankkontot och kreditkortet genom ett inköp från kortkrediten.

Hitta en bortglömd PIN-kod

Mobile 640x360

Kolla upp en bortglömd pinkod enkelt i Nordea Mobile eller nätbanken. Det kostar inget att kolla upp pinkoden.

Betala med smarttelefon

Download app 640x360

Anslut ditt kort till din smarttelefon. Du kan göra säkra kortinköp med din telefon såväl på nätet som fysiskt på plats.

För att betala behöver du Google Pay eller Apple Pay -appen.

Betala säkert på webben

Done checkmark icon white 640x360

För smidiga inköp på webben behöver du endast kortnumret, giltighetstiden och den tresiffriga säkerhetskoden på baksidan av kortet. Autentisering sker enkelt med Nordea ID-appen.

Ändra kortets säkerhetsinställningar

digital fraud white 640x360

Ange en daglig gräns för kontantuttag och betalningar i betalautomaten och begränsa kortets geografiska användingsområde i Nordea Mobil-appen. Läs mer om trygg använding av kort.

Om ditt kort förkommer

Spärra ditt kort och gör omedelbart en reklamation om du upptäcker kortköp eller kortuttag som du inte känner igen bland dina kontotransaktioner eller på din kreditkortsfaktura.

Läs anvisningarna om hur du spärrar ditt kort och gör en kortreklamation

Kortanvändning utomlands

Kolla kortets geografiska användningsområde och andra säkerhetsgränser före din resa. Kom också ihåg att du vid behov kollar enkelt dina kontotransaktioner i mobilbanken.

Så här förbereder du dig inför en utlandsresa

Nätbetalningar med kreditkort

Det finns många fördelar med att betala med kreditkort då det bl.a. ger dig extra trygghet och flexibilitet då du gör dina köp på nätet. Du får inte samma skydd och flexibilitet om du betalar på faktura.

Fem bra orsaker till att utnyttja kreditkort för nätbetalningar