Kreditkort

Som Nordeas Private Banking-kund får du högklassiga kreditkort. Nordea Platinum och Nordea Black är mer än bara kreditkort – båda innehåller omfattande reseförsäkringar, inträde till flygplatslounger och andra förmåner som gör ditt liv lättare.

Nordea Platinum

Nordea Platinum - basic card image - 640x360

Dina fördelar med Nordea Platinum-kortet:

 • Sex avgiftsfria besök per år för dig och din familj i lounger runt om i världen
 • Omfattande reseförsäkring för dig och din familj som gäller för resor upp till 90 dagar
 • Produktskyddsförsäkring som gäller när du med kortets kreditegenskap köper en produkt för minst 100 euro till ditt hem eller din fritidsbostad
 • Kreditlimit på 5 000 – 42 100 euro per månad 
 • Kontaktlösa betalningar 
 • Apple Pay och Google Pay

Läs mer om Nordea Platinum

Nordea Black

Nordea Black - basic card image - 640x360

Nordea Black är ett unikt kreditkort som vi erbjuder endast valda kunder. 

Dina fördelar med Nordea Black-kortet: 

 • Fritt inträde till flygplatslounger runt om i världen för dig och din familj
 • Conciergetjänster – din personliga assistent hjälper dig att boka resor, restauranger och konsertbiljetter
 • Omfattande reseförsäkring för dig och din familj som gäller för resor upp till 90 dagar
 • Omfattande försäkringsskydd då du betalar inköp med kreditegenskapen
 • Kreditlimit på 5 000 – 50 000 euro per månad
 • Kontaktlösa betalningar 
 • Apple Pay och Google Pay

Läs mer om Nordea Black

Det bästa för dig
Högklassiga resor - Priority Pass™
Reseförsäkring och produktskyddsförsäkring
Också för familjemedlemmar
Priser för Nordea Platinum
Priser för Nordea Platinum -kort beviljade före 1.9.2019
Platinum viktiga dokument och telefonnummer

Nordea Platinum

Det bästa för dig

Med Nordea Platinum betalar du inköp var som helst. Du kan också använda kortet på nätet och ta ut kontanter med det. Med kortets funktion för kontaktlös betalning betalar du små inköp snabbt och smidigt från ditt bankkonto. Med kombikortet kan du betala inköp antingen med kredit (Credit) eller direkt från ditt bankkonto (Debit). Du får i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid på alla inköp och kontantuttag med kortkrediten. Då du fått räkningen bestämmer du själv om du vill betala hela summan, minimiraten eller något mitt emellan.*

I Nordeas nätbank och mobilbanksappen som du kan ladda ned på din telefon kan du enkelt följa upp dina kortköp och ändra kortinställningar när och var som helst.

* Den effektiva räntan för Nordea Platinum-kreditkort beräknad på en kredit på 1 500 euro är 19,35% då referensräntan är 3 månaders euriborränta på 3,96 % (12/2023), den månatliga avgiften för tillhandahållande av kontot är 4,50 euro, kunden använder den avgiftsfria e-fakturan och krediten återbetalas i 12 rater på 137 euro med en månads intervall. Den uppskattade totala kostnaden för krediten är 1 649 euro. Kalkylen har gjorts med antagandet att huvudkortet är avgiftsfritt för avtalskunder. Kreditgivaren är Nordea Bank Abp, Hamnbanegatan 5, Helsingfors eller Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors.

Nordea Platinum

Priority Pass

Som innehavare av Nordea Platinum-kortet får du njuta av Priority Pass-lounger på över 1 500 flygplatser runt om i världen. Med Priority Pass-kortet har du möjlighet till sex gratis loungebesök per år. Om du vill kan du ta gäster till loungen och då minskar antalet gratis besök för varje gäst. I flygplatsernas Priority Pass-lounger kan du njuta av gratis drycker och snacks och läsa dagstidningar. I de flesta lounger får du även gratis internetanslutning.

Du får Priority Pass-förmånen genom att registrera dig som användare på den engelskspråkiga Priority Pass-webbplatsen prioritypass.com/nordea. För att kunna registrera dig i Priority Pass-tjänsten behöver du uppgifterna om kreditfunktionen i ditt Nordea Platinum-kort samt appen Nordea ID eller Nordea ID-dosan för identifiering. Börja registreringen med att ange numret på kreditfunktionen i ditt Nordea Platinum-kort i fältet Payment Card Number. Efter att du har angett de kort- och faktureringsuppgifter som registreringen kräver, ska du bekräfta ditt Priority Pass-medlemskap med Nordea ID-appen eller Nordea ID-dosan. Internetanvändningen ska vara tillåten då du registrerar dig i Priority Pass-tjänsten. Vid behov kan du ändra inställningarna i nät- och mobilbanken.

När du har registrerat dig i Priority Pass-tjänsten, ladda ner Priority Pass-appen på din mobila enhet i din egen appbutik (App Store eller Google Play). Logga in i appen med det användar-ID och lösenord som du skapade när du registrerade dig i Priority Pass-tjänsten. Därefter kan du börja använda appen och det digitala Priority Pass-medlemskortet.

Det digitala medlemskortet som ingår i Priority Pass-mobilappen fungerar som din inträdesbiljett till loungen. Appen ger dig också aktuell information om Priority Pass-lounger runt om i världen. I appen hittar du också uppdaterad information om tilläggsförmåner och rabatter på olika flygplatser. Dessutom kan du i appen enkelt kontrollera antalet loungebesök du gjort.

Du kan också dra nytta av loungeförmånerna genom att visa upp ditt fysiska Nordea Platinum-kort i loungereceptionen. Om du använder endast ditt Nordea Platinum-kort som inträdesbiljett till loungen ska du komma ihåg att berätta att loungeförmånen ingår i det. På det sättet får du avgiftsfri tillgång som ingår i dina kortförmåner. Internetanvändningen ska alltid vara tillåten då du besöker Priority Pass-lounger.

Om du inte har registrerat ditt Priority Pass-medlemskap i förväg måste du identifiera dig vid ditt första besök med ditt fysiska Nordea Platinum-kort och appen Nordea ID eller Nordea ID-dosan. Observera att det utöver registreringen krävs att internetanvändningen av ditt Nordea Platinum-kort alltid ska vara tillåten då du besöker flygplatslounger. 

Frågor och svar: 

1. Jag har redan registrerat mig som användare av Priority Pass-tjänsten med ett annat betalkort. Kan jag registrera ett annat Nordeakort eller en annan tjänsteleverantörs kort i Priority Pass-tjänsten? I Priority Pass-tjänsten går det att registrera ett kort per ett användar-ID. Om du redan har registrerat dig i Priority Pass-tjänsten tidigare med ett annat kort måste du registrera dig på nytt genom att skapa ett nytt användar-ID för Nordea Platinum-kortet.

2. Jag glömde att registrera mig men jag skulle vilja använda förmånen på flygplatslounger, vad ska jag göra?  Vid behov får du tillgång till flygplatslounger också med ditt fysiska Nordea Platinum-kreditkort. Om du inte har registrerat ditt digitala medlemskort och laddat ner mobilappen på förhand och vill utnyttja loungeförmånen med ditt betalkort i Nordea kan din registrering genomföras på loungen. Utöver Mastercard-kortet kräver registreringen appen Nordea ID eller Nordea ID-dosan för identifiering.

Om du använder ditt fysiska Mastercard-kort som inträdesbiljett till loungen, kom ihåg att nämna att du är Priority Pass-medlem. På det sättet får du gratis inträde med ditt kort. Observera att det inte går att använda ett Mastercard-kort som laddats ner i en mobil plånbok, såsom Apple Pay, som inträdesbiljett till loungen.

3. Priority Pass har gjort en täckningsreservering på min kortkredit, vad innebär det? Täckningsreserveringen görs på 1 euro då du registrerar ditt digitala medlemskort i Priority Pass-tjänsten. Dessutom görs en täckningsreservering på 1 euro alltid då du besöker lounger. Täckningsreserveringen görs för att verifiera kortets giltighet. Täckningsreserveringen går ut efter en normal preskriptionstid.

4. Vad kan jag göra om jag får problem med inträde i loungen med mobilappen eller kortet? Om problem förekommer vid inträde till loungen se till att du har tillåtit internetanvändningen av kortet. Internetanvändningen ska vara tillåten för att giltigheten av ditt betalkort kan verifieras. Vid behov kan du ändra inställningarna i nät- och mobilbanken.

Kontrollera också att du har uppdaterat uppgifterna om ditt nuvarande kort i tjänsten. Uppgifterna ska alltid uppdateras då ditt kort förnyas. Om ditt digitala medlemskort inte fungerar trots detta, får du hjälp i den engelskspråkiga Priority Pass-kundtjänsten på numret +44 20 8680 1338 dygnet runt varje dag.

Nordea Platinum

Reseförsäkring

Som innehavare av Nordea Platinum-kortet får du njuta av Priority Pass-lounger på över 300 flygplatser runt om i världen. Med Priority Pass-kortet har du möjlighet till sex gratis loungebesök per år. Om du vill kan du ta gäster till loungen och då minskar antalet gratis besök för varje gäst. Du kan på förhand kolla in loungerna på dina resmål på adressen www.prioritypass.com. 

I Nordea Platinum-kortet ingår en fortlöpande reseförsäkring för både inrikes- och utlandsresor. Försäkringen är i kraft även om du inte betalat för resan med kortet. Försäkringen gäller för kortinnehavare som är 16–78 år gamla och för medresande familjemedlemmar enligt försäkringsvillkoren. Reseförsäkringen täcker bl.a. sjukdoms- och olycksfall under resan inklusive sjuktransporter, bagage samt avbeställnings- och avbrottsskydd. Den försäkrade har också rätt till ersättning om bagaget eller flygen är försenade, den försäkrade blir tvungen att avbryta resan eller försenar sig från resan eller sitt anslutningsflyg. Till reseförsäkringen hör även en ansvarsförsäkring.

Tryg Alarm, Falck Global Assistance-tjänsten hjälper dig dygnet runt i nödsituationer på numret +358 8009 3556.

Reseförsäkringsvillkor

Skadeanmälan

 

Produktskyddsförsäkring

Använd Nordea Platinum för alla dina inköp. När du köper en vara för minst 100 euro till ditt hem eller din fritidsbostad med kortets kreditegenskap, får du en avgiftsfri försäkring för produkten.  

Produktskyddet ersätter skada eller bräckage på en vara som köpts i Norden.

Försäkringsvillkoren för Nordea Platinum

Nordea Platinum

Nordea Platinum också för familjemedlemmar

Du kan ansöka om Nordea Platinum Mastercard-parallellkort för alla dina 15 år fyllda familjemedlemmar. Ansök om parallellkort på våra kontor tillsammans med personen som ansöker om parallellkort eller genom att ringa Nordea Kundtjänst. Om du vill kan du begränsa användningen av parallellkort genom att fastställa en bruksgräns för parallellkortet. Alla transaktioner på huvud- och parallellkorten syns på samma faktura.

Priceless CitiesÖppnas i nytt fönster

Priser för Nordea Platinum –kort

För Private Banking kunder kostar Platinum huvud- och parallellkort 0,00 euro i månaden.

Tilläggstjänster

Priser för tilläggstjänster i samband med Nordea kreditkort
TilläggstjänsterPris

Bildkort, förnyat
- egen bild eller bild från bildgalleriet / kort

12,00 €
MasterCard-förfrågan i nätbanken eller mobilbanken/mån0,00 €
MasterCard, expeditionsavgift för snabbleverans10,00 €
Transaktionsförfrågan/st. för bankkonto på Otto.-automater1,50 €
Saldoförfrågan i automat0,80 €
Beställning av befintligt pinkod för kort (leverans per post)*
7,00 €
Att kolla kortets pinkod i nätbanken och mobilbanken0,00 €
Ändring av kreditlimit/ändring0,00 €
Ändring av betalningsprogram/ändring0,00 €
Egen överföring från kortkreditRäntebelagt från uttagsdagen
Kreditkortsfaktura på papper/per styck3,00 € 
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid10,00 €  
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid på grund av tillverkningsfel eller att kortet gått sönder oberoende av kunden0,00 €
Hittelön0,00 €
Provision för borttagning av kort som använts i strid med kortvillkoren120,00 €
Kontantuttag i Finland
Kontantuttag i Finland från bankkonto eller kortkreditPris
Kontantuttag från bankkonto på kontor0,00 €

Kontantuttag från bankkonto i automat, 1–4 uttag/månad

0,00 €

Kontantuttag från bankkonto i automat, 5 eller fler uttag/månad1,00 €
Kontantuttag i Finland från kortkrediten på automaterRäntebelagt från uttagsdagen
Kontantuttag utomlands
Kontantuttag utomlandsPris

Kontantuttag i automat i euro i EES-länder, 1–4 uttag/månad

0,00 €

Kontantuttag i automat i euro i EES-länder, 5 eller fler uttag/månad1,00 €
Kontantuttag från kortkredit i automat i euro i EES-länderRäntebelagt från uttagsdagen

Kontantuttag i euro på kortkrediten på kontor i EES-länder

Kontantuttag i euro från bankkontot på kontor i EES-länder

Räntebelagt från uttagsdagen

2,00 € + 3 %

Kontantuttag i valuta på kontor och/eller i automater på kortkrediten i EES-länder och utanför

Kontantuttag i valuta på kontor och/eller i automater från bankkontot i EES-länder och utanför 

Räntebelagt från uttagsdagen

2,00 € + 3 %

Kontantuttag som gjorts på Nordeas automater i Norge, Sverige och Danmark
0,00 €
Kontantinsättning
KontantinsättningPris
Kontantinsättningar på bankkonto i TalletusOtto och OttoPlus-automater3 avgiftsfria insättningar/ månad, följande insättningar 2,50 €/st. och 0,70 % av beloppet av insättningen

Avgifter for tillhandahållande av konto
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av kontoPris
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av konto/månad, då de transaktioner som fakturan uppvisar inte betalas i sin helhet på förfallodagen för den faktura som omfattar transaktionerna.4,50 €
Avgifter för användning av kort
Avgift för användning av kortPris
Valutapåslag* som ingår i kursen för kortköp eller kontantuttag i annan valuta än euro.2,25 %
*Då du gör ett köp eller tar ut kontanter i annan valuta än euro används Mastercards eller Visas kurs som transaktionens valutakurs som utökas med ett valutapåslag enligt prislistan. Läs mer om valutaavgifter för korttransaktioner.Öppnas i nytt fönster

Priser för Nordea Platinum –kort

För Private Banking kunder kostar Platinum huvud- och parallellkort 0,00 euro i månaden.

Priser för tilläggstjänster i samband med Nordea kreditkort
TilläggstjänsterPris

Bildkort, förnyat

- egen bild eller bild från bildgalleriet / kort

12,00 €
Mastercard-förfrågan i nätbanken eller mobilbanken/mån0,00 €
Mastercard, expeditionsavgift för snabbleverans10,00 €
Transaktionsförfrågan/st. för bank- och kreditkonto på Otto.-automater1,50 €
Saldoförfrågan i automat

0,80 €

Beställning av befintligt pinkod för kort (leverans per post)*
7,00 €
Att kolla kortets pinkod i nätbanken0,00 €
Ändring av kreditlimit/ändring0,00 €
Ändring av betalningsprogram/ändring0,00 €
Egen överföring från kortkredit2,00 € + 3 %
Kreditkortsfaktura på papper/per styck3,00 €
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid10,00 €
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid på grund av tillverkningsfel eller att kortet gått sönder oberoende av kunden0,00 €
Hittelön0,00 €
Provision för borttagning av kort som använts i strid med kortvillkoren120,00 €
Kontantuttag i Finland
Kontantuttag i Finland från bankkonto eller kortkreditPris
Kontantuttag från bankkonto på kontor0,00 €

Kontantuttag från bankkonto i automat, 1–4 uttag/månad

Kontantuttag från bankkonto i automat, 5 eller fler uttag/månad

0,00 €

1,00 €

Kontantuttag i Finland från kortkrediten på automater2,00 € + 3 %
Kontantuttag utomlands
Kontantuttag utomlandsPris

Kontantuttag i automat i euro i EES-länder, 1–4 uttag/månad

0,00 €

Kontantuttag i automat i euro i EES-länder, 5 eller fler uttag/månad

1,00 €
Kontantuttag från kortkredit i automat i euro i EES-länder 2,00 € + 3 %
Kontantuttag i euro från bankkontot och/eller kortkrediten i EES-länder2,00 € + 3 %

Kontantuttag i valuta från bankkontot och/eller kortkrediten i EES-länder och utanför

2,00 € + 3 %

Kontantuttag som gjorts på Nordeas automater från bankkontot och/eller kortkrediten i Norge, Sverige och Danmark

0,00 €]
Kontantinsättning
KontantinsättningPris
Kontantinsättningar på bankkonto i TalletusOtto och OttoPlus-automater3 avgiftsfria insättningar/ månad, följande insättningar 2,50 €/st. och 0,70 % av beloppet av insättningen

Avgifter för tillhandahållande av konto
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av konto
Pris
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av konto/månad, då de transaktioner som fakturan uppvisar inte betalas i sin helhet på förfallodagen för den faktura som omfattar transaktionerna.3,00 €
Avgifter för användning av kort
Avgift för användning av kortPris
Valutapåslag* som ingår i kursen för kortköp eller kontantuttag i annan valuta än euro.2,25 %
*Då du gör ett köp eller tar ut kontanter i annan valuta än euro används Mastercards eller Visas kurs som transaktionens valutakurs som utökas med ett valutapåslag enligt prislistan. Läs mer om valutaavgifter för korttransaktioner.Öppnas i nytt fönster

Nordea Platinum

Viktiga dokument och telefonnummer

Nordea Kundtjänst, bankdagar kl. 8–18   

I Finland: 0200 5000 (lna/msa)  

Från utlandet: +358 200 5000 (avgift för utrikessamtal) 

Kriskontanter (24 h/dygn)  

Nets Help Line: (09) 696 4696

Från utlandet: +358 9 696 4696

Försäkringar

Försäkringsbolag Tryg: +358 8009 3555, mån–fre kl. 8–16

Nödtjänst: Tryg Alarm, Falck Global Assistance, Helsingfors, tfn: +358 8009 3556 (24/7), e-post: alarm@tryg.fi

Ha alltid kontaktuppgifterna med dig

Exklusivt för dig
Högklassiga resor - Priority Pass™
Tjänster för fest och vardag - Concierge Service
Reseförsäkring och produktskyddsförsäkring
Andra försäkringar
Priser för Nordea Black
Priser för Nordea Black -kort beviljade före 1.9.2019
Black viktiga dokument och telefonnummer

Nordea Black

Det bästa för dig

Nordea Black-kortet ger dig mångsidiga betalmöjligheter, individuell betjäning och unika förmåner.

Med kombikortet kan du betala inköp antingen med kredit (Credit) eller direkt från ditt bankkonto (Debit). Nordea Black-kortets debetegenskap möjliggör kontaktlös betalning. Du kan kontaktlöst betala dina inköp på mindre än 50 euro utan att slå in pinkoden, dvs. bara genom att visa upp kortet. Om du vill kan du ändå betala även små inköp med pinkoden.

* Den effektiva räntan för Nordea Black-kreditkort beräknad på en kredit på 1 500 euro är 19,35 % då referensräntan är 3 månaders euriborränta på 3,96 % (12/2023), den månatliga avgiften för tillhandahållande av kontot är 4,50 euro, kunden använder den avgiftsfria e-fakturan och krediten återbetalas i 12 rater på 137 euro med en månads intervall. Den uppskattade totala kostnaden för krediten är 1 649 euro. Kalkylen har gjorts med antagandet att huvudkortet är avgiftsfritt för avtalskunder. Kreditgivaren är Nordea Bank Abp, Hamnbanegatan 5, Helsingfors eller Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors.

Nordea Black

Högklassiga resor

Som innehavare av Nordea Black-kortet har du och dina medresenärer en obegränsad förmån som ger tillgång till över 1 500 Priority Pass-flygplatslounger runt om i världen. I flygplatsernas Priority Pass-lounger kan du njuta av gratis drycker och snacks och läsa dagstidningar. I de flesta lounger får du även gratis internetanslutning. 

Du får Priority Pass-förmånen genom att registrera dig som användare på den engelskspråkiga Priority Pass-webbplatsen prioritypass.com/nordea. För att kunna registrera dig i Priority Pass-tjänsten behöver du uppgifterna om kreditfunktionen i ditt Nordea Black-kort samt appen Nordea ID eller Nordea ID-dosan för identifiering.Börja registreringen med att ange numret på kreditfunktionen i ditt Nordea Black -kort i fältet Payment Card Number. Efter att du har angett de kort- och faktureringsuppgifter som registreringen kräver, ska du bekräfta ditt Priority Pass-medlemskap med Nordea ID-appen eller Nordea ID-dosan. Internetanvändningen ska vara tillåten då du registrerar dig i Priority Pass-tjänsten. Vid behov kan du ändra inställningarna i nät- och mobilbanken. 

När du har registrerat dig i Priority Pass-tjänsten, ladda ner Priority Pass-appen på din mobila enhet i din egen appbutik (App Store eller Google Play). Logga in i appen med det användar-ID och lösenord som du skapade när du registrerade dig i Priority Pass-tjänsten. Därefter kan du börja använda appen och det digitala Priority Pass-medlemskortet. 

Det digitala medlemskortet som ingår i Priority Pass-mobilappen fungerar som din inträdesbiljett till loungen. Appen ger dig också aktuell information om Priority Pass-lounger runt om i världen. I appen hittar du också uppdaterad information om tilläggsförmåner och rabatter på olika flygplatser. Dessutom kan du i appen enkelt kontrollera antalet loungebesök du gjort. 

Du kan också dra nytta av loungeförmånerna genom att visa upp ditt fysiska Nordea Black-kort i loungereceptionen. Om du använder endast ditt Nordea Black-kort som inträdesbiljett till loungen ska du komma ihåg att berätta att loungeförmånen ingår i det. På det sättet får du avgiftsfri tillgång som ingår i dina kortförmåner. Internetanvändningen ska alltid vara tillåten då du besöker Priority Pass-lounger. 

Om du inte har registrerat ditt Priority Pass-medlemskap i förväg måste du identifiera dig vid ditt första besök med ditt fysiska Nordea Black-kort och appen Nordea ID eller Nordea ID-dosan. Observera att det utöver registreringen krävs att internetanvändningen av ditt Nordea Black-kort alltid ska vara tillåten då du besöker flygplatslounger. 

Frågor och svar: 

1. Jag har redan registrerat mig som användare av Priority Pass-tjänsten med ett annat betalkort. Kan jag registrera ett annat Nordeakort eller en annan tjänsteleverantörs kort i Priority Pass-tjänsten? Som innehavare av Nordea Black-kortet kan du använda loungetjänsten utan begränsningar. I Priority Pass-tjänsten går det att registrera ett kort per ett användar-ID. Om du redan har registrerat dig i Priority Pass-tjänsten tidigare med ett annat kort måste du registrera dig på nytt genom att skapa ett nytt användar-ID för Nordea Black-kortet. 

2. Jag glömde att registrera mig men jag skulle vilja använda förmånen på flygplatslounger, vad ska jag göra?  Vid behov får du tillgång till flygplatslounger också med ditt fysiska Nordea Black-kreditkort. Om du inte har registrerat ditt digitala medlemskort och laddat ner mobilappen på förhand och vill utnyttja loungeförmånen med ditt betalkort i Nordea kan din registrering genomföras på loungen. Utöver Mastercard-kortet kräver registreringen appen Nordea ID eller Nordea ID-dosan för identifiering.

Om du använder ditt fysiska Mastercard-kort som inträdesbiljett till loungen, kom ihåg att nämna att du är Priority Pass-medlem. På det sättet får du gratis inträde med ditt kort. Observera att det inte går att använda ett Mastercard-kort som laddats ner i en mobil plånbok, såsom Apple Pay, som inträdesbiljett till loungen.

3. Priority Pass har gjort en täckningsreservering på min kortkredit, vad innebär det? Täckningsreserveringen görs på 1 euro då du registrerar ditt digitala medlemskort i Priority Pass-tjänsten. Dessutom görs en täckningsreservering på 1 euro alltid då du besöker lounger. Täckningsreserveringen görs för att verifiera kortets giltighet. Täckningsreserveringen går ut efter en normal preskriptionstid.

4. Vad kan jag göra om jag får problem med inträde i loungen med mobilappen eller kortet? Om problem förekommer vid inträde till loungen se till att du har tillåtit internetanvändningen av kortet. Internetanvändningen ska vara tillåten för att giltigheten av ditt betalkort kan verifieras. Vid behov kan du ändra inställningarna i nät- och mobilbanken. 

Kontrollera också att du har uppdaterat uppgifterna om ditt nuvarande kort i tjänsten. Uppgifterna ska alltid uppdateras då ditt kort förnyas. Om ditt digitala medlemskort inte fungerar trots detta, får du hjälp i den engelskspråkiga Priority Pass-kundtjänsten på numret +44 20 8680 1338 dygnet runt varje dag.

Nordea Black

Tjänster för fest och vardag

Nordea Back-kortets conciergetjänst hjälper dig med praktiska arrangemang för såväl vardag som fest. Oberoende om du behöver information om ditt nästa resmål, hjälp med att boka flyg eller hotell eller vill ordna en fest kan du fixa det med ett samtal till Nordea Black-tjänsten. Eventuella tilläggstjänster debiteras direkt på ditt Nordea Black-kort.

Din personliga assistent i arbete – en kundhistoria

”Jag har använt conciergetjänsterna många gånger och alltid varit jättenöjd med tjänsten och den service jag fått. Jag vill speciellt lyfta fram en gång då jag fick oerhört bra service som överträffade mina redan höga förväntningar.

Jag och min fru och två vänner var på rundresa i USA. Cecilia på conciergetjänsterna hjälpte oss att boka lägenheter i tre olika städer, hotellrum, hyrbil och biljetter till evenemang. Dessutom gav hon råd om olika rutter och rekommenderade sevärdheter och underhållning. Cecilia är guld värd. Hon är proffsig och snabb och är alltid redo att hjälpa. Dessutom är hon alltid positiv och trevlig.

Nordea Black

Reseförsäkring

Som innehavare av Nordea Platinum-kortet får du njuta av Priority Pass-lounger på över 300 flygplatser runt om i världen. Med Priority Pass-kortet har du möjlighet till sex gratis loungebesök per år. Om du vill kan du ta gäster till loungen och då minskar antalet gratis besök för varje gäst. Du kan på förhand kolla in loungerna på dina resmål på adressen www.prioritypass.com. 

I Nordea Platinum-kortet ingår en fortlöpande reseförsäkring för både inrikes- och utlandsresor. Försäkringen är i kraft även om du inte betalat för resan med kortet. Försäkringen gäller för kortinnehavare som är 16–78 år gamla och för medresande familjemedlemmar enligt försäkringsvillkoren. Reseförsäkringen täcker bl.a. sjukdoms- och olycksfall under resan inklusive sjuktransporter, bagage samt avbeställnings- och avbrottsskydd. Den försäkrade har också rätt till ersättning om bagaget eller flygen är försenade, den försäkrade blir tvungen att avbryta resan eller försenar sig från resan eller sitt anslutningsflyg. Till reseförsäkringen hör även en ansvarsförsäkring.

Tryg Alarm, Falck Global Assistance-tjänsten hjälper dig dygnet runt i nödsituationer på numret +358 8009 3556.

Reseförsäkringsvillkor

Skadeanmälan

 

Produktskyddsförsäkring

Använd Nordea Black för alla dina inköp. När du köper en vara för minst 100 euro till ditt hem eller din fritidsbostad med kortets kreditegenskap, får du en avgiftsfri försäkring för produkten.  

Produktskyddet ersätter skada eller bräckage på en vara som köpts i Norden.

Förlängd garanti och tilläggsförsäkringar

Nordea Black

Nordea Black-kortet innehåller också andra försäkringar

 • Den förlängda garantin ger tilläggsskydd eftersom du kan ansöka om ersättning med stöd av den när vitvaror eller hemelektronik går sönder och du betalat apparaten i sin helhet med kortets kreditegenskap. Den förlängda garantin gäller högst två år. Dess giltighetstid börjar efter att tillverkarens eller försäljarens garanti går ut.
 • Avbeställningsskyddet ersätter för biljetter till evenemang som du inte kunnat använda på grund av överraskande förhinder. 
 • Golfarens skydd ersätter golfutrustning och personliga föremål som blivit stulna medan du golfat samt kostnader för att bjuda laget runt efter hole-in-one. Du kan också få ersättning för medlemsavgiften till en golfklubb om du inte använt klubbens tjänster och för avgifter för golfturneringar som du inte deltagit i om du betalat dem i sin helhet med Nordea Black-kortets kreditegenskap.   
 • ID-stöldskyddet skyddar kortinnehavaren mot olaglig användare av hens namn och personbeteckning när en ID-tjuv försöker öppna ett kredit- eller bankkonto i kortinnehavarens namn.

Förlängd garanti och tilläggsförsäkringar

Priser för Nordea Black –kort

För Private Banking kunder kostar Black huvud- och parallellkort 0,00 euro i månaden.

Tilläggstjänster

Priser för tilläggstjänster i samband med Nordea kreditkort
TilläggstjänsterPris

Bildkort, förnyat
- egen bild eller bild från bildgalleriet / kort

12,00 €
MasterCard-förfrågan i nätbanken eller mobilbanken/mån0,00 €
MasterCard, expeditionsavgift för snabbleverans10,00 €
Transaktionsförfrågan/st. för bankkonto på Otto.-automater1,50 €
Saldoförfrågan i automat0,80 €
Beställning av befintligt pinkod för kort (leverans per post)*
7,00 €
Att kolla kortets pinkod i nätbanken och mobilbanken0,00 €
Ändring av kreditlimit/ändring0,00 €
Ändring av betalningsprogram/ändring0,00 €
Egen överföring från kortkreditRäntebelagt från uttagsdagen
Kreditkortsfaktura på papper/per styck3,00 € 
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid10,00 €  
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid på grund av tillverkningsfel eller att kortet gått sönder oberoende av kunden0,00 €
Hittelön0,00 €
Provision för borttagning av kort som använts i strid med kortvillkoren120,00 €
Kontantuttag i Finland
Kontantuttag i Finland från bankkonto eller kortkreditPris
Kontantuttag från bankkonto på kontor0,00 €

Kontantuttag från bankkonto i automat, 1–4 uttag/månad

0,00 €

Kontantuttag från bankkonto i automat, 5 eller fler uttag/månad1,00 €
Kontantuttag i Finland från kortkrediten på automaterRäntebelagt från uttagsdagen
Kontantuttag utomlands
Kontantuttag utomlandsPris

Kontantuttag i automat i euro i EES-länder, 1–4 uttag/månad

0,00 €

Kontantuttag i automat i euro i EES-länder, 5 eller fler uttag/månad1,00 €
Kontantuttag från kortkredit i automat i euro i EES-länderRäntebelagt från uttagsdagen

Kontantuttag i euro på kortkrediten på kontor i EES-länder

Kontantuttag i euro från bankkontot på kontor i EES-länder

Räntebelagt från uttagsdagen

2,00 € + 3 %

Kontantuttag i valuta på kontor och/eller i automater på kortkrediten i EES-länder och utanför

Kontantuttag i valuta på kontor och/eller i automater från bankkontot i EES-länder och utanför 

Räntebelagt från uttagsdagen

2,00 € + 3 %

Kontantuttag som gjorts på Nordeas automater i Norge, Sverige och Danmark
0,00 €
Kontantinsättning
KontantinsättningPris
Kontantinsättningar på bankkonto i TalletusOtto och OttoPlus-automater3 avgiftsfria insättningar/ månad, följande insättningar 2,50 €/st. och 0,70 % av beloppet av insättningen

Avgifter for tillhandahållande av konto
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av kontoPris
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av konto/månad, då de transaktioner som fakturan uppvisar inte betalas i sin helhet på förfallodagen för den faktura som omfattar transaktionerna.4,50 €
Avgifter för användning av kort
Avgift för användning av kortPris
Valutapåslag* som ingår i kursen för kortköp eller kontantuttag i annan valuta än euro.2,25 %
*Då du gör ett köp eller tar ut kontanter i annan valuta än euro används Mastercards eller Visas kurs som transaktionens valutakurs som utökas med ett valutapåslag enligt prislistan. Läs mer om valutaavgifter för korttransaktioner.Öppnas i nytt fönster

Priser för Nordea Black –kort

För Private Banking kunder kostar Black huvud- och parallellkort 0,00 euro i månaden.

Priser för tilläggstjänster i samband med Nordea kreditkort
TilläggstjänsterPris

Bildkort, förnyat

- egen bild eller bild från bildgalleriet / kort

12,00 €
Mastercard-förfrågan i nätbanken eller mobilbanken/mån0,00 €
Mastercard, expeditionsavgift för snabbleverans10,00 €
Transaktionsförfrågan/st. för bank- och kreditkonto på Otto.-automater1,50 €
Saldoförfrågan i automat

0,80 €

Beställning av befintligt pinkod för kort (leverans per post)*
7,00 €
Att kolla kortets pinkod i nätbanken0,00 €
Ändring av kreditlimit/ändring0,00 €
Ändring av betalningsprogram/ändring0,00 €
Egen överföring från kortkredit2,00 € + 3 %
Kreditkortsfaktura på papper/per styck3,00 €
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid10,00 €
Utbyte av kort eller nytt kort under kortets giltighetstid på grund av tillverkningsfel eller att kortet gått sönder oberoende av kunden0,00 €
Hittelön0,00 €
Provision för borttagning av kort som använts i strid med kortvillkoren120,00 €
Kontantuttag i Finland
Kontantuttag i Finland från bankkonto eller kortkreditPris
Kontantuttag från bankkonto på kontor0,00 €

Kontantuttag från bankkonto i automat, 1–4 uttag/månad

Kontantuttag från bankkonto i automat, 5 eller fler uttag/månad

0,00 €

1,00 €

Kontantuttag i Finland från kortkrediten på automater2,00 € + 3 %
Kontantuttag utomlands
Kontantuttag utomlandsPris

Kontantuttag i automat i euro i EES-länder, 1–4 uttag/månad

0,00 €

Kontantuttag i automat i euro i EES-länder, 5 eller fler uttag/månad

1,00 €
Kontantuttag från kortkredit i automat i euro i EES-länder 2,00 € + 3 %
Kontantuttag i euro från bankkontot och/eller kortkrediten i EES-länder2,00 € + 3 %

Kontantuttag i valuta från bankkontot och/eller kortkrediten i EES-länder och utanför

2,00 € + 3 %

Kontantuttag som gjorts på Nordeas automater från bankkontot och/eller kortkrediten i Norge, Sverige och Danmark

0,00 €]
Kontantinsättning
KontantinsättningPris
Kontantinsättningar på bankkonto i TalletusOtto och OttoPlus-automater3 avgiftsfria insättningar/ månad, följande insättningar 2,50 €/st. och 0,70 % av beloppet av insättningen

Avgifter för tillhandahållande av konto
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av konto
Pris
Avgift som hänför sig till tillhandahållande av konto/månad, då de transaktioner som fakturan uppvisar inte betalas i sin helhet på förfallodagen för den faktura som omfattar transaktionerna.3,00 €
Avgifter för användning av kort
Avgift för användning av kortPris
Valutapåslag* som ingår i kursen för kortköp eller kontantuttag i annan valuta än euro.2,25 %
*Då du gör ett köp eller tar ut kontanter i annan valuta än euro används Mastercards eller Visas kurs som transaktionens valutakurs som utökas med ett valutapåslag enligt prislistan. Läs mer om valutaavgifter för korttransaktioner.Öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Vill du bli Private Banking-kund?

0200 5000 (lna/msa*)

* lokalnätsavgift/mobilsamtalsavgift