Vill du ägna dig åt filantropi?

Många tror att man måste satsa enorma summor för att kunna kalla sig filantrop. Men det behöver inte enbart handla om pengar. Du kan också bidra med din egen tid, din kompetens och ditt nätverk. 

Det finns många viktiga frågor att engagera sig i: miljö, hälsa, fattigdom, utbildning och kultur, är bara några områden där vi tillsammans måste hjälpas åt för att skapa en bättre framtid för oss själva och för kommande generationer. 

För i dag är det tydligare än någonsin att filantropi blir allt viktigare för att finansiera verksamheter och enskilda projekt, men också för att visa på möjligheter och utveckling. Att skapa sammanhang som på riktigt kan göra skillnad.

Ett sätt är att grunda en stiftelse för att donera en del av din förmögenhet till något särskilt ändamål. Ett annat kan vara att gå med i styrelsen för en befintlig stiftelse, eller att ge av din tid och expertis som volontär. Om du är egen företagare har du också möjlighet att starta ett filantropiskt projekt i bolaget och involvera dina medarbetare på samma gång.

  • Donera till ideella organisationer eller stiftelser
  • Gör en donation i ditt testamente till ett särskilt ändamål
  • Grunda en stiftelse, på egen hand eller tillsammans med andra
  • Arbeta gratis för en ideell organisation
  • Engagera dig i en befintlig stiftelse, till exempel som styrelsemedlem
  • Volontärarbete eller annat engagemang för specifika projekt

Prata med din rådgivare! Vi har stor erfarenhet och kunniga experter som kan hjälpa dig med dina filantropiska ambitioner. Om du har tankar och idéer som rör filantropi, tveka inte att höra av dig!

Vill du veta mer om våra tjänster?

Hör av dig till oss om du vill veta mer om våra tjänster på Private Banking.

Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du bli Private Banking-kund?

0200 5000 (lna/msa*)

* lokalnätsavgift/mobilsamtalsavgift