Investment calculator

Try our investment calculator to see how the amount, expected return percentage and investment horizon affect the performance of your investments.

Currently this calculator is not available in English. Please use the Finnish version of the calculator. We are sorry about the inconvenience.

Try our Portfolio designer

Portfolio designer helps you build a fund portfolio that suits you risk preferences.

Try Portfolio designer

Do you want to discuss your savings with us?

Our advisors are happy to help you. Leave use a contact request and we will contact you shortly.

Leave a contact request

*Tarvitsetko apua tuottoprosentin valitsemisessa?

  • Erittäin turvallisessa sijoittamisessa puhutaan alle prosentin tuotto-odotuksista. Esimerkiksi käyttö- tai säästötililtä ei saa juurikaan tuottoa ja lisäksi inflaatio vaikuttaa rahan ostovoimaan. 
  • Keskimääräisen riskin ottajalla, esimerkiksi yhdistelmärahastoihin sijoittavalla, tuotto voi nousta 2–4 prosenttiin
  • Kovemmalla riskillä, esimerkiksi osakesijoituksissa, voi saada yli 4 prosenttia tuottoa.

Riskiä voi vähentää esimerkiksi säästöjä tai sijoituksia hajauttamalla. Kannattaa sijoittaa eri omaisuuslajeihin – esimerkiksi sekä osake- että korkotuotteisiin – ja hajauttaa omistuksia eri toimialoihin sekä maihin/alueisiin.

Miten sijoituslaskuri toimii?

Sijoituslaskurissa on neljä säädettävää muuttujaa:

  • Aloitussumma eli kertasijoitus tai jo olemassa olevat sijoitukset/säästöt
  • Säästöaika vuosina
  • Tuotto/vuosi eli odottamasi vuosituotto
  • Säästösumma/kuukausi säännöllistä kuukausisäästämistä varten. Jos et halua säästää kuukausittain, merkitse tähän kenttään nolla. 

Sijoituslaskurin alla olevasta aktiivisesti vaihtuvasta loppusummasta näet arvion siitä, kuinka paljon tuottoa sinulle kertyy valitsemasi säästöajan aikana. Muuttujia vaihtelemalla voit testata niiden vaikutusta loppusummaan. 

Jos haluat säästää tietyn loppusumman, voit vaihtaa säästöajan pituutta odottamallasi vuosituotolla. Näin saat selville, kuinka kauan haluamasi loppusummaan pääseminen kestää.

Jos haluat aloittaa säännöllisen sijoittamisen, säästösumma/kuukausi kertoo, paljonko sinun pitää säästää kuukaudessa, jotta saavutat haluamasi loppusumman tietyssä ajassa.

Sijoittamisessa aika on tärkeä tekijä. Korkoa korolle -ilmiön vuoksi sijoitusten kokonaistuotto kasvaa vuosi vuodelta. Ilmiö tarkoittaa sitä, että tuotto lisätään pääomaan sitä mukaa kun sitä kertyy, ja näin myös tuotot kasvavat korkoa.

Huomaathan, että sijoitus- eli tuottolaskurin antamat laskelmat ovat suuntaa-antavia arvioita eikä niissä ole huomioitu arvonkehitykseen vähentävästi vaikuttavia sijoitusrahaston perimiä palkkioita, maksuja ja muita kuluja.