Ungt par sitter i sofa

Bolåneansökan

Ansök om bostadslån som passar dig på webben

Så här fungerar låneansökan

Tack för att du överväger bostadslån i Nordea. När du ansöker om lån, rekommenderar vi att du noggrant fyller i alla nödvändiga uppgifter i låneansökan. På så sätt säkerställer du att din ansökan handläggs så smidigt som möjligt. I den andra fasen av låneansökan ska du identifiera dig med nätbankskoderna av din bank i Finland så att vi kan identifiera dig redan i ansökningsfasen.

1. Preliminär lånekalkyl

Den första fasen av låneansökan är en preliminär lånekalkyl. Med hjälp av den preliminära kalkylen kan du uppskatta hur stor månadsraten blir för ditt lån med den lånetid du valt beroende på lånets användningsändamål. Du kan kalkylera ett bostadslån för såväl bostadsköp som bostadsbygge. De uppgifter du fyller i den preliminära lånekalkylen kopieras direkt till din ansökan, men du kan ändra uppgifterna när som helst.

2. Låneansökan

För att fylla i ansökan behöver du bankkoder av någon bank som är verksam i Finland. Om du inte har nätbankskoder, ring 0200 5000 (lna/msa) så bokar vi tid till dig för låneförhandlingar. Fyll i alla fält i ansökan för att säkerställa att behandlingen av den löper smidigt. Vi använder uppgifterna du ger i ansökan för att behandla den.

3. Låneförhandlingar

När du fyllt i låneansökan ringer vi dig senast följande vardag för att komma överens om ett möte. Vi kan förhandla om lånet online, per telefon eller på Nordeas kontor. I det här skedet går vi igenom din låneansökan tillsammans och justerar den vid behov.

4. Lånelöfte

Efter låneförhandlingarna får du ett lånelöfte. Med ett giltigt lånelöfte kan du enkelt lämna anbud på ditt nya hem. Lånelöftet gör det snabbare att genomföra bostadsaffären och ger dig ett försprång om det är många som lägger anbud på samma bostad.

Ansök om bostadslån på webben

Ansök nu Öppnas i nytt fönster

Exempel på lån och effektiv ränta

I stället för att betala hyra kan du också betala en egen bostad.

Läs mer om effektiv ränta

Säkerheter

Säkerheterna tryggar återbetalningen av lånet till banken. Bostadens belåningsvärde är vanligtvis 75 procent av bostadens värde.

Läs mer om säkerheter

Ränta och amorteringssätt

Du kan välja mellan annuitet, jämn amortering och jämna rater som amorteringssätt för ditt bostadslån.

Läs mer om ränta och amorteringssätt