Hur du ansöker om bostadslån i ett nötskal

  • Det är lätt och snabbt att fylla i en bolåneansökan!
  • Du kan fylla i låneansökan på nätet om du har bankkoder i någon bank som är verksam i Finland.
  • Fyll i alla fält i bolåneansökan så noggrant som möjligt. På så sätt säkerställer du att din låneansökan handläggs så smidigt som möjligt.
  • Även om du fyller i och skickar låneansökan är du inte skyldig att ta bostadslån i Nordea.

Låneansökan på nätet – så här fyller du i bolåneansökan

Även om du fyller i en bolåneansökan är du inte skyldig att ta lån i Nordea. Du kan alltså bra be oss om en låneoffert!

1. Gör en preliminär lånekalkyl

Gå till bolåneansökan och gör en preliminär lånekalkyl.Öppnas i nytt fönster Med hjälp av den preliminära kalkylen kan du uppskatta hur stor månadsraten blir för ditt lån med den lånetid du valt beroende på lånets användningsändamål. De uppgifter du fyller i den preliminära lånekalkylen kopieras direkt till din låneansökan, men du kan ändra uppgifterna i ansökan när som helst.

2. Fyll i en bolåneansökan

Efter att du har gjort en preliminär lånekalkyl kan du fylla i bolåneansökan. För att fylla i ansökan behöver du bankkoder i någon bank som är verksam i Finland. Fyll i alla fält i ansökan för att säkerställa att handläggningen av den löper smidigt. Vi använder uppgifterna du ger i ansökan för att handlägga den.

Om du inte har nätbankskoder i en bank som är verksam i Finland kontakta Nordea Kundtjänst så bokar vi dig tid till bolåneförhandlingar.

3. Låneförhandlingar med banken

När du har skickat oss bolåneansökan ringer vi dig så snart som möjligt för att komma överens om ett möte. Vi kan förhandla om lånet online, per telefon eller på Nordeas kontor. I det här skedet går vi igenom din låneansökan tillsammans och justerar den vid behov.

4. Med ett lånelöfte är du redo för bostadsköp!

Efter låneförhandlingarna kan du få ett lånelöfte. Med ett giltigt lånelöfte kan du enkelt lämna anbud på ditt nya hem. Lånelöftet gör det snabbare att genomföra bostadsaffären och ger dig ett försprång om det är många som lägger anbud på bostaden.

Ansök om bostadslån på nätet

Kom ihåg att du kan fylla i och skicka in en låneansökan, utan att vara bunden till att ta lån från Nordea.

Ansök om bostadslån Öppnas i nytt fönster