Lånelöfte

När du har lånelöftet klart är det lätt att gå på bostadsvisningar och ge en offert genast när du hittar en bostad du tycker om. Lånelöftet är kostnadsfritt och binder inte dig på något sätt. Du ansöker om lån smidigt i nätbanken.

Jag är kund hos Nordea

Lainalupaus 

Fundera först på hur stort bostadslån du behöver. Med hjälp av lånekalkylatorn kan du lätt jämföra olika alternativ genom att ändra månadsraten, lånetiden eller räntan.

Som kund hos Nordea kan du ansöka om lånelöfte smidigt med nätbankens bostadslåneansökan. Du får beslutet om bolåneanbudet till nätbankens kundpost eller per telefon inom tre bankdagar.

Efter att du fått ett lånelöfte kan du lämna en offert på ditt nya hem. Ett giltigt lånelöfte försnabbar bostadsaffären och lånebeslutsprocessen. Med lånelöftet klart får du ett bättre förhandlingsläge jämfört med andra som är intresserade av samma bostad.  

Lånelöftet är ett bindande beslut för banken som lovar att finansiera ditt bostadsköp på avtalade villkor. Vårt löfte om att bevilja lån gäller sex månader, men priset på bostadslånet i lånelöftet gäller en månad. Du kan förnya lånelöftet genom att ringa Nordea Kundtjänst. Uppgifterna i lånelöftet samt bostadslånets belopp kontrolleras då lånelöftet förnyas.

Jag är inte kund hos Nordea

Om du ännu inte är kund hos Nordea, fyll i bolåneansökan på nätet. För att fylla i ansökan behöver du bankkoder av någon bank som är verksam i Finland. Efter att du skickat bolåneansökan kontaktar vi dig inom kort per telefon för att boka en tid för bolåneförhandlingar. Under förhandlingarna kommer vi överens om hurdant bostadslån som skulle passa dig: hur stort lånebelopp du kan få och med vilken ränta. På så sätt kommer du framåt med dina planer och kan leta efter ett lämpligt hem.

Vi kontaktar dig inom 2 till 3 bankdagar efter att du skickat ansökan.

Fyll i ansökan (nya kunder)

Snabbt på nätet Öppnas i nytt fönster