Lånelöfte

När du har lånelöftet klart är det lätt att gå på bostadsvisningar och ge en offert genast när du hittar en bostad du tycker om. Lånelöftet är kostnadsfritt och binder inte dig på något sätt. Du ansöker om lån smidigt i nätbanken.

Jag är kund hos Nordea

Fundera först på hur stort bostadslån du behöver. Med hjälp av lånekalkylatorn kan du lätt jämföra olika alternativ genom att ändra månadsraten, lånetiden eller räntan.

Efter att du fått ett lånelöfte kan du lämna en offert på ditt nya hem. Ett giltigt lånelöfte försnabbar bostadsaffären och lånebeslutsprocessen. Med lånelöftet klart får du ett bättre förhandlingsläge jämfört med andra som är intresserade av samma bostad.   

Lånelöftet är ett bindande beslut för banken som lovar att finansiera ditt bostadsköp på avtalade villkor. Vårt löfte om att bevilja lån gäller sex månader, men priset på bostadslånet i lånelöftet gäller en månad. Du kan förnya lånelöftet genom att ringa Nordea Kundtjänst. Uppgifterna i lånelöftet samt bostadslånets belopp kontrolleras då lånelöftet förnyas.

Jag är inte kund hos Nordea

Du kan fylla i bolåneansökan även om du ännu inte är kund hos Nordea. För att fylla i ansökan behöver du bankkoder av någon bank som är verksam i Finland. Efter att du skickat bolåneansökan kontaktar vi dig inom två eller tre dagar per telefon för att boka en tid för bolåneförhandlingar.. Under förhandlingarna kommer vi överens om hurdant bostadslån som skulle passa dig: hur stort lånebelopp du kan få och med vilken ränta. Efter att du har fått bolåneanbudet kommer du framåt med dina planer och kan leta efter ett lämpligt hem.

Fyll i ansökan (nya kunder)

Snabbt på nätet Öppnas i nytt fönster

Flyttarens checklista

När du planerar flytten omsorgsfullt på förhand är själva flyttandet vanligtvis inte så jobbigt. Flyttarens checklista hjälper dig att planera din flytt.

Läs mer

Bostadslån

Hos Nordea får du ett förmånligt bostadslån som är som skapat för dig.

Läs mer om bostadslån