Lånelöfte

När du har lånelöftet klart är det lätt att gå på bostadsvisningar och ge en offert genast när du hittar en bostad du tycker om. Lånelöftet är kostnadsfritt och binder inte dig på något sätt. Du ansöker om lån smidigt i nätbanken.

Jag är kund hos Nordea

Lainalupaus 

Fundera på hur stort bostadslån du behöver. Med hjälp av Lånekalkulatorn Med hjälp av lånekalkylatorn kan du jämföra olika alternativ genom att ändra månadsraten, lånetiden eller räntan.

Som kund hos Nordea kan du ansöka om lånelöfte smidigt med nätbankens bostadslåneansökan. Du får beslutet till nätbankens kundpost eller per telefon inom tre bankdagar.  

Efter att du fått ett lånelöfte kan du lämna en offert på ditt nya hem. Ett giltigt lånelöfte försnabbar bostadsaffären och lånebeslutsprocessen. Med lånelöftet klart får du ett bättre förhandlingsläge jämfört med andra som är intresserade av samma bostad.  

Lånelöftet är ett bindande beslut för banken som lovar att finansiera ditt bostadsköp på avtalade villkor.  Lönelöftet gäller en månad och du kan förnya det genom att ringa Nordea Kundtjänst. Uppgifterna i lånelöftet samt lånets belopp kontrolleras då lånelöftet förnyas.

Ansök om Lånelöfte

Snabbt på nätet

Jag är inte kund hos Nordea

Om du ännu inte är kund hos Nordea fyll i bostadslåneansökan via länken. Efter att du ansökt om bostadslån får du snabbt ett låneförslag. Utifrån uppgifterna som du gett anger det preliminära låneförslaget hur stort lånebelopp du eventuellt kan få och med vilken ränta. Du kan fortsätta att följa din plan och kartlägga bostäder som passar dig.

Det preliminära låneförslaget binder varken dig eller banken.

Vi vill ha dig som kund hos Nordea! När du är kund hos Nordea kan du snabbt och enkelt uppdatera ditt låneförslag till ett bindande lånelöfte. Med lånelöftet klart får du ett bättre förhandlingsläge jämfört med andra som är intresserade av samma bostad.

Vi kontaktar dig inom en bankdag efter att du skickat ansökan. 

Fyll i ansökan (nya kunder)

Snabbt på nätet Öppnas i nytt fönster