Familie i stue

Coronavirus – reseförsäkring för utlandsresor ingår i Nordeas kreditkort

Med avbeställningsskydd i ditt kreditkort kan du avbeställa en resa om du eller din nära anhörig blir sjuk före avresan. Avbeställningsskyddet gäller inte om du vill avbeställa en resa på grund av oro för coronaviruset eller om resan omfattar anskaffade tjänster såsom övernattning eller hyrbil.

Du kan avbeställa en resa om du eller din nära anhörig plötsligt och allvarligt blir sjuk före avresan

Avbeställningsskyddet i ditt kort ger dig möjlighet att avbeställa en resa om du eller din nära anhörig till exempel blir allvarligt sjuk före avresan. Försäkringen ersätter kostnader för en avbeställd resa, om det beror på att du eller din nära anhörig plötsligt och allvarligt blir sjuk, råkar ut för en olycka eller dör. Kostnader för avbeställning av resa kan också ersättas, om de beror på en betydande ekonomisk skada som oväntat drabbar egendom, såsom hem. 

Avbeställningsskyddet i ditt Gold-, Premium-, Platinum- eller Black-kort som Nordea beviljat ersätter således inte avbeställningen, om du vill avbeställa resan på grund av oro för coronaviruset eller om du måste betala kostnader i anslutning till resan, såsom kostnader för hotellövernattning eller hyrbil.

Nedan har vi sammanställt fakta vad som gäller om du som privatperson vill avbeställa en resa eller befinner dig i ett område som drabbats av epidemin.

Frågor och svar kring avbeställningsskydd och coronaviruset