Mor og datter planter blomster

För en mer hållbar framtid

Hur stort är ditt koldioxidavtryck när du shoppar? Vet du hur du kan minska det?

Gör din plånbok mer miljömedveten

Klimatet är hotat och vi kan alla bidra till en mer hållbar framtid. På Nordea vill vi bidra så mycket vi kan – tillsammans med våra kunder kan vi göra verklig skillnad. Nu kan du kolla ditt koldioxidavtryck och se vilken effekt din vardagskonsumtion och dina kortköp har på miljön.

Hur fungerar uppföljningen?

I samarbete med Åland Index Solutions ger vi dig en ungefärlig beräkning av de koldioxidutsläpp som orsakats av de varor och tjänster som du köpt med alla dina kredit- och bankkort, i hela världen. Du kan följa upp ditt månatliga koldioxidavtryck i appen Nordea Wallet.

Beräkningen grundar sig på dina samlade kortköp och delas in i olika branscher, såsom bil och transport, semester och resor, restauranger, livsmedel och övrig shopping. Specifika produkter redovisas inte eftersom det idag saknas data för koldioxidutsläpp på produktnivå – och även om det fanns så skulle vi inte kunna använda dem eftersom vi alltid respekterar din integritet.

Att följa upp ditt koldioxidavtryck är en bra början, om du vill göra något positivt för klimatet. Utgående från de insikter du får om din konsumtion kan du aktivt minska dina koldioxidutsläpp eller kompensera för dem.

Hoppsan! Om du vill se innehåll av detta slag ska du först godkänna Nordeas cookies för marknadsföring

Vi kan göra din ekonomi grönare

I egenskap av den ledande banken i Norden har vi ansvar och ett starkt engagemang för att driva på utvecklingen mot en hållbar framtid. Genom våra produkter och tjänster vill vi göra hållbarhet till något konkret och verkligt, och hjälpa dig att göra miljövänliga och hållbara val i din vardag och privatekonomi.

Hållbara sparprodukter

Gröna företagslån