Betala smart med kreditkort – många glömmer att korten också omfattar försäkringar

Många är rädda för att betala med kreditkort, men finns det orsak till det? Att betala med kreditkort är ofta ett tecken på att du hanterar dina pengar på ett smart sätt. Då du betalar med Nordeas Mastercard-kreditkort får du tillgång till prisvärda förmåner såsom en omfattande försäkring för utlandsresor och Produktskyddsförsäkring.

Ett kreditkort ger dig trygghet på semesterresor och då du shoppar

Nästan alla Nordeas kreditkort omfattar en försäkring utöver den räntefria betalningstiden och amorteringsfriheten. Förutsättningen för försäkringens giltighet är att du betalar köpen med kreditkortets kreditegenskap. 

Till exempel kreditkortet Nordea Gold omfattar en reseförsäkring och Produktskyddsförsäkring då du köper din semesterresa eller kanske en soffa till hemmet och betalar dina köp på kredit. Ofta är det smart att betala större köp på kredit på grund av försäkringarna även om du hade möjlighet att betala allt kontant. Tack vare den räntefria betalningstiden* på i snitt 30 dagar medför din kredit inte några extra kostnader och du får tilläggsskydd på dina köp.

* Den effektiva räntan beräknad på en utnyttjad Nordea Gold Mastercard-kredit på 1 500 euro är 16,5 % (Paketkund 11/2020).

5 tips för att utnyttja kortförsäkringar

  1. Betala semesterresan med kreditegenskapen på kreditkortet och spara pengar då du får en reseförsäkring på köpet.
  2. Utnyttja kreditkortets räntefria betalningstid på 30 dagar som ger din ekonomi mer flexibilitet.
  3. Betala större anskaffningar till hemmet med kreditkortets kreditegenskap – då får du Produktskyddsförsäkring för dina köp.
  4. Betala alltid köp på nätet med ditt kreditkort. Då ersätter kreditkortsbolaget dig om ditt köp inte kommer fram och du inte kommer överens om ärendet med säljföretaget.
  5. Kom ihåg att Produktskyddet som ingår i Nordea Gold även omfattar varor som förvaras inomhus i fritidsbostäder då de har betalats med kortets kreditegenskap..

Reseförsäkring ingår i korten – sinnesro på semesterresorna och klara besparingar

Var tredje finländare har blivit förkyld eller magsjuk* på en resa. Även om de flesta endast blir milt sjuka kan det hända att man under resan blir tvungen att besöka läkare eller rentav tillbringa flera nätter på sjukhus. Få vet att om du betalat en resa med kreditkort så är resan automatiskt försäkrad med en reseförsäkring, dvs. du måste inte skaffa en separat försäkring. Reseförsäkringen som ger dig sinnesro på semesterresorna hör exempelvis till kreditkortet Nordea Gold.

Att betala resan med kreditkort är ett utmärkt sätt att försäkra utlandsresan istället för att skaffa en separat reseförsäkring. Till exempel reseförsäkringen som ingår i kreditkortet Nordea Gold är giltig då du betalat minst 75 procent av de sammanlagda rese- och inkvarteringskostnaderna med kortets kreditegenskap. 

*Undersökning: Finländarna vet inte vad reseförsäkringen ersätterÖppnas i nytt fönster (Suomalaiset eivät tiedä, mitä matkavakuutus korvaa). 

Läs mer om försäkringsvillkoren

Exempel på eventuella ersättningsfall*:

*Observera att försäkringsbeslut är fallspecifika. Då skadan är framme vänligen kontakta försäkringsbolaget.

Emma

Emma och hennes familj far på tre veckors semester till Australien. Den tredje dagen får hennes 16-åriga dotter Tia plötsligt hög feber och börjar må illa. De besöker en lokal läkare som konstaterar att Tia har matförgiftning. På grund av ihållande symptom är Emma och Tia tvungna att tillbringa natten på sjukhus där Tia övervakas och får dropp. Tack vare behandlingen återhämtar sig Tia snabbt och familjen kan fortsätta sin semester. Reseförsäkringen som ingår i Nordeas kreditkort ersätter läkar- och sjukvårdskostnaderna.

Läs mer om kortförsäkringar

Maria och Mai

• Maria och Maj har farit på en kulturresa till Barcelona för att beundra den lokala arkitekturen. När flyget landar beger de sig till bagagebanden för att vänta på sina resväskor. Väskorna syns dock inte till någonstans. Efter att Maria och Maj hade frågat personalen om resväskornas öde visar det sig att de har hamnat på fel flyg. Flygbolaget lovar att skicka väskorna inom två dagar, men tills dess är Maria och Maj tvungna att klara sig utan sitt bagage. Reseförsäkringen som ingår i Nordeas kreditkort ersätter kostnader för köp av nödvändighetsartiklar under tiden då Maria och Maj måste klara sig utan sitt bagage.

Läs mer om kortförsäkringar

Kom ihåg att dra nytta av förmånerna med ditt kreditkort

Produktskyddsförsäkringen som ingår i Nordea Gold-kreditkortet ger ytterligare skydd för produkter som du skaffar till  hemmet eller fritidsbostaden. Produktskyddet ersätter en produkt som skadas eller går sönder i enlighet med försäkringsvillkoren om produkten är värd minst 100 euro och du betalat den med kreditegenskapen på ditt kort. 

En av fördelarna med Produktskyddet är att självrisken på 50 euro är rätt låg jämfört med flera hemförsäkringar. Försäkringen gäller i 180 dagar från och med köpdatumet.

Vi erbjuder också andra kreditkort som inkluderar olika försäkringar. 

Jämför kort

Exempel på möjliga ersättningsfall* 

*Observera att försäkringsbeslut är fallspecifika. Då skadan är framme vänligen kontakta försäkringsbolaget.

Hanna-Leena

Hanna-Lena är en passionerad konstentusiast. Hon går aktivt på konstutställningar och köper regelbundet konst till sitt hem. Våren till ära köper Hanna-Lena ett konstobjekt i glas som hon länge drömt om. En vecka efter köpet fäller hennes katt glaset medan den jagar en fluga. Glaset går sönder, och även om restauratören gör sitt bästa för att reparera det så går det inte. Lyckligtvis är situationen inte så illa som man kunde föreställa sig – eftersom Hanna-Lena betalade för konstglaset med kreditegenskapen på sitt Nordea Gold-kreditkort ersätter Produktskyddsförsäkringen skadan.

Läs mer om kortförsäkringar

Mikko

Mikael är en ivrig spelare som kan tillbringa flera timmar av sin dag till att spela datorspel. Eftersom hans dator börjar vara ganska gammal bestämmer sig Mikael för att köpa en ny högklassig dator. Efter att han jämfört olika alternativ beställer han datorn från en nätbutik i Finland. En dag fäller Mikael av misstag omkull sin kaffekopp på den nya datorn. Han torkar omedelbart datorn, men trots det startar den inte igen. Mikael kommer ändå ihåg att han köpte datorn med sitt Nordea Gold-kreditkort som inkluderar Produktskyddsförsäkring. Försäkringen ersätter den trasiga datorn och Mikael kan fortsätta spela.

Läs mer om kortförsäkringar

Mohammed

• Mohammed har sjungit sedan han var liten. Han tycker också om att sjunga karaoke med sina vänner. Mohammed bestämmer sig för att köpa karaokeutrustning till sitt fritidshus så att han kan bjuda in sina vänner till att sjunga tillsammans. Den första kvällen efter att karaokeutrustningen kommit fram spiller en gäst sin dryck på utrustningen. Stämningen på festen blir nedstämd när det blir uppenbart att utrustningen inte går att få på igen. Nästa dag tar Mohammed med sig utrustningen till en reparatör som säger att det inte går att reparera utrustningen. Som tur har Mohammed betalat karaokeutrustningen med kreditegenskapen på sitt Nordea Gold-kreditkort vilket betyder att Produktskyddsförsäkringen ersätter skadan.

Läs mer om kortförsäkringar

Nordea Gold för säkra betalningar

Ansök om Gold-kortet enkelt i mobil- eller nätbanken.

Läs mer och ansök om Nordea Gold