Digitukea sinulle

Tarjoamme sinulle digineuvontaa ja -opastusta kun kaipaat tukea pankkiasioiden digitaaliseen hoitamiseen. Valitse vain sinulle sopivin tapa.  

Haluatko vierailla pääkaupunkiseudun digipisteessä?

Digipisteellä saat apua mobiili- ja verkkopankin käyttöön, sekä pankkitunnuksiin,  tunnistautumiseen ja maksamisen tapoihin liittyen. 

Digipisteet ovat avoinna tiistai-torstai klo 13-16.30.

Digipisteet pääkaupunkiseudulla:

  • Kamppi (Annanaukio 1)
  • Tikkurila (Väritehtaankatu 8, 3.krs)
  • Tapiola (Länsituuli 5)
  • Iso Omena (Suomenlahdentie 1)

Tutustu videoihin, oppaisiin ja esitteisiin

Mobiilipankin video ja käyttöopasVerkkopankin video ja käyttöopas

Nordea ID -sovellus

Nordea ID -laite

Konttori kotonasi -opas

Turvallinen pankkiasiointi -esite

Digitukea yhteistyökumppaneiltamme

Digitukea ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä tarjoavat lukuisat järjestöt ja yhdistykset ympäri Suomen. Yhteistyökumppaneidemme verkkosivuilta löytyy myös runsaasti ohjeita ja tukimateriaalia itseopiskelua varten. 

Senior Surf etäopastus tarjoaa tukea mm. digilaitteen tai -palvelun käytön opettelussa, yksittäisen digipulman ratkaisussa tai rohkaisee ja neuvoo uuden digilaitteen hankinnassa tai digipalvelun käyttöönotossa. Etäopastus on maksutonta, ja tapahtuu puhelimitse tai videoyhteydellä tarvittavia ohjelmia käyttäen. Opastusta tarjotaan ma-su klo 8-20.

Lue lisää Senior SurfistaAvautuu uuteen ikkunaan

Lue lisää Senior Surf etäopastuksestaAvautuu uuteen ikkunaan

Toimimme yhteistyössä myös seuraavien yhdistysten kanssa: 

Enter ryAvautuu uuteen ikkunaan, Valli ryAvautuu uuteen ikkunaan, Savonetti ryAvautuu uuteen ikkunaan, Mukanetti ry,Avautuu uuteen ikkunaanJoen severi ryAvautuu uuteen ikkunaan ja Turun kansalliset seniorit ryAvautuu uuteen ikkunaan:n kanssa.

Nordea Tabletti helpottamaan arkea

Nordean asiakkaana sinulla on mahdollisuus hankkia Nordea Tabletti käyttöösi, jos olet yli 60-vuotias ja sinulla ei ole ennestään älylaitetta käytössä.

Tabletin voit tilata soittamalla Nordean asiakaspalveluun. Neuvoja lähettää sinulle tekstiviestin, jolla voit noutaa tabletin DNA Kaupasta. Valitsemasi pankkisovellukset asennetaan tablettiin DNA Kaupassa valmiiksi. Poikkeustilanteessa tabletin voi noutaa DNA-kaupasta myös asiakkaamme läheinen.

Mitä tarvitset digitaalista pankkiasiointia varten?

Digitaalista pankkiasiointia varten tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen. Näillä laitteilla voit hoitaa pankkiasioitasi verkko- tai mobiilipankissa helposti ja turvallisesti, oman kodin rauhassa.

Pankkipalveluiden käyttöön tarvitset käyttäjätunnuksen sekä tunnistautumisvälineen. Tunnistautumisvälineitä ovat mobiililaitteeseen ladattava Nordea ID -sovellus tai erillinen Tunnuslukulaite.

Mikäli sinulla ei ole älypuhelinta tai tablettia, johon saa Nordea ID -sovelluksen, tarjoamme Tunnuslukulaitteen käyttöösi. Pidä tunnusluvut aina vain sinun tiedossasi. 

Pankkitunnukset

Pankkitunnuksilla eli käyttäjätunnuksella ja tunnistautumisvälineellä kirjaudut verkko- ja mobiilipankkiin, tunnistaudut puhelinpalvelussamme ja allekirjoitat sopimuksia. 

Muiden palveluntarjoajien verkkopalveluihin tunnistautumiseen  tarvitset lisäksi vahvan sähköisen tunnisteen eli  e-tunnisteen. 

E-tunnisteen saat käyttöösi käymällä  konttorissa todistamassa henkilöllisyytesi.

Lue lisää pankkitunnuksista

Lue lisää e-tunnisteesta

Arrows icon - 640x360

Nordea ID -laite ja Tunnuslukulaite

Nordea ID -laite (musta) on tunnistautumisväline asiakkaillemme, joilla ei ole älypuhelinta tai tablettia, johon saisi asennettua Nordea ID -sovelluksen. 

Jos käytössäsi on vanha tunnuslukulaite (valkoinen), se toimii normaalisti, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. 

Valittavissa on myös puhuva tunnuslukulaite erityisesti näkövammaisten asiakkaidemme käyttöön. 

Laitteiden käyttöä varten tarvitset verkkopankkisopimuksen eli pankkitunnukset. 

Lue lisää laitteista

NEW Nordea ID and Code calculator- small - Blue background

Digisanasto

Digisanastosta löydät selvennykset digiasioinnissa yleisimmin käytetyille termeille.

E-tunniste
Kirjautumistunniste
Käyttäjätunnus
Nordea ID -laite
Nordea ID -sovellus
Nordea ID -sovelluksen aktivointikoodi
PIN-koodi
QR-koodi
Tunnistautuminen
Tunnuslukulaite

Löysitkö etsimäsi?